Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
А тогаш ти што се грижиш толку ние што сме рекле овде на форум? :icon_lol:
Ти барем го знаеш син му на Перо,а нас ни името не ни го знаеш.

Се грижам, искрено да ти кажам. Се грижам многу од фацки кои на форуми промовираат дивјаштво и насилство, а во реалноста не можат да препознаат хомосексуалец ни пред нос да им го мафта. Има тука некоја подвоеност, а истата сигурно ја дрма границата на нормалноста која толку љубите да ја вадите како аргумент.

Не те сфаќам. Веројатно затоа што тоа што го кажа благе везе нема со тоа што ја го кажав. Али, у секој случај, фино што од ништо си направи каква таква поента и сам си се изнасмеа.
Чисто колку да не биде дека избегавам одговор - твојт став е сосема спротивен од мојот. Ја не мислам дека било кој треба да биде убедуван дека хомоексуалноста е нормална. Нормална е сама по себе и кај мене тоа не е доведено во прашање. А тоа што одредени индивидуи се недоволно информирани - тоа е сасвим друго прашање
Епа ајде вака ако не го интересира што другите мислат зошто рипа ко заклан, кога ќе се спомне педеризам дека е болест или девијација.
Ете не му чуе стојко другите што мислат нели, ти велиш дека сум не информиран, јас велам дека педерското лоби тебе ти го испрало мозокот и ти веруваш дека тоа е нормална појава и не е болест.
Во право си има информации и дезинформации.

Што барате да бидете прифатени од околината кога не се замарате што истата ќе каже ?
Плачете по медиуми и форуми дека сакате да бидете прифатени од луѓето и околината како сите други, а сега тука излегуваш со став и контра аргумент ич не треба да ни биде гајле околината што ќе кажела за нас.

Се бараат права, не ваше одобрување. Постои разлика.

Се грижам, искрено да ти кажам. Се грижам многу од фацки кои на форуми промовираат дивјаштво и насилство, а во реалноста не можат да препознаат хомосексуалец ни пред нос да им го мафта. Има тука некоја подвоеност, а истата сигурно ја дрма границата на нормалноста која толку љубите да ја вадите како аргумент.

Јас ги сеќавам уште како мал ко бев.Одма се препознава,можеби ти сега си се "истренирала" па знаеш кој е педер кој не е.
Едноставно е сакаш фудбал?
-Не,досадно е фудбал,сакам да играм со барбики и да ја гледам емисијата на Боки-13. (поранешен водител).

На школо се договараат машките да играат рукомис (игра со пушки демек се пукаат)
-Не,не ми се игра премногу насилна е играта,јас сакам да видам ташната кај ми е маскарата и карминот ми се во неа.

И мал милион други причини.

Девојче, кога некој бара права ги бара од оние кој што имаат моќ да ги дадат тие права, тоест мнозинството и ако тоа не е спремно да ги даде тогаш нема да бидат ни добиени, значи барање право и одобрување ти е една иста работа.
Исто како да речеш јас барам пари од тато,тој не ми одобрува но јас имам право и самата ќе си ги земам.
ти велиш дека имаш мачор и многу го сакаш, но ете си земала за право ти да одлучиш за него и да речеш ќе му ги шкопам јајцата тие не се добри за него. Кутриот мачор има право да носи јајца, но ти не си му ги оставила затоа што знаеш дека следуваат куп проблеми ако му ги оставиш.

Епа ајде вака ако не го интересира што другите мислат зошто рипа ко заклан, кога ќе се спомне педеризам дека е болест или девијација.
Ете не му чуе стојко другите што мислат нели, ти велиш дека сум не информиран, јас велам дека педерското лоби тебе ти го испрало мозокот и ти веруваш дека тоа е нормална појава и не е болест.
Во право си има информации и дезинформации.

А да почнеме ние од буквар? Па полека ќе напредуваме кон основна математика, па запознавање на природа и општество, идемо даље со хемија и физика и можда ќе стигнеме до стадиум во кој ќе можете да разберете што другиот сака да каже.

И успут, ја у шо верувам - мање битно у случајов, али од друга страна (теории на заговор на страна,нели) СЗО има така поголем кредибилитет у муабетите што ги прави. Или не?

Аха значи барате права без одобрување на опшеството и мнозинството од граѓаните!
По апартхејдско и наци фашистичко размислување не сум сретнал од одамна.

А да почнеме ние од буквар? Па полека ќе напредуваме кон основна математика, па запознавање на природа и општество, идемо даље со хемија и физика и можда ќе стигнеме до стадиум во кој ќе можете да разберете што другиот сака да каже.

И успут, ја у шо верувам - мање битно у случајов, али од друга страна (теории на заговор на страна,нели) СЗО има така поголем кредибилитет у муабетите што ги прави. Или не?
СЗО, секојдневно додава и одзема болести од листата, а и педеризмот е иземен од листата поради јаките педерски лоби групи, и веројатноста дека тогаш во одборот седел некој педер.
Во амеркика знаеш зашто е иземен педеризмот од листата на болести, затоа што син на гувернер бил педер и тате пред да се пензионира направил се за неговиот син да не биде психички болен. Ништо не би ме чудело утре сзо да ја симне од листата на болести и зоофилијата, педофилизмот, анксиозноста,за дел одредени психички заболувања и пореметувања веќе и донесоа соодвете прифатлив назив, кондитион СОСТОЈБА.
Само пустото да не дискриминираат, и во зависност кој каква болест има во фамилија.
Еве јас тебе те прашувам хромозомско пореметување, дали се нарекува мутација, и како се нарекува мутацијата ако не болест ?
Те разбирам,сакаш да бидеш со широки погледи со широки видици, да просветлуваш да го прифаќаш поинаквото а со тоа и ти да бидеш поинаква и попаметна од другите. Самото тоа што мнозинството не одобрува нешто, е доволно добра причина ти истото да го подржуваш и да бидеш бунтовник, еј де и јас сум бил млад и јас знам што е мода.

Јас ги сеќавам уште како мал ко бев.Одма се препознава,можеби ти сега си се "истренирала" па знаеш кој е педер кој не е.
Едноставно е сакаш фудбал?
-Не,досадно е фудбал,сакам да играм со барбики и да ја гледам емисијата на Боки-13. (поранешен водител).

На школо се договараат машките да играат рукомис (игра со пушки демек се пукаат)
-Не,не ми се игра премногу насилна е играта,јас сакам да видам ташната кај ми е маскарата и карминот ми се во неа.

И мал милион други причини.

Стереотипите се опасна работа. Башка генерализираат. Башка опасни. Башка во 99% невистинити. А и опасни, кажав тоа? Епа опасни се.
--- надополнето: 30 октомври 2012 во 23:36 ---
Девојче, кога некој бара права ги бара од оние кој што имаат моќ да ги дадат тие права, тоест мнозинството и ако тоа не е спремно да ги даде тогаш нема да бидат ни добиени, значи барање право и одобрување ти е една иста работа.
Исто како да речеш јас барам пари од тато,тој не ми одобрува но јас имам право и самата ќе си ги земам.
ти велиш дека имаш мачор и многу го сакаш, но ете си земала за право ти да одлучиш за него и да речеш ќе му ги шкопам јајцата тие не се добри за него. Кутриот мачор има право да носи јајца, но ти не си му ги оставила затоа што знаеш дека следуваат куп проблеми ако му ги оставиш.

Па нели доволен е еден син на гувернер за да настапи толку радикална промена? Или сеа мнозинството се прашува? Или логиката налага правата да бидат дадени? Или за влез у ЕУ ќе ги добијат?

Не мора со буквар, може и со боенки да почнеме.

Стереотипите се опасна работа. Башка генерализираат. Башка опасни. Башка во 99% невистинити. А и опасни, кажав тоа? Епа опасни се.
--- надополнето: 30 октомври 2012 во 23:36 ---

Па нели доволен е еден син на гувернер за да настапи толку радикална промена? Или сеа мнозинството се прашува? Или логиката налага правата да бидат дадени? Или за влез у ЕУ ќе ги добијат?

Не мора со буквар, може и со боенки да почнеме.
Тој гувернер не бил само гувернер,туку и нафтен магнат,па парите и лобито си го направиле своето.Башка што и доста педерана се имало испопикано на позициии,неколку компромитирачки фотографии и толку.
Ајде штом сакаш со боенки да почнеме со боенки.
Дали според тебе некрофилијата е природна појава,дали некрофилијата не е психичко заболување ? Дали зоофилијата е сосема во ред,дали зоофилијата не е психичко пореметување. Дали луѓето кој што можат да доживеат оргазам само кога нанесуваат болка, и кога вршат насилство врз друг,дали и тие луѓе не се болни.Дали воајерите не се болни,дали е нормално да можеш да дживееш оргазам само додека гледаш други двајца како имат секс и притоа да ги гледаш од непосредна близина.

Тој гувернер не бил само гувернер,туку и нафтен магнат,па парите и лобито си го направиле своето.Башка што и доста педерана се имало испопикано на позициии,неколку компромитирачки фотографии и толку.
Ајде штом сакаш со боенки да почнеме со боенки.
Дали според тебе некрофилијата е природна појава,дали некрофилијата не е психичко заболување ? Дали зоофилијата е сосема во ред,дали зоофилијата не е психичко пореметување. Дали луѓето кој што можат да доживеат оргазам само кога нанесуваат болка, и кога вршат насилство врз друг,дали и тие луѓе не се болни.Дали воајерите не се болни,дали е нормално да можеш да дживееш оргазам само додека гледаш други двајца како имат секс и притоа да ги гледаш од непосредна близина.

Ајде, мене омилена боја ми е лила, може со таа да бојам прво?

Некрофилија. Сексот со мртов човек е секс во кој еден од сексуалните партнери не дал согласност за сексуалниот чин. Добро, јес да е мртов, али ипак - не дал согласност. Успут, некрофилијата ретко доаѓа сама за себе, почесто е пропратена со други девијантни однесувања, ама да не забегуваме.
Зоофилија. Сексот со животни е секс во кој животното не дало согласност за сексуалниот чин. Не викам не, можда флертувало со зоофилот, знаеш она - му залајало, замукало, заблеало провокативно, али ипак - флерт не е согласност за секс.
Садо-мазохизам. Садомазохизмот има два типа. Првиот тип е оној во кој во сексуалниот однос учествуваат партнери кои знаат што се случува, знаат што следува и на кој начин да дојдат до посакуванот задовоство. Значи, во сексуалниот чин учествуваат партнери кои доброволно пристапиле кон истиот. Вториот тип, ги исклучува мазохистите, а максимално ги вклучува садистите кои, повторно, сексуалниот чин го вршат без одобрение на партнерот.
Воајеризам. Воајерот учествува во туѓ сексуален чин, најчесто непоканет и со самото тоа самиот себе се наметнува во туѓа интима и приватност без согласност на оние двајца кои го вршат сексуалното дејствие.
Плус на све ова, сите овие ги гони закон за извршените дела (освен садо - мазо фраерите и фраерките кои доброволно пристапиле кон садо - мазо сексот)

Ќе повлекуваш некоја паралела или?

Добро не се важи мојот претходен пост...
Рече дека не знаеме да препознаеме педер,јас знам да препознаам педер од раната возраст,а ти изгледа не можеш. :icon_lol:

Пу-пу не се важи!

Добро не се важи мојот претходен пост...
Рече дека не знаеме да препознаеме педер,јас знам да препознаам педер од раната возраст,а ти изгледа не можеш. :icon_lol:

Пу-пу не се важи!

Убаво викам боенки да си земеме. Пу-пу не се важело. Важи ;)

Убаво викам боенки да си земеме. Пу-пу не се важело. Важи ;)

Педер си е педер и мене ми смета неговото копнее по внимание од народот,а знаат дека нема да бидат добро прифатени барем од поголемиот дел од општеството,освен некој вака ко вас што закривуваат и си мислат дека тоа е нормално што го прават. Па ако е нормално немаше татко му и мајка му да го создадат и сега да бара права некојси што се смешни.Се плашат да излезат на паради,ами како ќе се венчаат?
Тогаш ќе ги дознаат кој се педерите. :sneaky:

Ај чао ми се спија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom