Го примаше или ?Имав вчера, ќе имам и утре секс. Кај си суперхероју да ме спречиш?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Го примаше или ?Имав вчера, ќе имам и утре секс. Кај си суперхероју да ме спречиш?
Кои права ти се загрозени на тебе пријателе во оваа држава ?On topic: Без разлика дали Европа ви врши притисок за истополови бракови или не .... Навистина ли ви треба Европа за освестување? Не може сами да покажете како не подржувате општество каде припадници на малцинска група имаат статус на второкласни граѓани поради својата наклонетост кон истополови партнери?
On topic: Без разлика дали Европа ви врши притисок за истополови бракови или не .... Навистина ли ви треба Европа за освестување? Не може сами да покажете како не подржувате општество каде припадници на малцинска група имаат статус на второкласни граѓани поради својата наклонетост кон истополови партнери?
Има бе бројка и на хомосексуалци, кажав претходно во темата како може да се пресмета и увиди. И не се малку, јас би знаел, не ти.
Тоа е она што одсекогаш сум се чудел, како е можно промил од популацијата толку силно да се наметне во јавноста, по телевизии, интернет, форуми, весници секаде да бидат застапени, да врескаат цело време, да не убедуваат.Ако денес во Македонија ги изброиме можеме и по име да ги кажеме сите гејој, Коче, Фифи, Боки 13 (не е сигурно дека е али нека бега нешто) и таа женската режисер. Значи се вкупно 4 геја.
Фрик шоу, тоа и не е така необично луѓето плаќаат пари да видат сијамски близанци, човек од гума теле со 2 глави....Тоа е она што одсекогаш сум се чудел, како е можно промил од популацијата толку силно да се наметне во јавноста, по телевизии, интернет, форуми, весници секаде да бидат застапени, да врескаат цело време, да не убедуваат.
Кој ја процени реалната бројка?Реалната бројка на ЛГБТ лица во МКД е многу поголема, се проценува некаде помеѓу 5 и 10 % од целокупната популација. .
И што треба да правиме сега, ако таткото не сака синот да му биде педер и притоа го стигматизира да го пратиме таткото на тешка робија од 15 до 20 години. Мајката ќе го сака по секоја цена,таа е мајка може нема да одобрува ама ќе го сака, ајде што велиш ти да донесеме закон дека ако избркаат некого од работа затоа што е педер фирмата да мора да му исплати 10 000 евра надомест и 20 години да му плаќа полна просечна плата да му плаќа доприноси ( јас прв ќе почнам да одам со розево џемперче на работа и ќе се фрцкам низ ходници, нема да работам ништо и ќе чекам да ме избркаат за да тужам)Реалната бројка на ЛГБТ лица во МКД е многу поголема, се проценува некаде помеѓу 5 и 10 % од целокупната популација. Причината зошто видливоста е така мала е поради многу фактори: стравот од дискриминација на работно место, стравот од острацизам и отфрлање од најблиските, стравот од стигматизација и линч (вербално и физичко насилство) и т.н. Кога на ова ќе се додаде отсуството на правни механизми за заштита на ЛГБТ лицата (со исклучок на Законот за заштита од дискриминација - каде пак изостанува сексуалната ориентација како основа за дискриминација), повеќе од очекувано е дека видливоста на оваа популација ќе е на ниско ниво. Парадите на гордоста постојат за да се укаже на репресивните мерки кои постојат во општествата, на дискриминацијата, стигматизацијата, хомофобијата (која постои насекаде, без разлика на нивото на толеранција во општеството). И мене искрено не ми се допаѓа голотијата и карневалскиот шмек на овие паради поради тоа што многумина ги идентификуваат ЛГБТ лицата само на тој начин - со пердуви на глава и со трошка облека на себе (карикирам). ЛГБТ лице може да е вашиот брат, сестра, татко, мајка, роднина, сосед, колега, пријател...
--- надополнето: 30 октомври 2012 во 20:23 ---
Она што во моментов му треба на македонското општество е заштита на ЛГБТ лицата од дискриминација, борба со хомофобијата и стигматизацијата, елиминација и казнување на говорот на омраза. Хомосексуалните заедници (без разлика на правниот облик) сега не се остварливи. Посвојувањето деца од хомосексуални двојки е исто така нереално очекување во овој момент во општество како нашето.
Имав вчера, ќе имам и утре секс.
( јас прв ќе почнам да одам со розево џемперче на работа и ќе се фрцкам низ ходници, нема да работам ништо и ќе чекам да ме избркаат за да тужам)
Нема на сите јасно ќе им дадам до знаење,дека имам дечко кој што многу го сакам и тој е единствениот маж за мене,и дека сум му верен како куче, кое што каса ако некој друг се доближиСамо пази да не ти го бапне некој дури чекаш да те избркаат од работа.
![]()
убаво што се фалиш вака и што се обидуваш да просветлиш проста и затуцана раја.Имав вчера, ќе имам и утре секс. Кај си суперхероју да ме спречиш?
Немој да почнуваш да водиш евиденција на форумов.
убаво што се фалиш вака и што се обидуваш да просветлиш проста и затуцана раја.
Туку кажи ми како ти оди со домашните, Мајка ,Татко, браќа,Сестри . дали нив им објасни колку е глупо и просто ако некој не прифаќа геј, дали твојата мајка и татко сењ гордеат со нивниот горд педер син или сеуште не си им кажал ?
А брак планираш да склапаш или само на форумов јавно ќе не известуваш колку пати се тепаш одпозади ?