Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Реално сите сме тапа на гости :pos:
Ние имаме скор 1-2-2, и тоа мечеви со Напредок и Брегалница во кои бевме подобри и сами сме виновни што изгубивме цели 5 бода :unsure:
Незнам зошто ама вие секогаш катастрофално поминувате на Градски со Работнички, мислам дека нема да ги победите ни овојпат. А и во Железара ретко кој победува во дерби мечеви, јас мислам дека ниту вие ниту ние нема да победиме. Се надевам ние ќе земеме бар бод :icon_mrgr:
Вие треба и кај Брегалница да одите. Во купот тепавте, ама во првенството мислам ќе ви скинат бодови.
Имаме ние па други потешки гостувања како Битола, Турново и Боговиње. Пелистер и Дрита ќе дадат 100% од можностите против нас. Се надевам бар Тетекс ќе го сдобиеме на гости, мада после ланските мечеви....
Што побрзо дојде полусезоната толку подобро за нас, влеговме во страшна криза, имаме многу повредени и мал фонд на играчи. Куп мечевиве со Пелистер уште толку ќе не утепаат.

http://iris.mk/index.php/vesti/sport/5249-2012-10-29-21-14-50

Tuka nesto drugo kazuvaat na forumot ja slusnavme samo vasata strana arno ama na linkot kazuvaat deka pak ste imale pomos od sudijata :свиркам:

Како што ги победивме Дрита, и како што рутинирано го победивме Силекс нели!?
Не зборувајте предвреме, нека се одигра натпреварот прво!

Факт е дека сме многу поквалитетни од Пелистер, но факт е дека сме и многу поквалитетни од Силекс ама топката нејќеше да влезе, не се знае фудбал е ова!
Да беше така, немаше да има потреба да се тепаат противничките играчи во тунел и да им влегуваат секакви у соблекувална и да им се закануваат.

Аиииииииииииииии која мизерија го напишала овој текст :facepalm:
Слободно педерчево нека ја погледне снимката од мечот:
Прво нека ми каже од кога се поништува гол ради офсајд а топката ја додава противнички играч?
Кој е оштетен тука?

Се жали за валкана игра? :eek::eek::eek:
Па го утепаа Цикарски по страна, затоа и имаше свирежи на крајот бидејчи Цикарски и Илиевски се закараа со нивниот десен бек кој цела утакмица косеше. Фудбал е, океј што играл грубо, ама ПЛАЧАТ ДЕКА НИЕ СМЕ БИЛЕ ГРУБИ????
Напишал три играчи повредени а не кажал како се повредиле.
Првиот играч не се повреди по старт од противнички удар, туку во скок дуел ако убаво ме држи сеќавањето. Сто посто немаше старт. Голманот им се повреди по наша шанса, значи беше погоден со топка. Третиот незнам, а кај нас Темелков го покосија неможеше да стапне.
Костовски беше највеќе на удар, нешто како Пандев против Хрватска.

Пишал Маневски се стрчал сда даде гол.
Па волу еден никој не забележа дека нешто не е во ред со голманот на Брегалница, ниту нивните играчи не видоа, само Костовски кој беѓше најблиску крена рака и играта веднаш беше прекината иако ДАДОВМЕ РЕГУЛАРЕН ГОЛ.

Кој се работи како новинар во Македонија :facepalm:
Коректно навивање жими куров, цел стадион провоцираа затоа и не го видовме нашиот гол пошто обичната публика покажуваше курови како неандерталци, по што можеше и тепачка да избие. Место полицијата да регира, си ќутеа и пратија крим техника да снима од доле за пак само ние да го јадеме.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ac7tP6FI0xg
5:13 на видеово. До кога КТ само со нас ќе се замара?
Играме ракомет со Татран, 70 навивачи на трибини овие од КТ застанале и снимаат. И кој ќе се будали последа иде да навива бе...

Да беше така, немаше да има потреба да се тепаат противничките играчи во тунел и да им влегуваат секакви у соблекувална и да им се закануваат.

Ау ау бе кога некој ми излегува со ваква теорија :eek:

Кажи ми која екипа се пожалила од тунелот во Тетово во последните 4 години?

Слободно педерчево нека ја погледне снимката од мечот:
Прво нека ми каже од кога се поништува гол ради офсајд а топката ја додава противнички играч?
Кој е оштетен тука?

Се жали за валкана игра? :eek::eek::eek:
Па го утепаа Цикарски по страна, затоа и имаше свирежи на крајот бидејчи Цикарски и Илиевски се закараа со нивниот десен бек кој цела утакмица косеше. Фудбал е, океј што играл грубо, ама ПЛАЧАТ ДЕКА НИЕ СМЕ БИЛЕ ГРУБИ????
Напишал три играчи повредени а не кажал како се повредиле.
Првиот играч не се повреди по старт од противнички удар, туку во скок дуел ако убаво ме држи сеќавањето. Сто посто немаше старт. Голманот им се повреди по наша шанса, значи беше погоден со топка. Третиот незнам, а кај нас Темелков го покосија неможеше да стапне.
Костовски беше највеќе на удар, нешто како Пандев против Хрватска.

Пишал Маневски се стрчал сда даде гол.
Па волу еден никој не забележа дека нешто не е во ред со голманот на Брегалница, ниту нивните играчи не видоа, само Костовски кој беѓше најблиску крена рака и играта веднаш беше прекината иако ДАДОВМЕ РЕГУЛАРЕН ГОЛ.

Кој се работи како новинар во Македонија :facepalm:
Коректно навивање жими куров, цел стадион провоцираа затоа и не го видовме нашиот гол пошто обичната публика покажуваше курови како неандерталци, по што можеше и тепачка да избие. Место полицијата да регира, си ќутеа и пратија крим техника да снима од доле за пак само ние да го јадеме.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ac7tP6FI0xg
5:13 на видеово. До кога КТ само со нас ќе се замара?
Играме ракомет со Татран, 70 навивачи на трибини овие од КТ застанале и снимаат. И кој ќе се будали последа иде да навива бе...
Se super obrazlozi samo za sudenjeto ne kaza nitu zbor !?Cudno e sto stipjani na forumot ne dadoa nikakvo mislenje za natprevarot ...

Se super obrazlozi samo za sudenjeto ne kaza nitu zbor !?Cudno e sto stipjani na forumot ne dadoa nikakvo mislenje za natprevarot ...
Па кажав збор, ПОНИШТЕН НИ БЕШЕ ЧИСТ ГОЛ.
Ете види на видеото.
Повредите не настанаа од наша груба игра туку од теренот и од ударот на Костовски.
Незнам за кој старт бараат црвен. Еве нека се уклучи superstarpizza и нека каже кои се тие груби стартови?
Јас кажав дека нивниот десен бек играше прегрубо со Цикарски а не беше санкциониран. Затоа и имаше гурање негде во 80-тата минута, пошто судијата не досуди фаул.
Истотака Костовски беше искинат повеќепати, а и повредата на Темелков дојде како резултат на остар старт. И на крај пак они имале помалку картони ;)
Неможе новинарот да рече Вардар играл остро, а да не каже дека и они беа подеднакво остри па дури и поостри од нас.
Се гледа дека воопшто и не ја следел утакмицата.

Исто и лани кога се играше кај нас лажеа вака. Незнам што толку имаат против нас.
До лани ми беа занимлива екипа, ама после овој меч никаков респект веќе.

На полувреме ја загреаа атмосферата и ја направија непријателска. Кога играчите одеа кон соблекувални дел од обичната публика слободно без полиција си дојде скоро до соблекувалната и ги навредуваше нашите играчи, нивните фанови почнаа со провокации а до тој момент се беше на високо ниво.
Играчите не се курчеа, се си беше на ниво меѓу нив освен помеѓу Цикарски и Илиевски и еден од нивна.
На крајот нашите се нафрлија на судијата затоа што ни поништи регуларен гол, а цел стадион пееа Скопски педери и свиркаа. Толку знае новинарот, напишал ради грубата игра гстите беа исвиркани :facepalm:

Ne sakav da se mesham vo diskusijava , no toj novinarot na IRIS mnogu dobro objasnuvashe se za mecot , kako bilo , a ovde vo forumot od navivacite na Vardar slusham drugi verzii za mecot Bregalnica-Vardar 1:1 .

I vo drugi natprevari ne samo vo Shtip , tuku sum primetil deka 2-3 igraci na Vardar provociraat sekogash vo celiot tek na mecot , toj Cikarski , Bojovic .

Shto e ovaa vo skoro vreme Barton pak sudii na mec na Vardar... So Pelister 3:1 beshe toj , navivacite na Vardar ne vikaja nishto , poshto pobedija , sea eve placat ili greshka sum?

Ау ау бе кога некој ми излегува со ваква теорија :eek:

Кажи ми која екипа се пожалила од тунелот во Тетово во последните 4 години?
Екипата на Охрид лани не беше тепана на сред стадион ?

Па кажав збор, ПОНИШТЕН НИ БЕШЕ ЧИСТ ГОЛ.
Ете види на видеото.
Повредите не настанаа од наша груба игра туку од теренот и од ударот на Костовски.
Незнам за кој старт бараат црвен. Еве нека се уклучи superstarpizza и нека каже кои се тие груби стартови?
Јас кажав дека нивниот десен бек играше прегрубо со Цикарски а не беше санкциониран. Затоа и имаше гурање негде во 80-тата минута, пошто судијата не досуди фаул.
Истотака Костовски беше искинат повеќепати, а и повредата на Темелков дојде како резултат на остар старт. И на крај пак они имале помалку картони ;)
Неможе новинарот да рече Вардар играл остро, а да не каже дека и они беа подеднакво остри па дури и поостри од нас.
Се гледа дека воопшто и не ја следел утакмицата.

Исто и лани кога се играше кај нас лажеа вака. Незнам што толку имаат против нас.
До лани ми беа занимлива екипа, ама после овој меч никаков респект веќе.

На полувреме ја загреаа атмосферата и ја направија непријателска. Кога играчите одеа кон соблекувални дел од обичната публика слободно без полиција си дојде скоро до соблекувалната и ги навредуваше нашите играчи, нивните фанови почнаа со провокации а до тој момент се беше на високо ниво.
Играчите не се курчеа, се си беше на ниво меѓу нив освен помеѓу Цикарски и Илиевски и еден од нивна.
На крајот нашите се нафрлија на судијата затоа што ни поништи регуларен гол, а цел стадион пееа Скопски педери и свиркаа. Толку знае новинарот, напишал ради грубата игра гстите беа исвиркани :facepalm:

Не сум меродавен да дадам точно мислење затоа што не бев на утакмицата.

Можам само да кажам мислење од Играч на Брегалница...

Костовски.... Карате Кид!
Баш со тие зборови ми го опиша играчот и неговото однесување.
Повеке пати ми спомна дека во секој дуел со играч тој штипел...... и дека повредата на Првиот голман била по ударот со колено од него!

За друго неможам ништо да кажам.

Ке повторам пак...... Мислењето не меродавно, затоа што не присуствував на натпреварот.

Позз

Ne sakav da se mesham vo diskusijava , no toj novinarot na IRIS mnogu dobro objasnuvashe se za mecot , kako bilo , a ovde vo forumot od navivacite na Vardar slusham drugi verzii za mecot Bregalnica-Vardar 1:1 .

I vo drugi natprevari ne samo vo Shtip , tuku sum primetil deka 2-3 igraci na Vardar provociraat sekogash vo celiot tek na mecot , toj Cikarski , Bojovic .

Shto e ovaa vo skoro vreme Barton pak sudii na mec na Vardar... So Pelister 3:1 beshe toj , navivacite na Vardar ne vikaja nishto , poshto pobedija , sea eve placat ili greshka sum?
А што треба да речеме за мечот со Пелистер?
И тогаш се палевте судиите суделе за Вардар, излегоа снимките и сите се уќутевте пошто видовте дека судиите биле во право.
Јас не реков ништо за судиите со Брегалница дур не бев испровоциран од овој смешен текст и извртувањето како иако на нас ни е поништен чист гол сепак они биле оштетени и моални победници ХАХАХА
Има снимки бе, што не искоментирате нешто?

Одново темата за претвора сите против Вардар БЕЗ АРГУМЕНТИ.
Затоа темата не треба да биде отворена затоа што тие што н биле на мечевите знаат повеќе. Има снимка аманикој не комнтира за неа, ама затоа сите знаат дека нашите мавале и не добивале црвени.
--- надополнето: 30 октомври 2012 во 18:38 ---
Не сум меродавен да дадам точно мислење затоа што не бев на утакмицата.

Можам само да кажам мислење од Играч на Брегалница...

Костовски.... Карате Кид!
Баш со тие зборови ми го опиша играчот и неговото однесување.
Повеке пати ми спомна дека во секој дуел со играч тој штипел...... и дека повредата на Првиот голман била по ударот со колено од него!

За друго неможам ништо да кажам.

Ке повторам пак...... Мислењето не меродавно, затоа што не присуствував на натпреварот.

Позз
Повели друже снимка, покажи му ја и на другарти и после нека ти објасни дали имало намера Костовски да го повреди голманот. Имаш кај 1:44 и двајцата се во налет, Костовски шутна го погосди голманот и после понесени од инерција се судрија.

Хех сега штипел или не, тоа го прават СИТЕ ФУДБАЛЕРИ, кој тренирал фудбал знае. И за тоа требало црвен да добие?
Прашај го другар ти што ви додели судијата кога со отворена копачка беше покосен на средина од теренот со старт од позади?

И уште едно прашање, дали новинаров што го напишал ова е близок на Минчо? Пошто таа Ирена Манева што пишува за тој порталот на Минчо истотака имаше катастрофално лош извештај за мечот а и пред мечот имаше тенденциозни текстови против Комити.

А што треба да речеме за мечот со Пелистер?
И тогаш се палевте судиите суделе за Вардар, излегоа снимките и сите се уќутевте пошто видовте дека судиите биле во право.
Јас не реков ништо за судиите со Брегалница дур не бев испровоциран од овој смешен текст и извртувањето како иако на нас ни е поништен чист гол сепак они биле оштетени и моални победници ХАХАХА
Има снимки бе, што не искоментирате нешто?

Одново темата за претвора сите против Вардар БЕЗ АРГУМЕНТИ.
Затоа темата не треба да биде отворена затоа што тие што н биле на мечевите знаат повеќе. Има снимка аманикој не комнтира за неа, ама затоа сите знаат дека нашите мавале и не добивале црвени.
--- надополнето: 30 октомври 2012 во 18:38 ---

Повели друже снимка, покажи му ја и на другарти и после нека ти објасни дали имало намера Костовски да го повреди голманот. Имаш кај 1:44 и двајцата се во налет, Костовски шутна го погосди голманот и после понесени од инерција се судрија.

Хех сега штипел или не, тоа го прават СИТЕ ФУДБАЛЕРИ, кој тренирал фудбал знае. И за тоа требало црвен да добие?
Прашај го другар ти што ви додели судијата кога со отворена копачка беше покосен на средина од теренот со старт од позади?

Реков не сум меродавен..... така ми кажаа така пишувам и тоа го потенцирав дека не е мое мислење.
Според снимкава уверен сум дека повредата на голманот не е намерна, ниту пак шутот на Маневски е замижување на повредата, затоа што и тој ја шутна инстиктивно мислам дека кратко беше времето да забележа дека гоманот е повреден.
Кировски ја подигна раката исплашен дека го повредил голманот....оправдано прекината игра (грешка си ако мислиш дека тоа е регуларен гол)

Голот поништен по досуден офсајд..... исто така неможам ништо да кажам.
Во гужвата не се гледа која ногу удира што.... можеби логички ке си мислам дека нашиот се обидува да ја исфрли топката а уствари шутира во вашиот па се одбива до овој што е веке до статива.... ако е така тогаш тоа е регуларен офсајд.....НО сепак ако е така е прашање, затоа што не верувам е некој воопшто да видел освен 3 играчи таму во гужвата.
Затоа не биди толку самоуверен дека тоа е регуларен гол.
На оваа снимка нема шанса да се види кој ја удира топката!

За судењето не знам...... не сум бил!

Екипата на Охрид лани не беше тепана на сред стадион ?

Екипата на Охрид! Не бе друже, нападнати беа двајца резервни играчи, само еден успеаја да го допрат и тоа двајца залутани фанови од трибините влегоа.
А тоа што вие сакате да го прикажете е дека клубот врши притисок во тунелот и соблекувалните, па ете слободно прашајте го тој членот кој е во управата на Вардар, како биле пречекани веќе 2-3 години?

Драги Герасимов - Пушка?! И се е јасно! Овие локалниве новинари што се известувачи за клубовите надвор од Скопје, тешко дека знаат што значи зборот објективност и самокритика. Мислам океј е да бидеш наклонет кон локалниот клуб, ама до толку да си пристрасен кога даваш извештај за текот на еден натпревар... ондак нема што да се сметаш новинар. Мизерно изгледа!

Камењата фрлани од ваша трибина се рачунаат во добар пречек или ? :)

Зборуваме за клубот не за навивачите. Ако е така тогаш ни ние не бевме добро пречекани кога цела трибина се нафрли врз неколку фанови и резервните играчи!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom