Кој бенд од познатите не можете да го сварите или сметате дека е префорсиран?

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.846
Jaс би ги спомнал The Rolling Stones, буквално ниедна песна од нив не ми се допаѓа, не дека им ги имам слушнато сите (29 албуми чоече -.-), ама имам слушано некои компилации и не можам да ги сварам :)

Placebo, од гласот на пејачот ме фаќа дијареа

други не ми текнуваат моментално...

А како тоа никој не ги спомнува Tokio Hotel? :icon_lol: Едно време на овие се палеја средношколките.
Прајме муабет за бендој :icon_mrgr:

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.849
Поени од реакции
30.763
Уствари, Оasis имаат MНОГУ подобри песни од Wonderwall...
Еее сеа и ти Don't look back in anger, Stop crying your heart out и таа што ја пишав и друго слабо, како и да е прашање на вкус е.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Ехе, од Пинк Флојд до Пласибо, што се глупости се изначитав на темава - него не ми се објаснува, темава е за „хејтање“. Ама ако, вие не знаете што пропуштате.

Инаку, од нашиве релативно познати, Нокаут не ги варам ама ич (заедно со г-дин Џамбазов). Што се однесува странски :
Coldplay така ми се ептен лош бенд кој што сум убеден дека пишат песни на тоалетна и ни сами не сваќаат што напишале.
Nirvana, иако морам да признаам дека ми се случува песна-две од нив да пуштам, ми се еден од најисфорсираните бендови во свет.
RHCP (по одделувањето на John Frusciante, иако и него не го трпам) некако ми се блех, ги форсираат ама не е тоа тоа што беше.
Oasis кој што, нели, се арогантни копилиња кој мислат дека направиле којзнае си каква музичка револуција.
А да, и 90% од ју-бендовите од кадар на : Бјело Дугме, Црвена Јабука, Рибља Чорба итн. итн. не ги поднесувам.

Tool, многу им го сакам звукот и музиката, ама фановите ме пиздат и ми иде да ги тепам со хебла, така да тоа тука ќе го стаам како бонус .

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Tool, многу им го сакам звукот и музиката, ама фановите ме пиздат и ми иде да ги тепам со хебла, така да тоа тука ќе го стаам како бонус .
За ова толку се согласувам шо и лајк ти ставив на мислењево, иако ги изхејта Игор и Нирвана

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Ќе избегнам да искоментирам за хејтањето на Pink Floyd, Queen и остали култни бендови инаку ќе бидам банирана на подугачко.
Бендови кои не можам да ги сварам:
3 Doors Down - Од нигде никаде никнаа, најпозната песна Here without you и одма тука форсирање на песната па потоа на сите нивни дела.Не можам да ги сварам пошо сите песни им се движат во ист тоналитет и пејачот како да плаче а не да пее.
Placebo - Жити оние најпознатите 2,3 песни што им се некако ги варам.Другиве увото не сака да ги прифати.
My Chemical Romance - Ислушав една песна, колку да се рече.Јок
Следниве не дека нешто ги мразам, ама едноставно не ги сфаќам и сум се откажала од таа намера.
Blink 182
The Calling
No Doubt
GNR
Sunrise Avenue
Rammstein
Bullet for my vallentine
SOAD
Breaking Benjamin

Од балканскиве префорсирани ми се Дубиоза и САРС

* чудно што ги нема никој исхејтано до сеа The pollice и White Snake :eek:

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Ќе избегнам да искоментирам за хејтањето на Pink Floyd, Queen и остали култни бендови.
3 Doors Down - Од нигде никаде никнаа, најпозната песна Here without you и одма тука форсирање на песната па потоа на сите нивни дела.Не можам да ги сварам пошо сите песни им се движат во ист тоналитет и пејачот како да плаче а не да пее.
Placebo - Жити оние најпознатите 2,3 песни што им се некако ги варам.Другиве увото не сака да ги прифати.
Следниве не дека нешто ги мразам, ама едноставно не ги сфаќам и сум се откажала од таа намера.
Blink 182
The Calling
No Doubt
GNR
Sunrise Avenue
Rammstein
Bullet for my vallentine
SOAD
Breaking Benjamin

немаш фкус дефинитивно:icon_lol:

W

Werther

Гостин
Ќе скокнам со коментирање за хејтањето на Pink Floyd, Queen и остали култни бендови инаку ќе бидам банирана на подугачко.
Blink 182
The Calling
No Doubt
GNR
Sunrise Avenue
Rammstein
Bullet for my vallentine
SOAD
Breaking Benjamin

Се е на место ама Rammstein не би требало да ги има на листава,друга каста се тие во споредба со смешни бендчиња како:Blink 182,SOAD,My Chemical Romance и другите.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Се е на место ама Rammstein не би требало да ги има на листава,друга каста се тие во споредба со смешни бендчиња како:Blink 182,SOAD,My Chemical Romance и другите.
Хеј, тоа е мое мислење јбг.И јас не се согласувам со други членови што се тиче нивниот избор, па не мрчам.

W

Werther

Гостин
Хеј, тоа е мое мислење јбг.И јас не се согласувам со други членови што се тиче нивниот избор, па не мрчам.
Добро,добро не се нервирај не те нападнав јас,само дадов мислење за листата на бендови кои ги наброја,а исто и прашање сакам да ти поставам зошто Rammstein не ти се допаѓаат или што е тоа што не ти се допаѓа кај нив,пошто ретко сретнувам луѓе кои имаат лош збор да кажат за Rammstein?

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Добро,добро не се нервирај не те нападнав јас,само дадов мислење за листата на бендови кои ги наброја,а исто и прашање сакам да ти поставам зошто Rammstein не ти се допаѓаат или што е тоа што не ти се допаѓа кај нив,пошто ретко сретнувам луѓе кои имаат лош збор да кажат за Rammstein?
Прво воопшто не го сакам германскиот јазик, одбивен ми е, но тоа не значи дека ако некој германски бенд според мене е во ред нема да го слушам.Затоа, причината ради која не ја сакам нивната музика е:мене, грубо речено, ме асоцира на насилство, премногу издеравање и траскање од земја.

W

Werther

Гостин
Прво воопшто не го сакам германскиот јазик, одбивен ми е, но тоа не значи дека ако некој германски бенд според мене е во ред нема да го слушам.Затоа, причината ради која не ја сакам нивната музика е:мене, грубо речено, ме асоцира на насилство, премногу издеравање и траскање од земја.
Па според ова значи ти не си и воопшто фан на металот?

Член од
18 ноември 2010
Мислења
885
Поени од реакции
408
Префорсирани дефинитивно Битлси и Лед Зепелин од постарите а од новиве доста ги има и ме мрзи да ги набројувам.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Па според ова значи ти не си и воопшто фан на металот?
Eдноставно е, Rammstein ми се одбивни, ме напињаат место да ме опуштат.А лично не се класифицирам како фан/не фан за ништо.Што ми лежи на уво тоа слушам.

Kajgana Shop

На врв Bottom