Илуминати

Член од
13 февруари 2012
Мислења
26
Поени од реакции
0
Веднаш ќе ја истражам... :) Глупости...

Христијански фанатик е тој твој „автор“... ќе си го продаде таткото за да докаже како неговиот Бог е најдобар и се тајно е зло за да ја малку од малку поправи неговата религија и нивните мрачни пракси...
Пред богот се е откриено, но не и пред луѓето. Така зборуваат неговите свети книги. Што блада и оди против својата религија?

МАРШ таму... почни ти да истражуваш малку подобро... не мислам јас да те учам за твоите автори!!!
Не ми го буткај тој твој католички секташ во редовите на светци...

Фрли го на лавовите! (y) Не би верувал на католик што мисли за Тајни Редови и како баш католик издава тајни на Тајни Редови! Заради нивната црква многу Редови заминаа во тајност ако се следи историјата!!!
Навистина ме иритираш со вакво површно зборување...
--- надополнето: 23 октомври 2012 во 14:51 ---

Да, сите судии се илуминати :) И јас сум илуминати :) А ти ќе бидеш роб и како роб ќе бидеш тепан и како роб ќе работиш до смрт за други!!!
Или разбери го животот и линијата на иницијација или страдај во своето робство!
Не реков дека се илуминати, туку дека даваат заклетва која не ја почитуваат, дел од судиите ако ги подмитите секако дека вие ќе бидете во право.

А ти сакаш да кажеш и дека масоните се светци? Според ки факти ? Јас можам да кажам дека тие се марсовци. кој ќе ми поверува без докази?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261
А ти од каде заклучи за кого зборувам ?
Си го цитирал и си го копирал неговиот број на мислења. Логички е да зборуваш за тој член. Ако не, имаш проблем што тешко дека некој на форумов ќе ти го реши.

Член од
25 април 2012
Мислења
443
Поени од реакции
580
И така потврдивме дека илуминатите се многу опасни, дури и денес!

Само војни, глад, незнаење шират... штета. А ги нарекуваат илуминати. Нешто не ми „штима“.
Друже да не се лажеме, илуминатите имаат контрола на капиталот, природните ресурси и храната, незнам колку е големо тоа влијание зошто не сум доволно упатен. Но таа контрола има и нешто позитивно, само полошо од контрола врз човештвото е тоа да се пушти секоја будала да прави што сака, ако знаеме дека моментално имаме многу лесен пристам до опасни оружја за масовно уништување, хемиски, нуклеарни итн. Еве гледам дека си доста упатен во функционирањето на оваа организација, па можеш нешто поопширно да напишеш твој заклучок на кој начин функионираат итн. Јас колку што имам истражувано сум дошол до сознание дека има 12 илуминатски семејства кои се на врвот на пирамидата, после нив доаѓаат 300 семејства нивни роднини кои се глупирани во организации како Билденберг, некои познати коорпорации итн, е после нив доаѓаат масоните со нивните степени и така.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.274
Поени од реакции
12.272
Јас мислам вака:

Нема врска никакви 12 семејства, 300 семесјтва, 666 знаци за распознавање и сите слични христијански броеви... Премногу има теории на заговори што и она што е вистина дадено е замачкано со еден куп кал и глупости. И да сака човек, не може да се најде крајот веќе...
Сите тие организации се само световни слики на нешто многу поголемо...
Не сме само ние, не сме само тука...

Секој и треба да прави што му е волја но со разбирање дека и другите имаат своја волја и дека не треба да им се мешаат во работата.
Најголема слобода но и најголемо ограничување е да ја извршува човек својата волја и ништо друго.

Будали има меѓу луѓето што мислат дека можат да прават што сакаат. Да правиш што сакаш не е исто и со она да правиш што ти е волја. За да правиш што ти е волја треба знаење, разбирање, мудрост... Да правиш што сакаш, треба да си само будала... идиот.
И на таквите идиоти, секогаш некој „таен“ е крив за нивната глупости и идиотизам!
Таквите, јас слободно би ги фрлил на лавовите!

Контрола се има над светот... тоа никој не го негира... Имало, има и ќе има! Човештвото само оставено е како дете, ќе загине некаде. А без човекот, земјата не вреди многу.
Некои ги нарекуваат илуминати, други ги нарекуваат тајни мајстори, трети ги нарекуваат водачи на човештвото... Нивната работа е тајна и никогаш не се знае кои се тие мајстори.
Јас реков и претходно ако тие мислат да создадат војна за нив оправдани причини, ние, обичниот човек, секако никогаш не се двоумиме. Војна, ок одиме во војна. Да се двоумевме немаше да имаме војни... Многу е тешко неинициран човек да разликува кои мисли се негови а кои му се дадени... :)
Дали човештвото може да се ослободи од овие водачи? Не... зошто? Бидејќи и тие се дел од човештвото...

Човекот прави војни и страдања, не тајни мајстори или пак илуминати. Тие се само импулс на нови размисли!
Секако еволуцијата е болна работа... револуцијата, уште поболна.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Изгледав еден саат, си реков, пооо глупости, но ме фати инает. Го изгледав целиот филм, и си реков, поооооооооооооо глупости.

Барам да ми ги вратиш двата фрлени саати.
Не си го гледал......лажеш.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Stokebide sosvetot ako nikoj nego ima pod kontrola. iluminati ili masonite dosega kontrolirat sve. zamislete nekoj psihopat dadojde do atomska bomba?
Овие се психопати....ти што мислиш дека се?
Од друга страна тие психопати за кои ти викаш, што мислиш кој ги направил такви да бидат?
Појди од семејство, образование, медиуми и т.н.
Колку што кравите во штали треба да се радосни некој што ги "чува" толку и луѓето аналогно на тоа треба да се среќни.
Ама јбг, што повеќе офци(такви како тебе) толку повеќе сирење....
--- надополнето: 30 октомври 2012 во 15:41 ---
Значи вие од Конспираси медиа секојдневно работите .
Секоја чест режисеру :)
Мора народот да се информира...и покрај таквите како тебе.
Ти си може улав шти ги штитиш, јас сум бетер у обратна конотација.......имај у глава тоа;)
--- надополнето: 30 октомври 2012 во 16:31 ---
fala stome narece ovca
Повели и друг пат...доколку имаше ефект, нормално.
Со тој став што го имаш (од предходниот пост) треба да си благодарен на секој што би те нарекол офца(синоним за некој неписмен што би си ја дал слободата за друг да го води).
И пази...не се ова навреди, ама кој како свати...:)

Член од
10 јуни 2012
Мислења
129
Поени од реакции
23
Ти си може улав шти ги штитиш, јас сум бетер у обратна конотација.......имај у глава тоа;)
Никој не штитам јас пријателе,посебно не оние кои не постојат.
Тешко тебе што немаш ништо во главата ;)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Никој не штитам јас пријателе,посебно не оние кои не постојат.
Тешко тебе што немаш ништо во главата ;)
Од 111 мислења 111 ти се на оваа тема и нов светски поредок...........кого правиш будала?
Само едно не ми е јасно, а тоа е зошто го правиш тоа што го правиш?

Член од
10 јуни 2012
Мислења
129
Поени од реакции
23
Од 111 мислења 111 ти се на оваа тема и нов светски поредок...........кого правиш будала?
Само едно не ми е јасно, а тоа е зошто го правиш тоа што го правиш?
ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХА ЕПИК .
Добро бе дечко алооо нормален си .
Имам јас мислења и на други теми не бери гајле .Смешни ми се луѓето како тебе кои веруваат на глупости и конспиративни срања и добро ми е да се мајтапам со нив ете затоа.
А тебе не мора да те правам будала ,ти си будала

Член од
15 октомври 2012
Мислења
193
Поени од реакции
49
Овие се психопати....ти што мислиш дека се?
Од друга страна тие психопати за кои ти викаш, што мислиш кој ги направил такви да бидат?
Појди од семејство, образование, медиуми и т.н.
Колку што кравите во штали треба да се радосни некој што ги "чува" толку и луѓето аналогно на тоа треба да се среќни.
Ама јбг, што повеќе офци(такви како тебе) толку повеќе сирење....
--- надополнето: 30 октомври 2012 во 15:41 ---

--- надополнето: 30 октомври 2012 во 16:31 ---

Повели и друг пат...доколку имаше ефект, нормално.
Со тој став што го имаш (од предходниот пост) треба да си благодарен на секој што би те нарекол офца(синоним за некој неписмен што би си ја дал слободата за друг да го води).
И пази...не се ова навреди, ама кој како свати...:)
izgleda dekasi pameten? kazi kako dagi unistime edna petarda dati frlat neviden stres kedobies kamoli drugo. kako kesvirat taka ke igras akone tenema konkretno nemislam natebe tuku klucni luge [ naprimer premieri presedateli naucnici idrugo] mnogu ginat nacuden nacin ali nesmee nikoj dacepka.izgleda golem mazsi odi cepkaj date vidam pop keti pee:cuc::pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom