Не реков дека се илуминати, туку дека даваат заклетва која не ја почитуваат, дел од судиите ако ги подмитите секако дека вие ќе бидете во право.Веднаш ќе ја истражам... Глупости...
Христијански фанатик е тој твој „автор“... ќе си го продаде таткото за да докаже како неговиот Бог е најдобар и се тајно е зло за да ја малку од малку поправи неговата религија и нивните мрачни пракси...
Пред богот се е откриено, но не и пред луѓето. Така зборуваат неговите свети книги. Што блада и оди против својата религија?
МАРШ таму... почни ти да истражуваш малку подобро... не мислам јас да те учам за твоите автори!!!
Не ми го буткај тој твој католички секташ во редовите на светци...
Фрли го на лавовите! Не би верувал на католик што мисли за Тајни Редови и како баш католик издава тајни на Тајни Редови! Заради нивната црква многу Редови заминаа во тајност ако се следи историјата!!!
Навистина ме иритираш со вакво површно зборување...
--- надополнето: 23 октомври 2012 во 14:51 ---
Да, сите судии се илуминати И јас сум илуминати А ти ќе бидеш роб и како роб ќе бидеш тепан и како роб ќе работиш до смрт за други!!!
Или разбери го животот и линијата на иницијација или страдај во своето робство!
А ти сакаш да кажеш и дека масоните се светци? Според ки факти ? Јас можам да кажам дека тие се марсовци. кој ќе ми поверува без докази?