Фан Клуб: Фиорентина

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
Прво, фала што ни пишуваш.
За голот на лацио си потполно во право, немаше офсајд, регуларен гол, но не си во право дека тоа ќе го сменело текот на натпреварот, како што тоа ќе го сменеше кај катанија и јувемерда бидејќи таму катанија после нивниот гол тотално ќе се повлечеше. Tука овие две екипи не знам дали би играле поинку, цел натпревар го играат под некое исто темпно карактерично за двете екипи дома/гости. Криво ми е стварно за лацио, ќе си земеше бод, можеби искомпензираа што фиорентина беше оштетена минатото коло, но што е па лацио крив за тоа. Тешко е да се предвиди што ќе беше после 1-1, лацио си ги имаше жолтите картони уште прво полувреме, оправдани беа црвените, али додека не воведат технологија како што треба ќе се нервираме со глупости. Можеме да кажеме заслужено или не, а мое мислење дека лацио не изигра на ниво денес, повеќе ми влече кон заслужена победа :)

Друго, загрижен сум за фернандез, не дека го промаши пеналот, туку поради тоа што човекот не се гледа во италјанскиов фудбал, тешко се вклопува, мислам дека или ќе го продадат или сам ќе си отиде, мое мислење секако.

Последно, аквилани е класа, оддвај чекам валеро-пизаро-аквилани од 1'.
--- надополнето: 28 октомври 2012 во 22:36 ---

не знам зошто се интересираат, не дека ние не би го продале за голема сума, тие си имаат многу напаѓачи, не е луд да иде јоветич таму да грее клупа или да игра во ФА куп. овие арабски клубови поима немаат што праат :)
Да во право си Фиорентина одигра супер прво полувреме, но при 1 0 доколку голот беше признат не може да знаеме како ќе се развиваше понатака натпреварот.За тоа што викаш дека судијата искомпезирал мислам дека не е тоа,ова беше само судиска гршка и ништо повеќе.
Поздрав и се гледаме на Олимпико:)

Член од
6 август 2012
Мислења
95
Поени од реакции
28
sega e vreme koga mora i losata tradicija na gosti da ja prekrsime...kako nikogas do sega sme kompletni i ocekuvam vo sredniot red da nastapa pizzaro, borja valero i aquilani..na levata strana bi go stavil llama (pasqual neka se odmori malku). dodeka vo napad bi bilo dobro da startuva el hamdaoui zaedno so jovetic..mati fernandez mislam deka za brzo vreme ke proraboti..se sto mu treba e eden gol i nisto poveke.iako ne igra na svoja pozicija mislam deka ne e do toa deka calcioto ne mu odgovara ili neso slicno..pozz

Член од
19 јуни 2011
Мислења
95
Поени од реакции
28
Да во право си Фиорентина одигра супер прво полувреме, но при 1 0 доколку голот беше признат не може да знаеме како ќе се развиваше понатака натпреварот.За тоа што викаш дека судијата искомпезирал мислам дека не е тоа,ова беше само судиска гршка и ништо повеќе.
Поздрав и се гледаме на Олимпико:)
ako bese bez sudiski greski ce bese 2-0 ne 1-0 koga dadovte gol posto posle penalot i Ljaic ne bese vo ofsajd pa ne go prizna i toj gol,taka da.....;)

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
ako bese bez sudiski greski ce bese 2-0 ne 1-0 koga dadovte gol posto posle penalot i Ljaic ne bese vo ofsajd pa ne go prizna i toj gol,taka da.....;)
Дечко научи ги правилата па цитирај ме;)
А да и недосудениот пенал по центаршутот на Лулиќ и очигледната игра со рака

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
i nedosudeniot penal vrz jovetic vo vtoro poluvreme
Еве повели изгледај па коментирај кој е оштетен.Реков судиски грешки се случуваат во случајов Лацио е оштетен од тие грешки и ние можеме само да претпоставуваме како ќе завршеше мечот на крај доколку Лацио израмнеше.

johnyb

tutti pazzi per viola
Член од
11 декември 2009
Мислења
695
Поени од реакции
52
Еве повели изгледај па коментирај кој е оштетен.Реков судиски грешки се случуваат во случајов Лацио е оштетен од тие грешки и ние можеме само да претпоставуваме како ќе завршеше мечот на крај доколку Лацио израмнеше.
nemam sto da gledam....pri igra so raka se gleda namerata ,a vo slucajot so cuadrado nemase namera..zatoa sudijata i ne dosudi penal..neznam st tolku se zalite , sekogas ima nezadovolni...

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
nemam sto da gledam....pri igra so raka se gleda namerata ,a vo slucajot so cuadrado nemase namera..zatoa sudijata i ne dosudi penal..neznam st tolku se zalite , sekogas ima nezadovolni...
O.K.
--- надополнето: 29 октомври 2012 во 22:06 ---
Дали имал намера или немал тоа не е важно,рака си е рака влијае на акцијата,ајде да поминеме преку ова некогаш се суди некогаш не,ама голот беше чист како солза така да реков доколку беше признаен незнаеме каков тек ќе имаше натпреварот.Како и да е реков претходно дека ова беше судиска грешка и ништо повеќе се случуваат вакви работи во фудбалот, Фиорентина победи јас ви честитав и тоа е тоа.Одиме понатака.(y)

johnyb

tutti pazzi per viola
Член од
11 декември 2009
Мислења
695
Поени од реакции
52
O.K.
--- надополнето: 29 октомври 2012 во 22:06 ---
Дали имал намера или немал тоа не е важно,рака си е рака влијае на акцијата,ајде да поминеме преку ова некогаш се суди некогаш не,ама голот беше чист како солза така да реков доколку беше признаен незнаеме каков тек ќе имаше натпреварот.Како и да е реков претходно дека ова беше судиска грешка и ништо повеќе се случуваат вакви работи во фудбалот, Фиорентина победи јас ви честитав и тоа е тоа.Одиме понатака.(y)
so sreka ponatamu ;)

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
pravila? :pos: koi pravila siti se,nesmee drug posle penal da sutne ili za neso drugo mi zboris...
Според новите правила при изведување на пенал доколку голманот не ја допре топката играта се прекинува:tapp: Правилото делува смешно но така е од сега,а и фудбалерите на Фиорентина не протестираа за голот што значи дека голот е оправдано поништен.Правилото е глупаво но сега е така не го измислив јас:)
--- надополнето: 30 октомври 2012 во 08:13 ---

Член од
6 август 2012
Мислења
95
Поени од реакции
28
decki utre so mislite mozeme da tepame? jas iskreno se nadevam deka ke ja ostvarime prvata pobeda na gosti kolku i da izgleda nevozmozno ...mora da se otpusime i na terenot na protivnikot...pozz

Член од
7 септември 2008
Мислења
828
Поени од реакции
35
јас дојдов до заклучок дека причината што повеќето тимови се полоши на гости отколку дома е судиската наклонетост кон домакинот првенствено. секако ова правило не важи за јувемерда, а секако може и да има исклучоци.
на пример, играта со рака на тони со парма највероватно немаше да се досуди ако игравме дома како што не свирна на квадрадо, исто пеналот врз ронкаглија ќе беше свирнат ако игравме дома тоа сум сигурен.
не сме ние тим што победува со повеќе од 1 гол, ретко, моменти одлучуваат.

Kajgana Shop

На врв Bottom