Челзи - Манчестер Јунајтед | 28.10.2012 | 17:00

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување

Ваш тип за натпреварот?

• Победа на Челзи

Гласови: 85 41,3%
  • Победа на Јунајтед

Гласови: 90 43,7%
  • Нерешено

Гласови: 31 15,0%

• Вкупно гласачи
    206
Статус
Затворена за нови мислења.
Си знаеме ние што не чека, црвен сигурно веројатно и пенал за вас. Посебно ако дадеме први гол.

Ако играте како против Шалке и QPR, нема да има потреба од ангажирање на судија :)
Се шалам, не играте баш најубедливо, но нема да ме чуди да ја кренете вашата игра, како Ливерпул кога игра со посилни противници.
--- надополнето: 29 октомври 2012 во 01:09 ---
На текстот што го постира Cannon никој не коментира а?

Утре ке го прочитам, не ми паѓа на памет да читам толкав текст на Англиски у недела навечер у 01:00, иако вака не прочитан може да проценам дека Ферги е мастер мајнд во Англија, дури и Кралица Елизабета ја има под рака.

Ете жив пример беше денеска јуве,и што сеа демек една местеле,и сеа сва за нив са?
Е проблемот е што не е една
--- надополнето: 29 октомври 2012 во 01:29 ---
Па Дрогба за истото што го прави Клеверли на сликава доби жолт картон (по некоја случајност против Јунајтед на Стемфорд) затоа се чудев зашто за ова
Torres-Cleverley2.png

Клеверли не доби жолт картон?

Па Дрогба за истото што го прави Клеверли на сликава доби жолт картон (по некоја случајност против Јунајтед на Стемфорд) затоа се чудев зашто за ова
Torres-Cleverley2.png

Клеверли не доби жолт картон?
Лош е аголот и ти па ;)

У право си супер фудбал беше,ама ете се деси,нас не ни свирнаа пенал,вас ви дадоа еден црвен бес потреба.Сфатете судењето е на многу ниско ниво,не само у англија,него општо у сите лиге.Ете жив пример беше денеска јуве,и што сеа демек една местеле,и сеа сва за нив са?
Она што проба Валенсија да го направи со Луиз, Роналдињо го правеше уште пред 4-5 години.
Затоа немаше пенал!

Дури и да е убеден дека Торес симулира (а не симулираше, имаше контакт) можеше да прогледа низ прсти пошо се работеше за играч со жолт картон, од тим кој веќе има играч помалку, и притоа Торес беше во спринт и заморот го прави своето.

Пак ќе кажам, не ми е криво што изгубивме и што некои особи од вашиот фан клуб се*ат низ форумот и ја користат секоја прилика да испровоцираат, криво ми е што не уживав до крај во ФУДБАЛ.

Пишав уште пред натпреварот, дури ти мислам ми го лајкна постот, дека сакам денес да гледам отворен фудбал со напади на 2те страни, и дека подобро е да заврши 3:3 отколку 0:0.

Едноставно Еткинсон ги засени МАЗАКАР и Руни, РВП, Валенсија и остали....

Она што проба Валенсија да го направи со Луиз, Роналдињо го правеше уште пред 4-5 години.
Затоа немаше пенал!

Дури и да е убеден дека Торес симулира (а не симулираше, имаше контакт) можеше да прогледа низ прсти пошо се работеше за играч со жолт картон, од тим кој веќе има играч помалку, и притоа Торес беше во спринт и заморот го прави своето.

Пак ќе кажам, не ми е криво што изгубивме и што некои особи од вашиот фан клуб се*ат низ форумот и ја користат секоја прилика да испровоцираат, криво ми е што не уживав до крај во ФУДБАЛ.

Пишав уште пред натпреварот, дури ти мислам ми го лајкна постот, дека сакам денес да гледам отворен фудбал со напади на 2те страни, и дека подобро е да заврши 3:3 отколку 0:0.

Едноставно Еткинсон ги засени МАЗАКАР и Руни, РВП, Валенсија и остали....
Тоа е тоа,некад и судиеве не ми са јасни сеа со торес,тогаш на рвп му дадоа втор жолт дека шутнал после свиреж на судијата,едноставно мизерија са.Ама што знам пак мислим дека тоа беше пенал,мое лично мислење.Не можем да речем дека не се радуам на победава ипак победа си е победа,мада останува црна дамка на оваа победа.Инаку и ја ете прееска испровоцирав у налет на емоцие:),ама ете тоа беше ради некој ликови од вашиот фан клуб,многу се дуваа пред утакмицата.

На 1-2 пеналот што не го свирна судијата и оттука се заеба утакмицата. Исто и лани кога Кејхил не доби црвен по стартот на Велбек, на резултат 0-0. Лани ако досудеше црвен може Јунајтед немаше да брка негатива. Така да се е во доменот што би било кога би било. Можда ќе промашеа пенал Јунајтед па Челзи ќе даеше уште два гола, не знаеме. Битно имаше грешки, а прв оштетен беше Јунајтед.

Али најмило ми е за едно типче онака 32-33 годишно напатено работи у кладилница Милан се вика нормално фан на Милан. Ама му се идеше да пукне сиромавиот. Само за таквите ми е мило, за другите ќе чекаме вистинско дерби со нормално судење...

Во текстот на Канон објаснети се сите работи убаво.Но не очекувам некој од навивачите од Јунајтед да го разбере текстот.
Го следев мечот со навивачи на Јунајтед и не ми е јасно како може да се биде толку со главата пикнат во задник и да се тврди дека Јунајтед заслужено победил,дека Челзи не бил оштетет.На вакви победи и победи како Ливерпул како може да се радуваат?
Па во спортот ако нема фер плеј и објективни судии кај треба да има?
Не е спортот политика па ајде целта ги оправдува сите средства.
Срамота е најдобрата лига вакви утакмици да ни сервира.

Бујрум што е расизам,ако ФА на ова не реагира и не го суспендира Клатенбург доживотно стварно незнам кај ќе им биде крајот,после италјанците местеле? Ма немој бе,ова е бетер од местење да навредуваш играчи.
Срамота е вакви судии да судат вакви утакмици,па кај нас судија во Македонија да навреди играч мислам дека ќе го распнат на крст и тоа на стадион самите играчи.
Секоја чест до професионалноста на играчите на Челзи ем навредувани од арбитарот ем издржаа со нервите и дури и со 2 играчи помалку рамноправно се носеа со толку "јакиот" Јунајтед.
Инаку порака до симпатизерите од Јунајтед,не се ситите на вакви победи,бидејќи тркалото се врти.
Picture 1.png

Најреално, нерешен исход беше најфер резултат од овој натпревар.

Најреално, нерешен исход беше најфер резултат од овој натпревар.
Најреално ќе беше да се игра фудбал а не вака повеќе се збори за срање судењето од страна Клатенбруг како и на двомечот со Ливерпул што испадна. Нели е веќе повеќе од очигледно дека Јунајтед има огромна наклонетост од судиите? Дали преку ФА и Гил или со други средства Фергусон дејствува исто е,секогаш иста работата.

Во текстот на Канон објаснети се сите работи убаво.Но не очекувам некој од навивачите од Јунајтед да го разбере текстот.
Го следев мечот со навивачи на Јунајтед и не ми е јасно како може да се биде толку со главата пикнат во задник и да се тврди дека Јунајтед заслужено победил,дека Челзи не бил оштетет.На вакви победи и победи како Ливерпул како може да се радуваат?
Па во спортот ако нема фер плеј и објективни судии кај треба да има?
Не е спортот политика па ајде целта ги оправдува сите средства.
Срамота е најдобрата лига вакви утакмици да ни сервира.

Бујрум што е расизам,ако ФА на ова не реагира и не го суспендира Клатенбург доживотно стварно незнам кај ќе им биде крајот,после италјанците местеле? Ма немој бе,ова е бетер од местење да навредуваш играчи.
Срамота е вакви судии да судат вакви утакмици,па кај нас судија во Македонија да навреди играч мислам дека ќе го распнат на крст и тоа на стадион самите играчи.
Секоја чест до професионалноста на играчите на Челзи ем навредувани од арбитарот ем издржаа со нервите и дури и со 2 играчи помалку рамноправно се носеа со толку "јакиот" Јунајтед.
Инаку порака до симпатизерите од Јунајтед,не се ситите на вакви победи,бидејќи тркалото се врти.
Прегледај го приврзокот 51475

Отворена е истрагата ,утре ке се сретнат сите 4судии и ке кажат дали имало такво нешто,пошо сите имаат буба во уво и слушаат што се збори,но нема снимка така да не може да се докаже ништо. Исто така ке биде отворена истрага против челзи за ударот на редарот кој по здобиениот удар од навивачите на челзи завршил во болница,и исто така ке се истражува и фрлањето на предмети кон Чичарито по постигнатиот гол

Го следев мечот со навивачи на Јунајтед и не ми е јасно како може да се биде толку со главата пикнат во задник и да се тврди дека Јунајтед заслужено победил,дека Челзи не бил оштетет.

Истооо...па не е можно до толку пристрасно да се гледаат работиве. Другарот со кој го гледав натпреварот е толку мирен, тивок и повлечен, ни мравка нема згазнато у животот, ама кога се работи за ман ју, заеби расправија одма...нема излегување на крај..а кога се нема аргументи веќе, секако тука е историјата...

Ја користам ситуацијата јавно да им се извинам на сите фанови на Јувентус :D

Прв пат го гледам жолтиот на Дрогба, комедии :pos:

Се смее Видич на видеово,а неколку години претходно кога му отиде вилицата од Дрогба зошто не се смееше очаен селјак од Шумадија ..

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.
Отворена е истрагата ,утре ке се сретнат сите 4судии и ке кажат дали имало такво нешто,пошо сите имаат буба во уво и слушаат што се збори,но нема снимка така да не може да се докаже ништо. Исто така ке биде отворена истрага против челзи за ударот на редарот кој по здобиениот удар од навивачите на челзи завршил во болница,и исто така ке се истражува и фрлањето на предмети кон Чичарито по постигнатиот гол
И тоа ке се казни,строги се законите за хулиганизам на трибини кај англичаните. Без гајле,стариот и компанија ќе се погрижи и за тоа се работи за ривал на Јунајтед,неможе тоа така да помине.Но треба да им биде јасно и поради што се случува тој излив на гнев кај навивачите а во овој случај беше катастрофалното судење од страна на Клатербруг,најпрво тој треба да сноси санкција поради тоа.Како и да е очекувам Челзи да го извлече подебелиот крај со некоја парична казна,исто како и тогаш кога Евра се зафати со редар на Стемфорд,Евра помина не казнет а Челзи нормално си плати парична казна. Јасни се како ден работите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom