Фан Клуб: Интер

Па не знам колку ни фали, не знаеме да играме со Снајдер последниве сезони, наместо да го искористиме целиот потенијал на Снајдер, ние го задушуваме.
Па кога го играа лево крило како нема да се задуши . Со новава формација
може да се искористи и те како Снајдер. Средината Камбиасо и Гаргањо/Мудите и малку напред пред нив Снајдер.

Мое мислење е дека играме со тројца стопери затоа што немаме доволно квалитетни фудбалери за да играме 4ка назад. Ова е најсигурната опција во моментов, имаме тројца кои знаат што прават. Да го имавме Маикон ќе беше друга приказна. Вака догодина ако се купи нешто.
иако занети и нагатомо се подефанзивни ама ако налетаме на некои брзи и јаки крила ќе не разурнат, би било добро да се инвестира во некој бек, памтам интер се заинтересира за Бастош, Таиво, тие се добри бекови само незнам како сме со финасиите.

Абе глеам сеа и се чудам... И не можам никако да си дадам одговор.

Ајде фудбалерите не смеат, ама тренерите со тоа што киснат на дождот што покажуваат? Кој ку*ац не земат чадор у рака...

Околу голот, абе гледана ми е мене утакмицава... Ајде да не кршам филм да ви кажам што и како : )))

И судијата да досуди/недосуди нешто и при нервоза со чадорот во рака автоматски стануваш ПОТЕНЦИЈАЛЕН УБИЕЦ со ладно оружје :)

иако занети и нагатомо се подефанзивни ама ако налетаме на некои брзи и јаки крила ќе не разурнат, би било добро да се инвестира во некој бек, памтам интер се заинтересира за Бастош, Таиво, тие се добри бекови само незнам како сме со финасиите.
За Италија треба јака четврка и обично силни бекови, Нага е тотално друг профил на играч така да подобро да го пуштат да си трча угоре удолу. Финансии не прашувај, туку да ископаме уште некој ко Хуан... :)

За Италија треба јака четврка и обично силни бекови, Нага е тотално друг профил на играч така да подобро да го пуштат да си трча угоре удолу. Финансии не прашувај, туку да ископаме уште некој ко Хуан... :)
чек бе киву ќе се врати за лев бек :pos:

Syn

Убаво кажа ти прошло коло со Катанија, коа го стави Оби да го чува тој тркачот т.е. дека тренеров наш спрема цела формација специјално за еден нивни играч.

Е сеа не дај боже да играме со Барса, нема да знаат нашиве кого попрво да фатат. (нормално дека нема да играме, нели). Каде со таа теорија... Повеќе гледаме да не примиме гол... Е сега нема вечно да имаме среќа и да даваме вакви голови ко што даваме.

Не знам дали ти текнува на муабетот за со Милан, дека никад немаше да примиме гол. Денес истото го мислеше? Факт е дека добро игра одбраната, нема збор. Ама језиви ми беа тие нафрлени топки, а и прав шпиц ко Џилардино (со еден потег гол што знае да даде, поготово по центаршут).
Мене искрено нозе ми се тресеа коа нафрлуваа...

3 бода си се 3 бода, добро е 3 гола дадоа. Првпат сезонава?! Имаме некад дадено 2 гола, а по некоја случајност тоа да биде на иста утакмица? : )
Аман бе ,стално некој да се истакне во фан клубов!Што му фалеше на голот на камби,па и тој вториот гол по школското додавање на Паласио кон Милито?Или не ја ни гледаше утакмицата,туку ајде само да хејтаме е работава...Се нешто не ви чини.Ми текнува пред 3-4 кола еден шизик овде не убедуваше дека ,немало шанси да ги добиеме наредните 3 утакмици,и ред други "стручни' коментари изнапиша.Мислам дека никот му беше од некој познат пливач,ме мрзи да барам сеа.Ако тепаме 1:0 дома,не ви чини,во гости 3:1 ,пак не ви чини,аман више преку ...

Fredy Guarin

Полека сине...
Камбијасо си е баш топ, ама како тебе ти делува состав со 2ца напаѓачи и 8 копачи? Значи ниеден креативец, ништо... Интер не е тим што треба со страв да влага у секоја утакмица, а тоа го прави.
Ако дадеме гол добро, ќе се браниме (нормално, што би праеле со 8 дефанзивци), а ако не дадеме...

Едноставно не се слагам и увек ќе плукам по ВАКОВ дефанзивен менталитет и тоа е тоа. Едноставно сакам да гледам фудбал, а не пимплање и чекање гол по нафрлена топка. Горе сме на табелата, ама играта ни е иди бегај.

Пред некоја година (не знам од кога пратиш, јас свашта имам проживеано) кога Ферара беше тренер у Јуве и кога подготовките за сезоната ги помина лудница, све живо испотепаа. Кажав дека типот нема да знае да се справи со притисокот, дека кога ќе врзе 2-3 порази нема после дигање морал у екипа... Крај...

Страв ми е да не не снајде истото, тоа е тоа...

И? Како игравме? :)
Подобро беше денеска од претходните или исто.
Гледам дека како трекутрафгасфиста играл еден од Мудингаи, Камбијасо и Гаргањо. Значи сме везеле по терен. :D

Вака така, нашиов шеф на стручен штаб (многу андеррејтед израз е ова, посебно шеф-делот), ги начука 7 по ред. Се надевам дека ќе оди на 8, па 9 после, а нема да тргне пропорционално во обратна насока, како еден........ друг, што нема да го споменувам, за да поуживаме малце.
Само треба сериозно да размисли, дали можеби не ризикува што игра со толку играчи задолжени за напад? Дали 8 играчи се доволно за да се одбрани човек од напад? :D

пс: има некој фин што ќе ми даде хајлајтси со се шанси, ако има негде.

Натпреварот го гледав и повторно ќе напишам дека сум импресиониран од Мудингаи..батето изигра одлично без грешка и во одбрана и во напад..дефинитивно правилна инвестиција за мали пари....Инаку за Камбиасо се истакнав и сеуште стојам на тоа мислење..дека играме против никакви екипи кои не знаат да не нападнат како што треба тоа е друга работа а кога го гледам сеуште Камбиасо во составот па и уште во главните алки во тимот ми се повраќа...екипата комплетно има дефанзивен пристап и сеуште се чудам како успеавме да постигниме дури 3 голови:cenzura:..првиот гол очекувано од прекин со глава..а до кога со глава ќе се постигнуваат голови??..со некоја подобра екипа треба да се изигра фудбал на теренот неможи вечно на среќа да ги добиваме партиите..како и да е задоволен сум од победата и од кревање на моралот на екипата..поединци ме мрзи да потенцирам но Гаргањо,Хуан,Паласио и Мудингаи според мене изиграа без грешка..

и секако треба да се земи во обзир и лошото време и тешките услови за игра

Syn

Убаво кажа ти прошло коло со Катанија, коа го стави Оби да го чува тој тркачот т.е. дека тренеров наш спрема цела формација специјално за еден нивни играч.

Е сеа не дај боже да играме со Барса, нема да знаат нашиве кого попрво да фатат. (нормално дека нема да играме, нели). Каде со таа теорија... Повеќе гледаме да не примиме гол... Е сега нема вечно да имаме среќа и да даваме вакви голови ко што даваме.

Не знам дали ти текнува на муабетот за со Милан, дека никад немаше да примиме гол. Денес истото го мислеше? Факт е дека добро игра одбраната, нема збор. Ама језиви ми беа тие нафрлени топки, а и прав шпиц ко Џилардино (со еден потег гол што знае да даде, поготово по центаршут).
Мене искрено нозе ми се тресеа коа нафрлуваа...

3 бода си се 3 бода, добро е 3 гола дадоа. Првпат сезонава?! Имаме некад дадено 2 гола, а по некоја случајност тоа да биде на иста утакмица? : )
Па и ја тоа викам, ептен ја пимпла против вакви помали екипи, не за друго, премногу се концентрира на одбраната а нападот ко секударен му доаѓа ( ај гости, ама и дома истово ), иако последниве 2 утакмици во Серија А имаат дадено 5 гола.
Али за разлика од мечот со Катанија денес ми се допадна пристапот, не и изборот на играчи пред Се во средината али и во една таква ситуација ги издоминираа.
Како и да е сум да игра само со Камби таму а останатите двајца Гуарин и Снајдер по враќањето од повредата, во една таква ситуација го добива и бараниот баланс, и за одбраната и за нападот, само Гуарин после изданието со Партизан не е ни чудно што пак не беше во први 11 ( ова е една од позитивните страни кај Страмачиони, нема лабаво ).

Што се однесува до денес за Болоња, прекините им беа најопасни, од игра поготово у второ тешко дека ќе примеа гол Интер али треба да ги имаме во предвид и условите во кои се играше денес натпреварот, доста врнеше, па и доста неспретни реакции имаше од страна на играчите на Интер кои можеа да резултираат со гол у мрежата на тој тим. all in all за денес не гледам причини да бидеме незадоволни иако првите 11 го налагаа тоа али ете, пријатно бевме изненадени.

Е сега од друга страна Болоња е во прашање, против посилен тим кој има далеку подобра одбрана покрај двајцата во напад и плус бековите од страна, ќе треба уште еден играч уз помош плус од некој кој игра во средината, зборам значи за играта у напад, инаку многу тешко ќе се влегува во шанси за гол. Сампдорија верувам дека ќе ја добијат али со Јуве стварно ќе биде интересно кои ќе се замислите на Страмачиони, пред уште еден сериозен тест ќе е, тој ако го положи огромен чекор напред ќе направи и он и Интер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom