L
Luki Junior
Гостин
ААА бамји одмамна не сам си купувал.. .Арно ме потсети, ногу убава чорба со грашок бамји компир и телешко правам... За викендо може да забркам една манџичка...
Зар арна текила у тиква да клаам? Уф бре ќе ја пијам чиста.Кафе, текила и тиква – комбинација која изненадува
Потребни состојки за 2 кафиња:
Начин на подготовка: Во голема шолја ставете ги прво екстрактот од ванила, сирупот и зачинот од тиква, шеќерот и шлагот и добро измешајте ги. Потоа додадете ги кафето и текилата и повторно добро измешајте. На крајот можете да декорирате со шлаг пена и да го посипете циметот за екстра арома.
- 2 супени лажици шеќер
- 2 супени лажици сируп од тиква
- 1 супена лажица екстракт од ванила
- 1 кафена лажичка цимет
- 1/2 кафена лажичка зачин од тиква
- 60 мл текила
- 125 мл шлаг
- 360 мл топло кафе
Moжеш со густин, а наместо густин можеш да ставиш брашно. Значи стави прво мала количина млеко, стави го брашното и мешај енергично со маталка за да не се створат грутки. Стави какао и шеќер и постепено додавај млеко. Мешај се додека не ја добиеш саканата густина. Шеќер ставаш по желба.Знаете ли рецепт за топло чоколадо, домашно направено. Читав еден рецепт со густин и какао ама не сум сигурна нешто вика една лажица шеќер само и сега малку ми изгледа, а не знам колку повеќе да додадам??
Измиј ги печурките и исчисти ги. 100 гр. сланина и 2 главици кромид исецкај на коцкички, па додај и 3 чешниња ситно сецкан лук. Прво запржи ја сланината, додај го кромидот, па печурките сецкани. Зачини со мајчина душица, сол и ситно сецканиот лук. Се ова пропржи 5 минути. Потоа стави една црвена пиперка сецкана на кругчиња и додај 1 лажица брашно. Мешај една минутка, па стави една кисела павлака. Лесно мешај додека да се згусне и стави 100 гр. рендано сиренце.Некој предлог рецепт за печурки? Собрав ливадски шампињони и сакам малце поинаку да ги спремам, него вообичаено како сос...Сакам печени во рерна ако може некако да се направат. Некоја специјална подготоврка, додатот, зачин нешто....предложете
Убав рецепт ама за ова треба и повеќе печурки и други работи ова некако посвечено ми изгледа и повеќе работа сака...јас мислев нешто поедноставно...а да измислам една пица...само со кашкавал долу и горе печуркиве и кругови кромид?Измиј ги печурките и исчисти ги. 100 гр. сланина и 2 главици кромид исецкај на коцкички, па додај и 3 чешниња ситно сецкан лук. Прво запржи ја сланината, додај го кромидот, па печурките сецкани. Зачини со мајчина душица, сол и ситно сецканиот лук. Се ова пропржи 5 минути. Потоа стави една црвена пиперка сецкана на кругчиња и додај 1 лажица брашно. Мешај една минутка, па стави една кисела павлака. Лесно мешај додека да се згусне и стави 100 гр. рендано сиренце.
Оваа смеса истурија во огноотпорен сад, изрендај уште 150 гр. сиренце и стави 2 лажици презла, па додај на коцки сецкан путер/маргарин. Печи во загреана рерна на 180 степени 30 минути
Па можеш и пица да напраиш со тоа шо ти се наоѓа во фрижидерУбав рецепт ама за ова треба и повеќе печурки и други работи ова некако посвечено ми изгледа и повеќе работа сака...јас мислев нешто поедноставно...а да измислам една пица...само со кашкавал долу и горе печуркиве и кругови кромид?
Оти?Леле, сите рецепти за топло чоколадо на интернет се фејл!!!!!!
НЕ ПРАВЕТЕ ДОМА ТОПЛО ЧОКОЛАДО!
Јас си правам редовно. Али јас го правам ова како пудинг. До куварот ќе да е:Леле, сите рецепти за топло чоколадо на интернет се фејл!!!!!!
НЕ ПРАВЕТЕ ДОМА ТОПЛО ЧОКОЛАДО!