Кајгана гитаристи

• Креатор на темата Креатор на темата moTaro
  • Време на започнување Време на започнување
На екскурзија у Будимпешта ја свирев Xyphosot. Таа колку што знам се води дека има D Activator-и што многу ми се допаднаа. Не се толку апла динамични као Super Distortion или D-Sonic али јас како што сакам средни многу убав тон извадија (језда више од појачалото се важи..ама тоа го држев на ист сетинг цело време).
D Activator X неам никаде најдено затоа што им се нови. Мислам дека 2008 негде летото ги извадија. Ама веројатно се слични со овие, затоа што викаат дека за разлика од X2N-от овие можат да извадат скоро чист звук коа намалуваш гласност.

Bill Lawrence му е мајката=clean-от е милина,опасен treble bite за мавање рифови,изненадувачка чистина за еден пасивен магнет,output-от е јак,добар баланс на гласноста меѓу жиците,конкретен и тврд звук,коа маваш power chords со дисторзија се осеќа секоја жица као ѕвони...

за Ди Активејтор Екс пишуваш??...има ли некоја позначителна разлика во споредба со обичниот Ди активејтор освен шо има поголем аутпут??

Не не за обичен D Activator иначе незнам точно за D Activator X затоа што на тој неам свирено...види на ДиМарзио страната какви им се "еквилајзерите" да ги речам. Колку што знам обичниот Ди Активејтор е направен по пример на активни магнети со тоа што тој ја задржува динамиката.

Кај нас магнети за жал мораш на слепо да ги купуваш, или тоа или слушај албуми и споредувај, немој никако на youtube да идеш за тоа. Стварно незнам како луѓе од таму можат да извадат било каков заклучок за тон.

Bill Lawrence му е мајката=clean-от е милина,опасен treble bite за мавање рифови,изненадувачка чистина за еден пасивен магнет,output-от е јак,добар баланс на гласноста меѓу жиците,конкретен и тврд звук,коа маваш power chords со дисторзија се осеќа секоја жица као ѕвони...

Се разбира дека Bill Lawrence му е мајката :sekss:

имам многу мерак да свирам на гитара а како почетник не сум многу запознаен со гитарите.како почетник на каква гитара да почнам да се учам...како да ги учам песните да ги свирам...некои вакви работи.БЛАГОДАРАМ :smir:

имам многу мерак да свирам на гитара а како почетник не сум многу запознаен со гитарите.како почетник на каква гитара да почнам да се учам...како да ги учам песните да ги свирам...некои вакви работи.БЛАГОДАРАМ :smir:
Јас би ти препорачал најобична акустична гитара , колку да е добра , да функцираат штимерите и со солидни жици.
А прво би требало да учиш акорди , основите , Major и Minor.
После избери некој полесни песни и почни да фаќаш ритам.:)
Со среќа.

fala na sovetite.samo da te prasam - kako da po4nam da gi u4am akordite(mayor i minor)od kade da gledam. :)

Заеби сите акорди и нивни варијации, учи ги основните.

Значи имаш: C, D, E, F, G, A, H - во дур (major), мол (minor) и ако можеш во седмици.

Aко во некои таблатури сретнеш B (многу често) - тоа би било H. A ако сретнеш Bb тоа е всушност А покачен за пола степен (A# - Bb).

Да не те буни. :)

ха..да ...јас кога почнав ме бунеше...знам снижено Б е А лол...а не ми никако звучи...лол:smir::helou:

А Девл Форевер...според мене за почетник самоук најбоље ти е Гитар про...симни од Пајрат беј едно 300-400 мега и фурај...

и јас сум како девил форевер и не ми помогнаа ни малку овие програмиве.де некоја помош и слично. :helou:

ја го имам видено само Маарко со гитара...немав прилика да слушнам као свири ама шмекерски изгледаше со гитарата...:)

и јас сум како девил форевер и не ми помогнаа ни малку овие програмиве.де некоја помош и слично. :helou:

Фати гo овoj акорд C dur или major тоа ти се свири вака:
1та жица не ја допираш , ја трзаш
2та жица ќе ја фатиш на прво поле
3та жица не ја допираш , ја трзаш
4та жица ќе ја фатиш на второ поле
5та жица ќе ја фатиш на трето поле
6та жица не ја допираш , ама не ја ни трзаш
еве ти на слика како изгледа тоа
chord_cmajor_open.gif

жиците се бројат од најтенката(1) кон најдебелата(6)
0 значи дека жицата се трза но не се допира на поле, а X значи дека не се трза или дека е пригушена.

Ако го сфатиш ова што го пишав , тогаш еве ти ги основните акорди како се фаќаат :
C mol - 31013X
D dur - 2320XX
D mol - 1320XX
E dur - 001220
E mol - 000220
F dur - 1123XX
F mol - 111331
G dur - 300023
G mol - 330013
A dur - 02220X
A mol - 01220X
H или B dur - 24442X

првиот број ти е број на полето на кое се фаќа првата жица и така натаму , и земи симни си Guitar Pro 5 ќе ти помогне

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom