Откуп на книги

Гарант. Па со тоа се занимаваат они,од тоа живеат..купи продај..има 10-тина тезги со книги.

ОК Цитро, благодарам. Следната недела ќе одам Скопје, па ќе прашам. Ако се сеуште таму бидејќи времето се расипа.

А откупуваат тие книги? Знаеш со сигурност?
Откупуваат, ама многу малку нудат.
Можеби би можел да ги понудиш на Универзитетска Библиотека, иако тие се порасположени за примање донации отколку откуп.

Откупуваат, ама многу малку нудат.
Можеби би можел да ги понудиш на Универзитетска Библиотека, иако тие се порасположени за примање донации отколку откуп.

Книгите ги имам собирано околу 20 години, некако не ми се даваат како донација...

:)

Ќе прашам на кеј, макар што веројатно си во право за цените. Успеав нешто да продадам преку Табернакул, само што тие не ги откупуваат, туку ги оставаат кај нив да се продаваат, со цената која јас ја одредувам, плус нивната маржа. Многу споро оди тоа...

Ставрогин пробај преку огласите на пазар3 и реклама5, таму има луѓе кои бараат да откупат.

П.С Ако имаш каталог нешто би сакал да го разгледам:)

Не ги продавај, дај ги на некој близок дали роднина дали пријател или пак зачувај ги, сите комплет нека бидат а ако си решил да ги продаваш многу мала пара ќе земеш, скоро никаква, ретки се денес луѓето што ги ценат книгите.

Ставрогин што и да правиш ако ги продаваш продавај ги по колекции, никако парцијално. Рецимо имаш Војна и мир 5те тома, искључиво сите 5 продади ги, не шиткај том по том. Да сум на твое место за оние реткине што не ги има по библиотеки а посекако и во книжари, не би ги продавал ич. Во денешно време книгата има голема вредност и покрај толкав шунд што се печати. Ќе испаднеш пишман после. Ако е до пара за зорт боље шиткај електроники, тостери, мобилни, тоа увек се враќа. Книга малку потешко.

Ставрогин што и да правиш ако ги продаваш продавај ги по колекции, никако парцијално. Рецимо имаш Војна и мир 5те тома, искључиво сите 5 продади ги, не шиткај том по том. Да сум на твое место за оние реткине што не ги има по библиотеки а посекако и во книжари, не би ги продавал ич. Во денешно време книгата има голема вредност и покрај толкав шунд што се печати. Ќе испаднеш пишман после. Ако е до пара за зорт боље шиткај електроники, тостери, мобилни, тоа увек се враќа. Книга малку потешко.

Не е тоа, се селам од државата со тенденција никогаш да не се вратам. Не гледам никаква причина да ги чувам книгите.

Комплетите кои ги имам секако планирам така да ги продадам, глупаво е да ги делам. Достоевски, Толстој, Тургењев, Ремарк, Шекспир, тоа се ќе оди како комплет.

Книгите ги имам собирано околу 20 години, некако не ми се даваат како донација...

Ќе прашам на кеј, макар што веројатно си во право за цените. Успеав нешто да продадам преку Табернакул, само што тие не ги откупуваат, туку ги оставаат кај нив да се продаваат, со цената која јас ја одредувам, плус нивната маржа. Многу споро оди тоа...

Баба ми се жалеше на цената на огревното дрво:

http://vecer.com.mk/?ItemID=6DA03B40DF386844857219A283F0C579

Критиката на чистиот ум и тоа како ќе ја стопли, а со сонетите шекспирови може и пилешка супа да зготви.

Moжеш опасна дубара да им направиш на E-Bay и на Amazon напиши дека поседуваш огромна колекција книги напишани на Англиски и тупни им што било кога ќе ти нарачаат.:D

Знам, затоа и те предупредив дека не верувам да прават откуп, но прашај во секој случај.
За книгите на српски можеш да пробаш тука, па некако со достава или до првото место во Србија да отидеш.
Пробај и преку оглас или евентуално во некоја гимназија или во Браќа Миладиновци прашај дали се заинтересирани.

4.000 книги тоа е цела библиотека, тешко дека ќе можеш да ги продадеш за брзо време. Иначе по 100 ден од книга тоа ти испаѓа 400.000 денари... А 100 ден. е многу малку за стари книги.

Не знам дали е ова соодветно место за темава, ако не е, модераторот нека ја префрли таму каде што треба да биде.

Ме интересира, дали некој врши откуп на книги на старо? Имам поприлично голема библиотека, воглавно книги печатени на македонски и српски јазик и сакам да ја продадам.

Ако ја имаш „Историја на Византија“ од Г.Острогорски,, јали на српски јали на македонски кажуј одма..
патем.. ако имаш доста книги.. де напраи листа некоја да знам шо имаш.. може нешо ќе ми фати око... ;)

Ако ја имаш „Историја на Византија“ од Г.Острогорски,, јали на српски јали на македонски кажуј одма..
патем.. ако имаш доста книги.. де напраи листа некоја да знам шо имаш.. може нешо ќе ми фати око... ;)

Ти си третиот денес кој прашува за таа книга. :) За жал, ја немам. Општо, имам многу малку историски книги, никогаш не ме интересирала историјата. Пиши ми пп што би те интересирало, па ќе ти направам некое списоче...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom