Со буџетски пари во Скопје ќе се слави независноста на Албанија

• Креатор на темата Креатор на темата никола-те
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Што има врска каде сум роден????
Ако маќеата не те сака, џабе губиш време.........
And i shed a tear for u,my molested and unhappy friend.Едни не сакани што сте,ќе праат американците Free Hugs за вас,за поспецијално да се почуствувате.Доста бе,заштитени сте ко бели мечки.Му вадат лисици на Кале на тоа педерот водач на навивачка група,убивте четири деца,направивте војна,џамија до џамија,тепате деца во автобуси,протестирате против верски објект и мавате со камења и тепате,протестирате против апсење на убијци,не плаќате данок...па уште се лигавиш тука.Мене неможеш муда за бубрези тука да ми продаваш,моеш на некое педерче што сака соживот.Соживот можеше да се прави додека не беа примени тие 300.000 смрдени Косовари,сега веќе е касно.Немој да мислиш дека еден ден ќе се разбудиш и сите гомнарии ќе ги снема што сте ги направиле и не скокај ко прле пред магаре.Со сила убавина нема,на било кој јазик на светот важи оваа реченица.Денес ти е празник,среќен нека ти е,кога ќе се молиш,моли се за здравјето на Клинтон,му должите најмногу.

Рамковниот е направен за подобрување на нивните права,а не да изиграваат како да се во друга држава.Проблемот е што не се почитува.Они на државно ниво го бараат рамковниот,но на локално ниво каде се мнозинство не важи.Во ниедна општина каде што се Алб мнозинство ни еден закон не е донесен по рамковен.

рамковниот е донесен како компромис за двете страни, за да нема победници или губитници, за жал и двете страни денеска се чувствуваат поразени........
Јас лично мислам дека албанците се попомирени со рамковниот и сакааат да се спроведе............
За разлика македонците уште не го прифаќаат............

Рамковниот е направен за подобрување на нивните права,а не да изиграваат како да се во друга држава.Проблемот е што не се почитува.Они на државно ниво го бараат рамковниот,но на локално ниво каде се мнозинство не важи.Во ниедна општина каде што се Алб мнозинство ни еден закон не е донесен по рамковен.

е па сега тоа е кога полицијата не сака да реагира,кога вмровците се продадени души,кога премиерот е лажен патриот тоа е,нормално дека албанците што ќе посакуваат тоа и ќе го направат. Вмро-Дпмне нема ниту 1% муда да им се спротистави на тие од ДУИ, неколку пати се докажа тоа..

И рамковниот договор е дел на државава, но тебе тоа не ти се допаѓа....
Мене многу работи не ми се допаѓаат па никому ништо. И не си ми крив ти, крив ми е некој што си го топли газот во фотеља. Ти можеш да бараш и на Јапонија денот да се слави овде и да добиеш. Само јас сум цврсто уверена дека ќе дојде ден што сето ова така силно ќе ви се удри од глава што нема да знаете на каде да побегнете.
Додека дојде тој ден, фаќај сеир.

And i shed a tear for u,my molested and unhappy friend.Едни не сакани што сте,ќе праат американците Free Hugs за вас,за поспецијално да се почуствувате.Доста бе,заштитени сте ко бели мечки.Му вадат лисици на Кале на тоа педерот водач на навивачка група,убивте четири деца,направивте војна,џамија до џамија,тепате деца во автобуси,протестирате против верски објект и мавате со камења и тепате,протестирате против апсење на убијци,не плаќате данок...па уште се лигавиш тука.Мене неможеш муда за бубрези тука да ми продаваш,моеш на некое педерче што сака соживот.Соживот можеше да се прави додека не беа примени тие 300.000 смрдени Косовари,сега веќе е касно.Немој да мислиш дека еден ден ќе се разбудиш и сите гомнарии ќе ги снема што сте ги направиле и не скокај ко прле пред магаре.Со сила убавина нема,на било кој јазик на светот важи оваа реченица.Денес ти е празник,среќен нека ти е,кога ќе се молиш,моли се за здравјето на Клинтон,му должите најмногу.

Кога се случува некое злосторство, првото нешто што се истражува е мотивот, или што се добива од злосторството, а за убиството во Смилковци што аир имавме ние албанците??????????
Што добивме кога се ослободи водачот на навивачка група, што добивам јас кога се тепаат деца по автобуси...............
Зборот мие не се криви албанците ако некои криминалци не се затвораат, не треба ти како македонец да се чувствуваш дискриминиран ако криминалците мак. се затвораат а алб. се оставаат на слобода, тоа е исто кога докторот ги лечи пациентите мак. а на пациентите албанци им вели одете дома добро сте.........................
Јас немам аир ако не се затворат криминалците, било каков да е...................
Клинтон, Буш, Обама, не е важно................
Каде се примени тие 300000 албанци, ги имаше ти во твојот дом?????????????
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 12:44 ---
Мене многу работи не ми се допаѓаат па никому ништо. И не си ми крив ти, крив ми е некој што си го топли газот во фотеља. Ти можеш да бараш и на Јапонија денот да се слави овде и да добиеш. Само јас сум цврсто уверена дека ќе дојде ден што сетоа ова така силно ќе ви се удри од глава што нема да знаете накаде да побегнете.
Додека дојде тој ден, фаќај сеир.

Не се криви ни тие, ако не си го топли газот на фотелја, друг ќе го топли газот на фотелја...............и пак ќе биде како што големите ќе одлучуваат..................
И престани со празноверенија затоа што се штетни по здравјето..................

Кога се случува некое злосторство, првото нешто што се истражува е мотивот, или што се добива од злосторството, а за убиството во Смилковци што аир имавме ние албанците??????????
Што добивме кога се ослободи водачот на навивачка група, што добивам јас кога се тепаат деца по автобуси...............
Зборот мие не се криви албанците ако некои криминалци не се затвораат, не треба ти како македонец да се чувствуваш дискриминиран ако криминалците мак. се затвораат а алб. се оставаат на слобода, тоа е исто кога докторот ги лечи пациентите мак. а на пациентите албанци им вели одете дома добро сте.........................
Јас немам аир ако не се затворат криминалците, било каков да е...................
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 12:44 ---

Не се криви ни тие, ако не си го топли газот на фотелја, друг ќе го топли газот на фотелја...............и пак ќе биде како што големите ќе одлучуваат..................
И престани со празноверенија затоа што се штетни по здравјето..................
Се согласуваш дека доколку едноакво се спроведуваше законот и за нас и за вас (да да има клипови како заменик министер вади лисици) ќе имаше каде каде подобар соживот ?

Не се од твој џеп, туку се од џепот на граѓаните на РМ..........
А во тие граѓани на РМ најмалку се 25% албанци кои плаќаат данок.................
200 милиони евра се инвестираат во македонската култура, а во албанската не достигнува ниту 5%.............
Албанија не е туѓа држава, туку е моја татковина, нормално дека ќе славам албанска независност..............
Не се од мојот џеб? А јас граганин на недојдија ли сум?
И тие 25% :pos: албанци што плакаат данок (па уште и плакаат данок! :pos:) нели се грагани на РМ? Ако се грагани на албанија ке плакаа данок на албанија и со тие пари нека си слават.
Ти слави си независност колку што сакаш со твои приватни пари, али со буџетски пари на една држава да се слават празници на друга е тотален дебилизам.

Ако сите грагани почнеме со барања нашите фикции да си ги задоволуваме со буџетски пари, далеку ке стигнеме.

И ти каде си роден, каде живееш па албанија е твоја татковина? Ако е твоја татковина што бараш кај макеата?

За некоја година немој да се чудите и ако имаме Албански претседател. Сами си го направивме ова.
25% од населението се Албанци мора да го слават.
За една деценија ќе бидат Албанци 50%-45% Македонци.

рамковниот е донесен како компромис за двете страни, за да нема победници или губитници, за жал и двете страни денеска се чувствуваат поразени........Јас лично мислам дека албанците се попомирени со рамковниот и сакааат да се спроведе............За разлика македонците уште не го прифаќаат............
Па вие го користите рамковниот само кога вас ви одговара.Ај кажими еден закон кој е изгласан според бадентер во Тетово,Гостивар или Чаир?А на државно ниво барате бадентер.Е затоа македонците се против.Да се почитуваше бадентер нити имиња на школо ниту улици како Џемо во Гостивар ви имало.Рамковниот не може да важи за вас а да неважи за нас.Вие го кршите договорот.Тоа е проблемот.

Па вие го користите рамковниот само кога вас ви одговара.Ај кажими еден закон кој е изгласан според бадентер во Тетово,Гостивар или Чаир?А на државно ниво барате бадентер.Е затоа македонците се против.Да се почитуваше бадентер нити имиња на школо ниту улици како Џемо во Гостивар ви имало.Рамковниот не може да важи за вас а да неважи за нас.Вие го кршите договорот.Тоа е проблемот.
Да де ама не лично он тоа и го реков доколку законот важеше подеднакво за сите етнички заедници у државава , соживотот ќе беше на далеку подобро ниво

Aко не се криви тогаш во најмала рака се индоктринирани што е скоро исто кога се работи за поголема маса на луѓе. Точно не добиваат ништо освен етикета дека се варвари и радикалисти со тоа што излегоа на протести против притворањата на осомничените за убиството на Смиљковци, но ете пак излегоа и што е трагично голем дел форумски пријатели Албанци кои звучеа умерено му дадоа поддршка на истите протести.
Затоа кога ќе се прави стереотипи за браќата наши нема потреба од љутиш, кога ќе видам поголема група на братчиња кои развикуваат по улица Та чијата ноне подобро превентивно ќе преминам од другата страна за да не ме поттурне на улица некое братче Албанец, отколку да ризикувам и да се надевам дека се мирни дечиња и нема да ме задевнат.

По темата навистина не гледам некој проблем кога се слави национален празник на туѓа држава, но истата треба да биде пријателска и да се промовира културата на истата.
Пример мислам дека никој нема да има против да се слави денот на Јамајка со развиорени зелено-жолти знамиња, реге музика во парк и бесплатна ганџа.
Проблемот е што Албанија и покрај тоа што ни е сосед никогаш не била пријателска држава со Македноците, во Пустец се знае како се третираат истите и на кои маргини се оставени.
Друга работа е што нема да се промовираат културни знаменитости на прославата и бесплатно делење на албанска ганџа како пример ако се слави ден на Јамајка туку истата прослава ќе се искористи за да се промафта некој памфлет за голема Албанија, малку да се исплука по Славомакедонците, со еден збор само промоција на голема Илидира и разгорување на националните страсти.
Затоа јас гласам да не се одделат пари за прослава на националниот празник на Албанија од причина што истите ќе се искористат за против Македонците во сопствената држава.

Не сум слушал, можеби има.........
И јас лично не мислам дека така треба, но нба друга страна воопшто не се идентификувам во македонија како албанец, секогаш сме претставени ако странци.........
Мислиш дека мене како албанец кој живее во македонија ми е лесно, да бе албанците интегриран и во македонското општество немаше да имаме ваков проблем.....
Самата држава последните 20 ништо не направила за нормализирање на односите, и вие како граѓани македонци сте убедени дека албанците треба да бидат граѓани од втор ред, и денеска кога има обиди да се интегрираме веднаш скокате и врз стереотипи расудувате, де не сте образовани доволно, де сте терористи, де сте убијци, де сте доаѓале од косово итн.........
Како јас треба да се чувствувам кога се гледам како државен непријател, кога на поглавјето на сите медиуми пишува СКАНДАЛОЗНО БРОЈОТ НА АЛБАНСКИ НОВОРЕДЕНЧИЈА СЕ ЗГОЛЕМУВА А МАКЕДОНСКИТЕ НОВОРОДЕНЧИЊА СЕ НАМАЛУВА................
Уште од бебиња сме непријатели................
Ја имаш погодено поентата,со една мала фалинка.
Си се запрашал ли зошто Албанците не се интегрираат во општеството?Ти ако сакаш и ако имаш желба да се интегрираш е фина работа да се слушне за промена,но не секој Албанец размислува така.Сметам дека имате и повеќе од доволно од услови за да се интегрирате,за некакви права не станува збор,зашто сите права ги имате.
Јас на пример,имам итекаков негативен став кон Рамковниот договор,зашто е далеку од демократски,напротив е дискриминирачки и нефункционален,но со него вие ги имате загарантирано сите права.Во рамките на тие права вие може да се интегрирате и да допринесувате.Во право си кога велиш дека Македонецот е убеден дека вие треба да бидете граѓани од втор ред,што не е право,но рака на срце со мали исклучоци и вие не сте направиле нешто надвор од вашата зацртана рамка на национализам,шовинизам па дури и фашизам.Така доверба не се гради,нели?
Така да судено ни е изгледа вака мизерно да си ги изживееме овие животи и да бидеме манипулирани од политичари кловнови кои се резилат себеси(мислам на Грујо) или политичари кои до вчера убивале во планина.

Значи добро е ти се срамиш од криминалците.Тоа ќе го почитувам.Државата има право да уапси некој ако го сомничи,а не да се зголемува болката на роднините на починатите и да се протестира.Кога го уапсија Гостиварецот што уби двајца,имаше негодување кај македонскиот народ,но никој не искочи на протест.Може максимално ќе го осудат,може ќе го ослободат никој не искочи на протест.Не еднаш сум рекол дека ова што се случува е директна вина на нас Македонците,затоа што ние и само ние сме си криви за ова што нас ни се случува.Албанците порано а сега уште повеќе не се плашат од законот.Знаат дека некој ќе ги извади,а во најмала рака ќе им помогне или па ете ќе се соберат и ќе се жалат кај Ојле горе.Многу добро ја увезовте тактиката на Евреите.Затоа реков дека се заштитени ко бели мечки.Ти се срамиш и страв ти е,некој друг Башким се срами,ама знаеш како е покрај сувото и сировото гори.Јас сум живеел со Албанци во моја зграда и до ден денес сум во контакт,се иселија пред војната зашто заглавија со пари,не дека се плашеа дека некој ќе им направи нешто,зашто сите бевме растени заедно.Никогаш мојот комшија не бил нападнат зашто бил Албанец,никогаш!Они незнаеа што ги чека таму каде што ќе отидат.Тоа тогаш беше живот,а не соживот!Има огромна разлика помеѓу живот и соживот.Ние не се замаравме кој што слави,јас кај него на Бајрам,а он со мене на Коледе и Великден.Отидоа во Чаир,се гледаме после некоја година со мојот стар комшо,ми вика "Брат седиме на кров на зграда кај мене,скара ова она,а се слуша пукање ние лежиме на земја,зашто на другар ми претходно му помина куршумот до уво."Он се срами исто ко тебе,затоа што и се плаши,ебати животот ако живееш со "твоите" кога тие не се замараат дали ќе те убијат.Што ми значи мене ако живеам со Македонци,кога ми вади пиштол за паркинг???Што мислиш ја не се срамам за тоа?Дојдоа Косоварите,непобитен факт и што се случи овде?Криминална ерекција мајсторе,ни документи,ни отпечатоци,ни стан ни куќа ни адреса,ни род ни лична карта.Еден ден ќе сфатиш ти,јас одамна сфатив,дека Косово е рудник за Америка,Босна е рудник за Америка,БАЛКАНОТ општо е рудник за Америка.Како иначе Америка ќе ја контролира Европската експанзија?Они неможат да влезат во Унијата и како ќе рушат?На Балканот,секогаш може да се извади војна на било која база!Буквално нема утка!Америка никогаш нема да одбие војна/бунт.Нафтата не е сигурен продукт,ама затоа оружјето и војната се 100% ќар.Косоварите мислат дека Косово е нивно?Косово за еден миг може да стане сечие,исто ко и нашава држава и нашиве соседни држави.Што се секираш,ние на Балканот ќе го јадеме пак наскоро.Како што го финансираа Садам,Осама,Гадафи и на крај после прогласија војна,немој да мислиш дека ќе се колебаат да кренат Војна против Исламот на Балканот.Ти дава пари,ти дава оружје,логистика,зелено светло и на крај ќе ти го закачи.На кој му идат во ќар тие пароли за Џихад,Алах е еден,Арапски знамиња,дигање тензии,стварање хаос и сл?Па еден ден ќе ја пуштат лентата и ќе биде сторијата,Радикалниот Ислам во Европа и неговата штетна последица.Размислуваш за што ве користат вас,а за што ние моментално го јадеме стапот?Зашто се ставаат две кучиња во ринг?За ШОУ!Кога има ШОУ има и пари,барем Американциве се познати по ШОУБИЗНИСОТ.Пак ја ти цацко тошо станоје,мустафа, ќе го јадеме.Си ја слушал Never Ending Story?

Албанија не е туѓа држава, туку е моја татковина, нормално дека ќе славам албанска независност..............
Ако Албанија е твоја татковина зошто сакаш да ја славиш во Македонија? Иди во Албанија и таму слави.
Не сум слушал, можеби има.........
И јас лично не мислам дека така треба, но нба друга страна воопшто не се идентификувам во македонија како албанец, секогаш сме претставени ако странци.........
Мислиш дека мене како албанец кој живее во македонија ми е лесно, да бе албанците интегриран и во македонското општество немаше да имаме ваков проблем.....
Оф леле... :facepalm: Сите можни права ви ги дадоа и пак не сте задоволни и се осеќате како граѓани од втор ред...
Самата држава последните 20 ништо не направила за нормализирање на односите, и вие како граѓани македонци сте убедени дека албанците треба да бидат граѓани од втор ред, и денеска кога има обиди да се интегрираме веднаш скокате и врз стереотипи расудувате, де не сте образовани доволно, де сте терористи, де сте убијци, де сте доаѓале од косово итн.........
Нормално дека не направила, уште не се нашол некој јунак што ќе пресече и ќе им стави крај на шиптариве што се у влада. Кога сите граѓани на Македонија ќе бидат на ИСТО рамниште, и за сите ќе важат ИСТИ правила (а не вас ви текнало цело село не плаќа струја и ако ве исклучат одма протестирате) - е тогаш дури ќе има соживот. А со вакви провокации - не.

I
Значи добро е ти се срамиш од криминалците.Тоа ќе го почитувам.Државата има право да уапси некој ако го сомничи,а не да се зголемува болката на роднините на починатите и да се протестира.Кога го уапсија Гостиварецот што уби двајца,имаше негодување кај македонскиот народ,но никој не искочи на протест.Може максимално ќе го осудат,може ќе го ослободат никој не искочи на протест.Не еднаш сум рекол дека ова што се случува е директна вина на нас Македонците,затоа што ние и само ние сме си криви за ова што нас ни се случува.Албанците порано а сега уште повеќе не се плашат од законот.Знаат дека некој ќе ги извади,а во најмала рака ќе им помогне или па ете ќе се соберат и ќе се жалат кај Ојле горе.Многу добро ја увезовте тактиката на Евреите.Затоа реков дека се заштитени ко бели мечки.Ти се срамиш и страв ти е,некој друг Башким се срами,ама знаеш како е покрај сувото и сировото гори.Јас сум живеел со Албанци во моја зграда и до ден денес сум во контакт,се иселија пред војната зашто заглавија со пари,не дека се плашеа дека некој ќе им направи нешто,зашто сите бевме растени заедно.Никогаш мојот комшија не бил нападнат зашто бил Албанец,никогаш!Они незнаеа што ги чека таму каде што ќе отидат.Тоа тогаш беше живот,а не соживот!Има огромна разлика помеѓу живот и соживот.Ние не се замаравме кој што слави,јас кај него на Бајрам,а он со мене на Коледе и Великден.Отидоа во Чаир,се гледаме после некоја година со мојот стар комшо,ми вика "Брат седиме на кров на зграда кај мене,скара ова она,а се слуша пукање ние лежиме на земја,зашто на другар ми претходно му помина куршумот до уво."Он се срами исто ко тебе,затоа што и се плаши,ебати животот ако живееш со "твоите" кога тие не се замараат дали ќе те убијат.Што ми значи мене ако живеам со Македонци,кога ми вади пиштол за паркинг???Што мислиш ја не се срамам за тоа?Дојдоа Косоварите,непобитен факт и што се случи овде?Криминална ерекција мајсторе,ни документи,ни отпечатоци,ни стан ни куќа ни адреса,ни род ни лична карта.Еден ден ќе сфатиш ти,јас одамна сфатив,дека Косово е рудник за Америка,Босна е рудник за Америка,БАЛКАНОТ општо е рудник за Америка.Како иначе Америка ќе ја контролира Европската експанзија?Они неможат да влезат во Унијата и како ќе рушат?На Балканот,секогаш може да се извади војна на било која база!Буквално нема утка!Америка никогаш нема да одбие војна/бунт.Нафтата не е сигурен продукт,ама затоа оружјето и војната се 100% ќар.Косоварите мислат дека Косово е нивно?Косово за еден миг може да стане сечие,исто ко и нашава држава и нашиве соседни држави.Што се секираш,ние на Балканот ќе го јадеме пак наскоро.Како што го финансираа Садам,Осама,Гадафи и на крај после прогласија војна,немој да мислиш дека ќе се колебаат да кренат Војна против Исламот на Балканот.Ти дава пари,ти дава оружје,логистика,зелено светло и на крај ќе ти го закачи.На кој му идат во ќар тие пароли за Џихад,Алах е еден,Арапски знамиња,дигање тензии,стварање хаос и сл?Па еден ден ќе ја пуштат лентата и ќе биде сторијата,Радикалниот Ислам во Европа и неговата штетна последица.Размислуваш за што ве користат вас,а за што ние моментално го јадеме стапот?Зашто се ставаат две кучиња во ринг?За ШОУ!Кога има ШОУ има и пари,барем Американциве се познати по ШОУБИЗНИСОТ.Пак ја ти цацко тошо станоје,мустафа, ќе го јадеме.Си ја слушал Never Ending Story?
I like it....But its to complicated for a monkey to understand it.....;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom