Значи добро е ти се срамиш од криминалците.Тоа ќе го почитувам.Државата има право да уапси некој ако го сомничи,а не да се зголемува болката на роднините на починатите и да се протестира.Кога го уапсија Гостиварецот што уби двајца,имаше негодување кај македонскиот народ,но никој не искочи на протест.Може максимално ќе го осудат,може ќе го ослободат никој не искочи на протест.Не еднаш сум рекол дека ова што се случува е директна вина на нас Македонците,затоа што ние и само ние сме си криви за ова што нас ни се случува.Албанците порано а сега уште повеќе не се плашат од законот.Знаат дека некој ќе ги извади,а во најмала рака ќе им помогне или па ете ќе се соберат и ќе се жалат кај Ојле горе.Многу добро ја увезовте тактиката на Евреите.Затоа реков дека се заштитени ко бели мечки.Ти се срамиш и страв ти е,некој друг Башким се срами,ама знаеш како е покрај сувото и сировото гори.Јас сум живеел со Албанци во моја зграда и до ден денес сум во контакт,се иселија пред војната зашто заглавија со пари,не дека се плашеа дека некој ќе им направи нешто,зашто сите бевме растени заедно.Никогаш мојот комшија не бил нападнат зашто бил Албанец,никогаш!Они незнаеа што ги чека таму каде што ќе отидат.Тоа тогаш беше живот,а не соживот!Има огромна разлика помеѓу живот и соживот.Ние не се замаравме кој што слави,јас кај него на Бајрам,а он со мене на Коледе и Великден.Отидоа во Чаир,се гледаме после некоја година со мојот стар комшо,ми вика "Брат седиме на кров на зграда кај мене,скара ова она,а се слуша пукање ние лежиме на земја,зашто на другар ми претходно му помина куршумот до уво."Он се срами исто ко тебе,затоа што и се плаши,ебати животот ако живееш со "твоите" кога тие не се замараат дали ќе те убијат.Што ми значи мене ако живеам со Македонци,кога ми вади пиштол за паркинг???Што мислиш ја не се срамам за тоа?Дојдоа Косоварите,непобитен факт и што се случи овде?Криминална ерекција мајсторе,ни документи,ни отпечатоци,ни стан ни куќа ни адреса,ни род ни лична карта.Еден ден ќе сфатиш ти,јас одамна сфатив,дека Косово е рудник за Америка,Босна е рудник за Америка,БАЛКАНОТ општо е рудник за Америка.Како иначе Америка ќе ја контролира Европската експанзија?Они неможат да влезат во Унијата и како ќе рушат?На Балканот,секогаш може да се извади војна на било која база!Буквално нема утка!Америка никогаш нема да одбие војна/бунт.Нафтата не е сигурен продукт,ама затоа оружјето и војната се 100% ќар.Косоварите мислат дека Косово е нивно?Косово за еден миг може да стане сечие,исто ко и нашава држава и нашиве соседни држави.Што се секираш,ние на Балканот ќе го јадеме пак наскоро.Како што го финансираа Садам,Осама,Гадафи и на крај после прогласија војна,немој да мислиш дека ќе се колебаат да кренат Војна против Исламот на Балканот.Ти дава пари,ти дава оружје,логистика,зелено светло и на крај ќе ти го закачи.На кој му идат во ќар тие пароли за Џихад,Алах е еден,Арапски знамиња,дигање тензии,стварање хаос и сл?Па еден ден ќе ја пуштат лентата и ќе биде сторијата,Радикалниот Ислам во Европа и неговата штетна последица.Размислуваш за што ве користат вас,а за што ние моментално го јадеме стапот?Зашто се ставаат две кучиња во ринг?За ШОУ!Кога има ШОУ има и пари,барем Американциве се познати по ШОУБИЗНИСОТ.Пак ја ти цацко тошо станоје,мустафа, ќе го јадеме.Си ја слушал Never Ending Story?