Што е неопростлив грев?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Библијата сум ја прочитал и толку глупости изнатрескани на едно место немам прочитано,а кажи ми ти што виде толку во Библијата што така те "маѓепсала".
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 12:57 ---

Што бидна не ми е јасен тој ваш Господ,по веродостојна ми е верзијата на Дарвин каде што имам јасни докази.
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 12:58 ---

Мотивот според мене е контрола врз тогаш огромната бројка на необразованиот народ.
Tie gluposti od Biblijata opstojuvaat 2000 godini.

Наведи барем три глупости.

За болдот - И Дарвин е направен по ликот и образот божји, и само го исполнил тоа што Бог го барал од него.

W

Werther

Гостин

За болдот - И Дарвин е направен по ликот и образот божји, и само го исполнил тоа што Бог го барал од него.
Прва глупост:Самосон и силата во косата,Втора глупост:Бродот на Ное,Трета глупост:Кога Исус од вода правел вино.И тоа ти е тебе доказ дека 2000 години опстојува...Не те разбирам еве и Дедо Мраз одамна опстојува па веруваш во него?

Како може Дарвин да е по ликот божји кога во секое божјо тврдење го демантира?Знаеш ли ти во што веруваш воопшто...

M

Muranyi

Гостин
Не ме слушаш, појди од почеток. како кога се бара убиец, прво мотив треба.....најди го мотивот.
Основен мотив на сите акции и постапки,скоро секогаш без исклучок,е желбата за моќ или влијание.Ма да,кај Евреите тоа можеби и не е случај.
Имаш народ кој 400 години се наоѓа под ропство,крајно исфрустриран и надркан и сето тоа е убаво пресликано и во Стариот Завет.Потоа трансформација со брзина на светлината на Јахве,типичен воајер,полн со егоизам,фрустрации и гнев кој го истура врз обичниот смртник,во хипикот Исус,кој проповедал љубов и еднаквост меѓу сите.Тоа секако дека не му се допаѓало на еврејското свештенство во тоа време,бла,бла.
Библијата ти е типичен социолошки дневник од тоа време и нема никаква поврзаност со Бог или слично.Премногу варварски елементи,простотилук,лицемерие типични за човештвото,кои не може да бидат Божји карактеристики.

W

Werther

Гостин
Јас сум 100% сигурен концептот е тој.Ако си ја читал од Петре М. Андреевски "Пиреј" има еден дел во книгата кога многу деца изумирале во селото и некоја гарачка им кажала да ги запалат сите кучиња во селото и дека само на тој ке ги спасат децата,и го направиле тоа бидијќи степенот на образование им бил низок,тоа значи дека и религијата не е далеку од ова во тоа време било многу лесно да се манупулира со народот.А многу ме интересира кое е твоето мислење за Религијата еве јас ти го кажав моето мислење?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Прва глупост:Самосон и силата во косата,Втора глупост:Бродот на Ное,Трета глупост:Кога Исус од вода правел вино.И тоа ти е тебе доказ дека 2000 години опстојува...Не те разбирам еве и Дедо Мраз одамна опстојува па веруваш во него?

Како може Дарвин да е по ликот божји кога во секое божјо тврдење го демантира?Знаеш ли ти во што веруваш воопшто...

Самсон и Далила:eek:

Бродот на ное си постоел.

Исус направил од вода - вино.

Што ти е чудно тука?

Тоа што ти не можеш со своите 5 сетила да ги перцепираш тие работи, не значи дека не се случиле.

Дарвин ништо не негира, туку само го исполнил Божјиот план. Еволуцијата е дел од Божјиот план.

W

Werther

Гостин
Самсон и Далила:eek:

Бродот на ное си постоел.

Исус направил од вода - вино.

Што ти е чудно тука?

Тоа што ти не можеш со своите 5 сетила да ги перцепираш тие работи, не значи дека не се случиле.

Дарвин ништо не негира, туку само го исполнил Божјиот план. Еволуцијата е дел од Божјиот план.
Мене не ми е чудно него ми е смешно,него како тебе ова ти е веродостојно?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Мене не ми е чудно него ми е смешно,него како тебе ова ти е веродостојно?
Епа смеј се:)

Веродостојно е, апсолутно.

Многу поверодостојно од Достоевски и Ниче.

W

Werther

Гостин
Основен мотив на сите акции и постапки,скоро секогаш без исклучок,е желбата за моќ или влијание.Ма да,кај Евреите тоа можеби и не е случај.
Имаш народ кој 400 години се наоѓа под ропство,крајно исфрустриран и надркан и сето тоа е убаво пресликано и во Стариот Завет.Потоа трансформација со брзина на светлината на Јахве,типичен воајер,полн со егоизам,фрустрации и гнев кој го истура врз обичниот смртник,во хипикот Исус,кој проповедал љубов и еднаквост меѓу сите.Тоа секако дека не му се допаѓало на еврејското свештенство во тоа време,бла,бла.
Библијата ти е типичен социолошки дневник од тоа време и нема никаква поврзаност со Бог или слично.Премногу варварски елементи,простотилук,лицемерие типични за човештвото,кои не може да бидат Божји карактеристики.
И има една верзија јас што ја знам,а тоа дека најпрво Религијата е создадена за сиромавите луѓе да бараат утеха во Религијата...

M

Muranyi

Гостин

1.Силувачот има право да ја земе за жена девојката која ден претходно ја обесчестил(силувал,поточно одзел невиноста);
2.Адам и Ева се казнети,без спознание на доброто и злото;
3.Содома и Гомора,Големиот Потоп-тука не гледам љубов кон човекот,напротив лицемерие,љубомора и одмаздољубивост.
Многу ги има,можеме и 100 да ги најдеме без воопшто да си го замориме мозокот:)

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Сега што ме прашуваш трети работи кој бил Мојсеј,кој ја напишал Библијата...Кажи ми ти на мене В И С Т И Н И некои од Библијата?Само немој за Самсон кога го истрижиле кец и ја изгубил силата,а пред да го истрижат работел во општина и силата негова ја користеле за рушење дивоградби.
Vo Isaija pisuva deka Bog e onoj koj sedi nad krugot na Zemjata.

Dali e Zemjata krug? VISTINA li e?
Isaija pisuval iljadnici godini pred stvarno da se doznae deka Zemjata ima kruzna forma.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
И има една верзија јас што ја знам,а тоа дека најпрво Религијата е создадена за сиромавите луѓе да бараат утеха во Религијата...
Не за сиромавите бе, туку за лузерите:P

W

Werther

Гостин
Епа смеј се:)

Веродостојно е, апсолутно.

Многу поверодостојно од Достоевски и Ниче.
Не ми се верува дека е поверодостојно,еве ти пример во земјите каде што е доминантен Атеизмот се живее најубаво(Скандинавските земји,Германија),а во земјите каде што мнозинство се религиозните стандардот им е далеку понизок во однос на наведените.Прашањето е:Каде ви е тој ваш Господ?

Kajgana Shop

На врв Bottom