Што е неопростлив грев?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ај еве ти дека си најпаметен докажини дека
е вистина гледам преземаш иницијатива?
Што има тебе да ти докажувам било што!
Ако сакаш да знаеш добро, ако не терај си. Само не лажи на јавни места, се друго си е ок.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Хмм ок.

Мило ми е.

Јас читам Загор, Блек, Командант Марк, Капетан Мики, Ник Рајдер, Дилан Дог, марти Мистерија итн..

Исто ми се доста интересни.
А Лун, краљ поноќи го забраи. И уште име му носиш. ц ц ц ц..... Јаз’к :P

W

Werther

Гостин
Што има тебе да ти докажувам било што!
Ако сакаш да знаеш добро, ако не терај си. Само не лажи на јавни места, се друго си е ок.
Какво лажење што збориш не си ми нај јасен,кажи ми една вистина од Библијата по хронолошки ред?
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 12:48 ---
Ама интерессни се:)
Ме праша ти какви книги читам,а не стрипови и сликовници,не тролај.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Какво лажење што збориш не си ми нај јасен,кажи ми една вистина од Библијата по хронолошки ред?
Знаеш ли прво ти кој бил Мојсеј?
Батали библија за почеток и фокусирај се кој ја напишал.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
А Лун, краљ поноќи го забраи. И уште име му носиш. ц ц ц ц..... Јаз’к :P
Не го заборавив., намерно го испуштив, бидејќи е малку понапредна литература:)

Нека заврши првин со сите дела на Достоевски, ТОлстој, Ниче, Шопенхауер, и сличните на нив, па ќе му посочам да прејде на нешто посериозно како Лун.
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 12:50 ---
Ме праша ти какви книги читам,а не стрипови и сликовници,не тролај.

И тоа се книги бе. Ама тебе не ти се допаѓаат.

И Библијата е книга, ама не ти се допаѓа.

Целта е да увидиш дека секој си чита што сака, и дека тоа што ти го читаш не е врвот, туку напротив:)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399

Нека заврши првин со сите дела на Достоевски, ТОлстој, Ниче, Шопенхауер, и сличните на нив, па ќе му посочам да прејде на нешто посериозно како Лун.
:pos: Не си здрав жими вера.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
.
Господ рече нека бидне .... и бидна.

Ова е целата вистина за век и векова.

W

Werther

Гостин
Знаеш ли прво ти кој бил Мојсеј?
Батали библија за почеток и фокусирај се кој ја напишал.
Сега што ме прашуваш трети работи кој бил Мојсеј,кој ја напишал Библијата...Кажи ми ти на мене В И С Т И Н И некои од Библијата?Само немој за Самсон кога го истрижиле кец и ја изгубил силата,а пред да го истрижат работел во општина и силата негова ја користеле за рушење дивоградби.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Сега што ме прашуваш трети работи кој бил Мојсеј,кој ја напишал Библијата...Кажи ми ти на мене В И С Т И Н И некои од Библијата?Само немој за Самсон кога го истрижиле кец и ја изгубил силата,а пред да го истрижат работел во општина и силата негова ја користеле за рушење дивоградби.
Не ме слушаш, појди од почеток. како кога се бара убиец, прво мотив треба.....најди го мотивот.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Господ рече нека бидне .... и бидна.

Ова е целата вистина за век и векова.
Нели ти е доста ова?

W

Werther

Гостин

--- надополнето: 25 октомври 2012 во 12:50 ---

И тоа се книги бе. Ама тебе не ти се допаѓаат.

И Библијата е книга, ама не ти се допаѓа.

Целта е да увидиш дека секој си чита што сака, и дека тоа што ти го читаш не е врвот, туку напротив:)
Библијата сум ја прочитал и толку глупости изнатрескани на едно место немам прочитано,а кажи ми ти што виде толку во Библијата што така те "маѓепсала".
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 12:57 ---
Нели ти е доста ова?
Што бидна не ми е јасен тој ваш Господ,по веродостојна ми е верзијата на Дарвин каде што имам јасни докази.
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 12:58 ---
Не ме слушаш, појди од почеток. како кога се бара убиец, прво мотив треба.....најди го мотивот.
Мотивот според мене е контрола врз тогаш огромната бројка на необразованиот народ.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Нешто како ова:
“Return to the earth now if your mind is troubled and your heart is uncertain, for it is by returning to the beginning that we can clearly see the path.”

Kajgana Shop

На врв Bottom