Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Опомена до Stef Angel - смени го пристапот кон членовите кога се обидуваш да помогнеш, и држи се до прашањето.
Избришав неколку мислења заради непотребната дискусија.

Најдов една диета и се добро, ама содржи спанаќ, кој треба да го јадам еднаш неделно. Проблемот е што јас никако не можам да јадам спанаќ. Сега не знам, дали да биде без спанаќ или да го сменам со нешто друго?
Можеш комплетно да го исклучиш без никаква негова замена.
Доколку баш мораш, на негово место додај салата од зелка, краставици, марула или слично.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Дали некој можеби има информација да ми даде за тоа колку е добра идеа да пијам зелен чај паралелно со креатин монохидрат, поради тоа што малце антагонистичко дејство ми имаат (со тоа што креатинот прави ретенција на вода а зелениот чај е диуретик) ?
Искуства со комбинацијата?

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Дневно треба да внесам скоро 1400 калории, ама ниту еден ден освен тој шо кажав дека јадам повеќе не сум внесол повеќе од 1200, за 8-9 дена обемот стомакот го намалив за скоро 2 сантиметри.

Иначе дали да прескокнам поручек или вечера, или да го поделам поручекот на два дела, едниот на сабајле да го јадам а другиот пред легнување, пошо не се заспиват на гладен стомак :D
1200 калории се премалку, не си играј, качи на 1500/1400 мин и гледај да ти се во 5 оброци распоредени, не во 2.

Неможеш да ослабеш во 2 недели ако си се гоел 2-3 години, слабеењето е бавен процес и гледај да не паѓаш повеќе од половина кг неделно.

F

FuckYouAll

Гостин
1200 калории се премалку, не си играј, качи на 1500/1400 мин и гледај да ти се во 5 оброци распоредени, не во 2.

Неможеш да ослабеш во 2 недели ако си се гоел 2-3 години, слабеењето е бавен процес и гледај да не паѓаш повеќе од половина кг неделно.
Од утре ќе зголемам на 1500, си направив и план за исхрана, преку 4 оброци ќе ги примам тие пошо немам време за 5.

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Дали некој можеби има информација да ми даде за тоа колку е добра идеа да пијам зелен чај паралелно со креатин монохидрат, поради тоа што малце антагонистичко дејство ми имаат (со тоа што креатинот прави ретенција на вода а зелениот чај е диуретик) ?
Искуства со комбинацијата?

Количината на кафеин во зелениот чај зависи до растението,но тоа не е ни толку битно,важно е што содржината на кафеин во зелениот чај е минимална,која истата скоро целосно се губи со негово варење,така да освен ако не го зимаш чајот raw(сурово),немаш гајле.

А и да внесеш некои си 30мг кафеин дневно додека конзумираш креатин ништо не е страшно,само пиј си повеќе вода.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Ме интересира една информација.

Имено, од пред година и нешто, почнав да внимавам на исхраната (колку што се може) и да трчам 2-3 пати неделно по 6-8 километри дневно (значи се варира), зимскиот период паузирав. Ослабев 8-9 килограми, но ме интересира дали со правање разни вежби дома ( со тегови и шипка за подигнување што ги имам) ќе има некакви резултати, во смисол за ојачувње и затегнување, повеќе килограми да губам немам потреба. Не ми требаат спектакуларни резултати, но дали 2-3 пати неделно вежби ќе го затегнат и одржат телото(особено стомакот.

Проблем е што не можам во целост да се придржувам на некаков режим од причина што 8 саати сум на работа, не можам секогаш да бирам што ќе јадам, а особено проблем е што немам време за повеќе од три оброци дневно. Вода пијам од пола до литроипол дневно (варирам во разни денови).

Keepitreal

И сега ?....
Член од
18 септември 2012
Мислења
386
Поени од реакции
371
Bez razlika dali sakate da slabeete ili da crtate ili da zgolemite na muskulna masa , drzetese do osnovata sekoj den trening,

Porucek : 250 grama pilesko so oriz i zelencuk

Pred rucek : cisto samo zelencuk po izbor

Rucek : 250 grama pilesko so oriz i zelencuk

Vecera : 10 jajca ( belki )

Rezultatie se 10000 % vidlivi posle 2riot mesec !

Sa malku e skap rezimot alii vredi .. mesecno ke begat 4 iljadarki a to i ne e bas evtinko za nas standard pozz
--- надополнето: 26 октомври 2012 во 00:45 ---

Имено, од пред година и нешто, почнав да внимавам на исхраната (колку што се може) и да трчам 2-3 пати неделно по 6-8 километри дневно (значи се варира), зимскиот период паузирав. Ослабев 8-9 килограми, но ме интересира дали со правање разни вежби дома ( со тегови и шипка за подигнување што ги имам) ќе има некакви резултати, во смисол за ојачувње и затегнување, повеќе килограми да губам немам потреба. Не ми требаат спектакуларни резултати, но дали 2-3 пати неделно вежби ќе го затегнат и одржат телото(особено стомакот.

Проблем е што не можам во целост да се придржувам на некаков режим од причина што 8 саати сум на работа, не можам секогаш да бирам што ќе јадам, а особено проблем е што немам време за повеќе од три оброци дневно. Вода пијам од пола до литроипол дневно (варирам во разни денови).

Neka ne ti bidi precka rabotata, so zelba se ze mozi ,, tuku na primer ete prajsi jadenje od doma vo edno plasticno (ima po prodavnicite) za hrana ne e ic problem da zemis .. Na puza ke si kasnis. Inace 3 obroci se dosta ako se pravilni .. pozz

S

Stef Bachatero

Гостин

Битно е да ги внесеш калориите не е битно кога и каде.Телото одлучува каде и што ќе ги складира ако има можности.Ако си вежбал како што треба ќе иде во мускул ако не ќе се искористи како енергија.Ме разбираш?

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162

Не се оптеретувај премногу со тоа колку пати јадеш на ден. Тоа е најмалку битниот аспект доколку калориите и макро сликата (размерот на протеини, ЈХ и масти) ти е на место.
--- надополнето: 26 октомври 2012 во 10:06 ---
Улогата на зелениот чај при диета? Некој?
Го потиснува апетитот. Се друго според мене е скоро небитно за слабеење.
Друга битна работа која не е поврзана со слабеење е тоа што е јак антиоксиданс.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Улогата на зелениот чај при диета? Некој?
Ја забразува работата на срцето и метаболимот поради теофилинот што го има но ништо спектаклуарно 60-80 калории дневно ако редовно го пиеш.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Од утре ќе зголемам на 1500, си направив и план за исхрана, преку 4 оброци ќе ги примам тие пошо немам време за 5.
Со што се раниш за 1500 калории.?
И каква е улогата на обичниот бел шеќер и кафето во исхраната (турското) и калориите..доро ли е да се пие или не..?

F

FuckYouAll

Гостин
Со што се раниш за 1500 калории.?
Овес со јогурт ми е поручек т.е кон 3-4 јадам а пред тоа вежбам на гладно, јадам и јајца, риба, пилешко ,компир варен/печен, ориз, тестенини понекогаш, јадам и зеленчук, овошје, а бел леб скоро и да нејадам, т.е на минимум е сведен.
Пијам и многу вода за да не чуствувам глад.

Kajgana Shop

На врв Bottom