Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ја стварно не знам зошто некој од чиста мира би напднал некое ЛГБТ лице:(

Зошто постојано овој аргумент се користи како да секој ден се тепаат такви лица низ државава.

Јас мислам дека е предимензионирано сето ова.

Денеска дојде такво време, да луѓево не знаат шо ќе биде со нив наредниот ден, да едвај се крпи месецот финансиски, еден куп проблеми, и покрај сето тоа немаат друга грижа и ќе се замараат да тепаат хомосексуалци?!?!?

Проблемот е што најчесто тепачите и тепаните се тинејџери. Тие не се замараат со финансиски проблеми нити било што, нервозни се од дома што нивните им се дерат иони би се боделе со ножеви од причина зошто „криво си ги погледнал“ или зошто си им стапнал во „нивно маало“ .

Недајбоже да дознаат од некаде дека си хомосексуалец, тука следи секојдневно тепање и психичко малтретирање.

Проблемот е што најчесто тепачите и тепаните се тинејџери. Тие не се замараат со финансиски проблеми нити било што, нервозни се од дома што нивните им се дерат иони би се боделе со ножеви од причина зошто „криво си ги погледнал“ или зошто си им стапнал во „нивно маало“ .

Недајбоже да дознаат од некаде дека си хомосексуалец, тука следи секојдневно тепање и психичко малтретирање.

Ова значи дека имаме нездрава генерација на млади луѓе:(

Скоро во целост си во право.
Еве јас тебе да те прашам,зошто тие паради прават,зошто се жалаат?
Нормално дека поголемиот дел од општеството нема да го прифати и со тоа треба да си сносат последици.Зарем немаат друга работа па да прават паради,нека си се опнуваат тајно и никој ништо нема да им се меша,не мора да се фалат преку парадата на гордоста и сл.

Скоро во целост си во право.
Еве јас тебе да те прашам,зошто тие паради прават,зошто се жалаат?
Нормално дека поголемиот дел од општеството нема да го прифати и со тоа треба да си сносат последици.Зарем немаат друга работа па да прават паради,нека си се опнуваат тајно и никој ништо нема да им се меша,не мора да се фалат преку парадата на гордоста и сл.
Многу малце е сватена парадата на гордоста и за тоа не обвинувам никој освен самите хомосексуалци.
Главната замисла на прајд парадите е геј луѓето да не се срамат од сопствената сексуалност, да кажат дека и они имаат гордост и чест, а не дека се горди и дека се нешто повеќе од стрејт луѓето.
Парадата воглавно треба да е за изборување за еднакви права на хомосексуалците (и не, не зборам за посвојување на деца, за тоа имам дискутирано со хомсексуалци кој самите сметаат дека не треба да е дозволено, јас останувам делумно воздржан) а не за „фалење“ со својата сексуална ориентација.

Абе изгледа има многу од "браќава" припадници на ЛГБТ популацијава, па едниот дури заслужил и почесно место претседател.
По рамковен 25% и двојазични табли ! Само што " браќава " не се како нас, силни позади тастатура и по форуми. Има да го запалат тоа претседателчето Шаќири сосе танга и обесат на Скендербег да виси, безразлика што е од нивното етничко стадо .

Каменуван новоотворениот центар за поддршка на ЛГБТИ заедницата

Ни 8 часа не издржа новоотворениот центар за поддршка на ЛГБТИ популација отворен во Старата чаршија. Центарот на Хелсиншкиот комитет и поддржан од Холандската амбасада бил нападнат во 3 и пол часот наутро, кога според првичните информации три непознати маскирани лица со камења го искршиле излогот.​

getImageThumbnail.axd

Уранија Пировска, од Хелсиншкиот комитет за човекови права
вели дека не се откажуваат од намерата во центарот да даваат помош на хомосексуалците и трансродовите поединци и покрај нападот и претходните закани за локацијата на центарот и неговата мисија.

Центарот беше отворен вчера вечер во 19 часот со цел да им помогне на ЛГБТИ популацијата во Македонија, а во текот на ноќта веќе беше искршен.

Миомир Серафиновиќ​
24.10.2012, 13:36

Зашто си го кријат лицето? Зашто паролите им се ко маски?
Ем педери у шупак, ем педери у душа..
Па ќотек да нејадат или некој да ги прогласи за „ненормални“ и „психички болни“.

Многу малце е сватена парадата на гордоста и за тоа не обвинувам никој освен самите хомосексуалци.
Главната замисла на прајд парадите е геј луѓето да не се срамат од сопствената сексуалност, да кажат дека и они имаат гордост и чест, а не дека се горди и дека се нешто повеќе од стрејт луѓето.
Парадата воглавно треба да е за изборување за еднакви права на хомосексуалците (и не, не зборам за посвојување на деца, за тоа имам дискутирано со хомсексуалци кој самите сметаат дека не треба да е дозволено, јас останувам делумно воздржан) а не за „фалење“ со својата сексуална ориентација.
Каква гордост, каква чест. Ај да земеме сите живи луѓе на челото да си напишеме со кој пол имаме односи, и тоа нека ни биде главен приоритет по кој што ќе се цениме.

Каква гордост, каква чест. Ај да земеме сите живи луѓе на челото да си напишеме со кој пол имаме односи, и тоа нека ни биде главен приоритет по кој што ќе се цениме.
Дали воопшто прочита што напишав ?
Не е целта да „се фалат “ дека имаат односи со истиот пол, целта е да покажат дека се само нормални луѓе и дека сакаат да бидат третирани како такви од општеството.
Дали некој некогаш те погледнал накосо само затоа што си стрејт ?
Дали некој некогаш ти префрлил нешто зошто идеш со особа со спротивен пол?

Јас пак ќе речам,додека не дознаам дека се геј,а претежно по надворешниот изглед се познаваат не сакам никаков контакт со нив,а не ни сакам да ги гледам по телевизии како се жалаат дека не биле како "нормалните" луѓе,па самите тоа си го прават.
Зарем крадецот се издава дека кради? НЕ!
Нека си чутат хомосексуалците и нека си се "онадат".Поентата ми е подобро да си чутат и да си го прават кефот,отколку да излегуваат пред народот се си носи свои последици.

Јас пак ќе речам,додека не дознаам дека се геј,а претежно по надворешниот изглед се познаваат не сакам никаков контакт со нив,а не ни сакам да ги гледам по телевизии како се жалаат дека не биле како "нормалните" луѓе,па самите тоа си го прават.
Зарем крадецот се издава дека кради? НЕ!
Нека си чутат хомосексуалците и нека си се "онадат".Поентата ми е подобро да си чутат и да си го прават кефот,отколку да излегуваат пред народот се си носи свои последици.
Повеќето кој личат , народски кажано, педерастично не се хомосексуалци, бар до сега што сум ги запознал, само се „грижат за својот изглед“. А имам запознаено луѓе кој се хомосексуалци а изгледаат баш најстрејт на свет.
И пред народот си носи свои последици, тоа е проблемот, поради тоа се парадите. Зашто да си носи свои последици?
Не бараат да имаат секс на улица, ама неќат да бидат тепани ако се држат за рака.
Тоа што го прават и стрејт луѓето, ништо повеќе не бараат.
Незнам како некому би му сменило нешто ако двајца мажи или две жени се држат за рака или се бацат.
Ионака ќе го прават тоа на затворено, мене ми е гадно кога гледам и некој стрејт парови ( плитко, ама неможам да поднесам дебели девојки со слаби момци), па не ги тепам нити им забранувам да се бакнуваат во јавност.

Едно нешто само ќе дофрлам, ништо персонално и наменето. Едно време во мода беше човек да е атеист и да ги плука ,,малоумните" верници. Но како што се се менува, така и ова чудо за три дена помина. Сега е најмодерно да ги поддржува гејчињата кои наводно биле дискриминирани :нинџ:

Не сум слушнал некој педери да бидат истепани во македонија као се држат за рака или се бацат.Проблемот е што бараат поише,поточно крајна цел посвојување деца.

Едно нешто само ќе дофрлам, ништо персонално и наменето. Едно време во мода беше човек да е атеист и да ги плука ,,малоумните" верници. Но како што се се менува, така и ова чудо за три дена помина. Сега е најмодерно да ги поддржува гејчињата кои наводно биле дискриминирани :нинџ:
Ехе, да си ми жив и здрав, цел живот сум неќел bandwagonи на семи-алтернативни поддржувачи. Прво атеисти, па ЛГБТ права, па Pussy riot итн. итн.
Ама не сите што сме стрејт и стоиме зад ЛГБТ правата сме исти, некој од нас поддржуваат од лични причини а не само за да се приклучат на редицата.
Не сум слушнал некој педери да бидат истепани во македонија као се држат за рака или се бацат.Проблемот е што бараат поише,поточно крајна цел посвојување деца.
Не е крајна цел посвојување деца, и вака можат да посвојат дете. И се случува истото само малце позадскриено, има геј парови и во Македонија кој имаат посвоено дете и никому ништо. Немаат хомосексуалците некој master plan да го гејизираат светот.

Инаку сум бил сведок (а воедно и неретките напади на ЛГБТ лица кој јавно се изјасниле како такви) ги тепаат само поради муабет дека „се мувале“ со истополова особа, а не па да ги видат на дело. Добро, ова за машките важи, женските хомосексуални особи се предмет на мастурбација.

Ехе, да си ми жив и здрав, цел живот сум неќел bandwagonи на семи-алтернативни поддржувачи. Прво атеисти, па ЛГБТ права, па Pussy riot итн. итн.
Ама не сите што сме стрејт и стоиме зад ЛГБТ правата сме исти, некој од нас поддржуваат од лични причини а не само за да се приклучат на редицата.

Не е крајна цел посвојување деца, и вака можат да посвојат дете. И се случува истото само малце позадскриено, има геј парови и во Македонија кој имаат посвоено дете и никому ништо. Немаат хомосексуалците некој master plan да го гејизираат светот.

Инаку сум бил сведок (а воедно и неретките напади на ЛГБТ лица кој јавно се изјасниле како такви) ги тепаат само поради муабет дека „се мувале“ со истополова особа, а не па да ги видат на дело. Добро, ова за машките важи, женските хомосексуални особи се предмет на мастурбација.
Одвратни се, исто како да гледаш наркоман што се тресе, или пијаница што се влече. Тие се луѓе испаднати од колосекот на животот, во погрешен правец тргнати.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom