Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.927
Поени од реакции
7.032
Само ваков ѕвер. Да се ставеш у кола...
http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/vw-golf-1-9-tdi-cl-europe/82663501-216-1202

Плус, може да се поисценкаш малку.
Абе функционални се не велам не, докажана машина и модел и се...ама искрено преку кур ми се...Секој трет-четврт човек има Голф 3, и некако преобични ми се на лик, немаат некоја линија, едноставно ко германски 101 ми се :D

L

Luki Junior

Гостин
Абе функционални се не велам не, докажана машина и модел и се...ама искрено преку кур ми се...Секој трет-четврт човек има Голф 3, и некако преобични ми се на лик, немаат некоја линија, едноставно ко германски 101 ми се :D
Јас беех малку саркасатичен у посто.. Ама ајде да ти помогнам. За тие пари ќе најдеш мондео бензинец 1.6 околу 2000та година. Или форд фокус исто 1.6.... Ќе ти врше идеална работа, а зетек моторите са едни од најиздржливите и непретенциозни некојпат шо са излезеле од форд.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.927
Поени од реакции
7.032
Јас беех малку саркасатичен у посто.. Ама ајде да ти помогнам. За тие пари ќе најдеш мондео бензинец 1.6 околу 2000та година. Или форд фокус исто 1.6.... Ќе ти врше идеална работа, а зетек моторите са едни од најиздржливите и непретенциозни некојпат шо са излезеле од форд.
Аааа да и фокусот ми прави малце ќеф...ептен футуристички дизајн има (y)
А тие мотори, бензин се или дизел?

L

Luki Junior

Гостин
Аааа да и фокусот ми прави малце ќеф...ептен футуристички дизајн има (y)
Значи од тие купувачи си, шо са повеќе шмеќери, и ти е ногу важно каков дизајн има... Ќе извозеш неколку коли, ќе ги сменеш и ќе ти се сменат приоритетите..

Зад дизајно на првио Фокус се кријат основите за сите нови коли, и тогај првпат Форд го зима концепто да пушта коли со еднаков дизајн на различни пазари низ свето. Пробува да унифицира дизајн, со помали трошоци за разработка на најразлични модели. Да, Малку е футуристички дизајно со острите рабове на сите надворешни елементи...
Колку си висок, Фиестичката да не ти е мала ако си побобачок... Јас на пример не поднесувам мали коли, оти сам маалку поголем, и мразам да сам у конзерва на тркала.

на пример нешто вакво
http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/sehr-sauber-ford-mendeo-mit-2-jahre-tuev-((((angemeldet)))/83066593-216-1881
http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/mondeo-tuev-11-2013/83293580-216-1766

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Имам Астра 2.0 ДТИ, претходно имав мондео 1.8 бензин. Знам за што зборувам верувај.
Мислам дека ти објасни valvoline... Ене го комшијата има мондео 1.8 TD со ~700.000. Сега нејќи да чуе за палење од сабајле, на зима незнам шо планира да прај.

Kaj gi najde be 200 evra?
15 evra rebrast kais
40 evra zategac,+ maloto lagerce gore 500 den.(ne mora da se menja)
40 evra vodna pumpa (i ne mora da se menja ako e dobra).
Кај се овие цени? Гарант во Битола не се. Јас имав Ауди А4, и толку си платив. А дека ќе смениш каиш, без да смениш затегач, и пумпа... то само ако ти е за продавање колата. Мене (во то време) не ми беше за продавање па си сменав се. Ама тотално се разочарав од цената на деловите за А4.
Fintata e sto na 101 nikoj veke ne go menja ni zategacot ni pumpata,teraj batka dodeka odi,samo kaisot go menjaat,kosta 500 den ama tolku mu e i kvaliteton ni 30.000 ne moze da izdrži A ako zariba zategacot kolata normalno direkno vo odpad. Ako golfot taka go servisiras samo smeni go rebrastiot kais za 50 evra sose rabotna raka i si zavrsil rabota. Jas posto sam si go servisiram moeto audi a6 1.9tdi samo rebrast i redovno ulje na 10.000km menjav dosega,isto me kosta kako jugo da sum servisiral.
Сакаш да кажиш дека нити еднаш не си сменал рамено/јабучица на 6-ката? Колку време/км ја имаш/поминато? Со 4-ката поминав нешто над 30.000 во 1 година, преку 200 евра имав даено за глупости од типот на јабучица стабилизатор, рамено, друго рамено, трета јабучица... У курац. Замина... Сега имам w203 220 Cdi, за сега 4000 км... сменато само масло, филтер за масло и филтер за воздух. Моментот со каиш го нема (Мерџолина е мерџолина), има 2 рамена на страна, ок се засега... ќе видиме кога ќе дојдат за менвање.

Што мислите за ова?
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/Detail/Index/1137436?searchID=3371425&Idx=7

Има некој некакво искуство од овој тип на автомобил, совети, критики?
Како што гледам на pazar3, алек има изложено повеќе од 15 автомобили со пристојни цени што значи работи на големо. Ако знае некој нешто во врска со трговецов, нека сподели..

tnx
Ко шо носеја Фордој на почетокот на 2001-2005 (се преполни македонијата од Ескорди и мондеа), така сега носат Гољф 3-4, А4 и 320. Најмногу оние последните.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Мислам дека ти објасни valvoline... Ене го комшијата има мондео 1.8 TD со ~700.000. Сега нејќи да чуе за палење од сабајле, на зима незнам шо планира да прај.
TD e дизелаш. Јас зборам за бензин.

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Значи од тие купувачи си, шо са повеќе шмеќери, и ти е ногу важно каков дизајн има... Ќе извозеш неколку коли, ќе ги сменеш и ќе ти се сменат приоритетите..

Зад дизајно на првио Фокус се кријат основите за сите нови коли, и тогај првпат Форд го зима концепто да пушта коли со еднаков дизајн на различни пазари низ свето. Пробува да унифицира дизајн, со помали трошоци за разработка на најразлични модели. Да, Малку е футуристички дизајно со острите рабове на сите надворешни елементи...
Колку си висок, Фиестичката да не ти е мала ако си побобачок... Јас на пример не поднесувам мали коли, оти сам маалку поголем, и мразам да сам у конзерва на тркала.

на пример нешто вакво
http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/sehr-sauber-ford-mendeo-mit-2-jahre-tuev-((((angemeldet)))/83066593-216-1881
http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/mondeo-tuev-11-2013/83293580-216-1766
Друже, на овие коли по плацовиве низ германија ги враќаат километраживе или се реални?:icon_lol:

L

Luki Junior

Гостин
Друже, на овие коли по плацовиве низ германија ги враќаат километраживе или се реални?:icon_lol:
Погоди од 3 пати (Особено ако Хасан Халипашич е газда) :icon_lol::icon_lol::icon_lol:
--- надополнето: 26 октомври 2012 во 01:19 ---
Кола број еден:
Менена предна шофершајбна, менена рачка на менач, нема оригинални патосници, и е на ногу повеќе километри од шо пише.Гола како пушка, освен еден борд компјутер.

Кола број два:
Перен Мотор.
Ако има вебасто, перејнето на мотор некадарно само го е расипал. Нема слики од внатрешноста. Гола како пушка, нема ни борд компјутер.

Кола број три:
Ако е после март 2003та произведена требе да е 6 брзинец.

Јас сите три би ги видел у живо. А дали би ги купил, не знам.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889

Кај се овие цени? Гарант во Битола не се. Јас имав Ауди А4, и толку си платив. А дека ќе смениш каиш, без да смениш затегач, и пумпа... то само ако ти е за продавање колата. Мене (во то време) не ми беше за продавање па си сменав се. Ама тотално се разочарав од цената на деловите за А4.
Сакаш да кажиш дека нити еднаш не си сменал рамено/јабучица на 6-ката? Колку време/км ја имаш/поминато? Со 4-ката поминав нешто над 30.000 во 1 година, преку 200 евра имав даено за глупости од типот на јабучица стабилизатор, рамено, друго рамено, трета јабучица... У курац. Замина... Сега имам w203 220 Cdi, за сега 4000 км... сменато само масло, филтер за масло и филтер за воздух. Моментот со каиш го нема (Мерџолина е мерџолина), има 2 рамена на страна, ок се засега... ќе видиме кога ќе дојдат за менвање.

Ко шо носеја Фордој на почетокот на 2001-2005 (се преполни македонијата од Ескорди и мондеа), така сега носат Гољф 3-4, А4 и 320. Најмногу оние последните.
Vo Skopje se tie ceni,gore dole isti vo sekoja prodavnica. Na a4 i ne e nekoja panika ako ne smenis vodna pumpa zato sto e nadvor i ne ja vrti rebrastiot kais,ke ja smenis samo ako pretece.inace zategacot i rebrastiot kais se isti od golf trojka. Jas imam a6 1.9tdi 66kw od postariot model 96 god,tie imaat drug tip na prednica koja ne se rasipuva kako na a4 i ponovite a6. Inaku vo Skope vo Lisiče gi repariraat na lice mesto raminjata za a4 i ponovite a6 za bagatela od 300-700 denara po komad sose rabotna raka,poarni se od originalot. Cela prednica komplet da ja sredat znaci site raminja i stabilizatori da gi repariraat kosta okolu 5000 denari sose rabotna raka.
Dajboze da ti se pogodi Merđoto,obicno ne se rasipuvaat,ama brat koga Mečka ke crkne obicno edna vreka pari odi za popravka ako e nesto seriozno. Polovni delovi nema ni za lek.

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
Погоди од 3 пати (Особено ако Хасан Халипашич е газда) :icon_lol::icon_lol::icon_lol:
--- надополнето: 26 октомври 2012 во 01:19 ---

Кола број еден:
Менена предна шофершајбна, менена рачка на менач, нема оригинални патосници, и е на ногу повеќе километри од шо пише.Гола како пушка, освен еден борд компјутер.

Кола број два:
Перен Мотор.
Ако има вебасто, перејнето на мотор некадарно само го е расипал. Нема слики од внатрешноста. Гола како пушка, нема ни борд компјутер.

Кола број три:
Ако е после март 2003та произведена требе да е 6 брзинец.

Јас сите три би ги видел у живо. А дали би ги купил, не знам.
Редоследно километражите се "РЕАЛНИ"

Член од
1 јули 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Имам Fiat Tipo 1.6 i.e. Возилото некогаш пали, некогаш не. Нема правила кога. Штом запали нема проблем во текот на возењето, односно одлично работи. Колата ја носев по мајстори, но никој не ми ја поправи. Акумулаторот е нов, свеќиците се нови и т.н.
Овде, а и на други форуми често среќавам дека проблем може да биде сензорот за положбата на радилицата. Ве молам за Ваше мислење. Која е улогата на тој сензор.
Инаку возилото вергла, но понекогаш неќе да запали.Ве молам за совет.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Имам Fiat Tipo 1.6 i.e. Возилото некогаш пали, некогаш не. Нема правила кога. Штом запали нема проблем во текот на возењето, односно одлично работи. Колата ја носев по мајстори, но никој не ми ја поправи. Акумулаторот е нов, свеќиците се нови и т.н.
Овде, а и на други форуми често среќавам дека проблем може да биде сензорот за положбата на радилицата. Ве молам за Ваше мислење. Која е улогата на тој сензор.
Инаку возилото вергла, но понекогаш неќе да запали.Ве молам за совет.
Мене од тој сензор кога ќе загрееше колата, најверојатно затајувал и го гасеше моторот, после тоа не палеше некое време за пак да продолжиш
има логика да е тој сензор, веројатно има и типото, оди на сервис да го сменат ќе проверат секако

intro

★ ★ ★★ ★
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.360
Поени од реакции
1.060
здраво
сакам да купам цитроен саксо втс па би прашал кој се слабостите на колата и кој од моторите е поквалитетен 1.4 или 1.6 и со колку коња

Kajgana Shop

На врв Bottom