Друже, немам како да ублажам - ќе се заебеш.Прво планирам да ослабнам до „нормална“ тежина со трчање, па после да почнам со теретана.
Другар тежински тренинг ти треба за задржување на мускулатурата.Намалениот внес на калории од 10-20% од одржување на моменталната тежина е доволно да го стопиш салото секаде.Јас повеќе немам толку свисната кожа имам стрии до некој степен.Но ги вежбам редовно стомачните и има ефект.Сега сум на мускулна маса и ќе инвестирам некаде околу 6 месеци.Значи тежинскиот тренинг да ти биде со среднен интензитет и околу 12-15 повторувања со кратки паузи.Кардиото секогаш да ти биде после тренинг или одвоено зашто тешко дека ќе направиш добар тренинг со кардио пред вежбање.За исхраната повеќе зеленчук,тргни ја брзата храна,шеќерите,малку овошје и повеќе комплексни јаглехидрати со ниско-гликемичен индекс.Прво планирам да ослабнам до „нормална“ тежина со трчање, па после да почнам со теретана.
За да го знаеш дневниот калориски внес кој ти е потребен за да почнеш да топиш масти ќе одиш на странава:Вака,почнав да билдам пред некое време,целта ми е да развијам гради и оформам стомачни..бицепс,трицепс и раце не ми се во преден план. Па ме занима која исхрана да форсирам за да стопам стомак малце и со вежбање да оформам стомачни(знам дека е тешко,али да има некој ефект)..
Внеси ги потребните податоци, и во полето кај fat loss ќе ти каже колку калории треба да внесуваш.
Главната цел ми е да стопам салото на стомакот (не е многу ама го има) и на стомакот да му дадам облик,по можност некоја плочка..исто и на градите да им дадам облик..не ми е битна големината на мускулната маса,сметам дека ја имам доволно.. Значи обликот на стомак + гради ми е целта..За да го знаеш дневниот калориски внес кој ти е потребен за да почнеш да топиш масти ќе одиш на странава:
Внеси ги потребните податоци, и во полето кај fat loss ќе ти каже колку калории треба да внесуваш.
Подоцна, по тоа ќе можеш да составиш диета со која ќе можеш да ја постигнеш целта.
Патем, доколку слабееш односно внесуваш помалку калории одошто ти е по требно, не очекувај дека ќе градиш муслулна маса во голем размер иако си почетник.
Не 2473 калории ако внесуваш ке ја одржаваш моменталната маса.Главната цел ми е да стопам салото на стомакот (не е многу ама го има) и на стомакот да му дадам облик,по можност некоја плочка..исто и на градите да им дадам облик..не ми е битна големината на мускулната маса,сметам дека ја имам доволно.. Значи обликот на стомак + гради ми е целта..
Е сега таа страната ми израчуна вака..
Total Calories Including Exercise
Maintenance 2473
Fat loss 1979
Не разбирам некако..треба да внесувам 2473 калории и да губам 1979?
Пошто сум лаик,да прашам ако знаеш.. Што да јадам дневно за да дојдам до тие 1979 калории.. компир,ориз,патлиџан..да дишам само воздух.?Не 2473 калории ако внесуваш ке ја одржаваш моменталната маса.
Доколку внесуваш 500 калории минус ( - ) во твојот случај 1979 ке симнуваш маса.
Што можеш да си дозволиш. За протеини користи јајца и месо, за јаглехидрати, овес, ориз, кафеав леб и сл.Пошто сум лаик,да прашам ако знаеш.. Што да јадам дневно за да дојдам до тие 1979 калории.. компир,ориз,патлиџан..да дишам само воздух.?
Епа тој ден може да ти ги ебе сите.Од пред недела дена сум на диета, сакам да скинам околу 5-6 кила и да намалам обем на стомак за 5 сантими.
Калорискиот внес го намалив за 50 % ама еден ден во неделата јадам 50-70% повеќе, сеа пошо требит да земам околку 1300 калории а во три оброци неможам да ги внесам, пошо се малце, дали да го прескокнам појадокот или вечерата ?
Дневно треба да внесам скоро 1400 калории, ама ниту еден ден освен тој шо кажав дека јадам повеќе не сум внесол повеќе од 1200, за 8-9 дена обемот стомакот го намалив за скоро 2 сантиметри.Епа тој ден може да ти ги ебе сите.
Не глеј дневен калоричен внес. Гледај неделен за попрецизно. И ако просекот ти е под тоа шо треба да внесуваш за да слабееш - тогаш ќе ослабеш. Ако не нишо не праиш.
Сигурен си дека ти требат 1400 калории дневно... Некако многу малку ми се чини, мислам дека ке губиш и мускулна маса. Рачунај ако сакаш да топиш масти ти треба повеке кардио тренинг на кој трошиш над 500 калории, многу малце ти останува. 1400 калории можеби се доволно за женско но за маж мислам дека се малце (претпоставувам дека си машко).Дневно треба да внесам скоро 1400 калории, ама ниту еден ден освен тој шо кажав дека јадам повеќе не сум внесол повеќе од 1200, за 8-9 дена обемот стомакот го намалив за скоро 2 сантиметри.
Иначе дали да прескокнам поручек или вечера, или да го поделам поручекот на два дела, едниот на сабајле да го јадам а другиот пред легнување, пошо не се заспиват на гладен стомак
Еве ја мојава програма за исхрана:Пошто сум лаик,да прашам ако знаеш.. Што да јадам дневно за да дојдам до тие 1979 калории.. компир,ориз,патлиџан..да дишам само воздух.?