Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Не тврдам дека ја разбирам Барселона, ама разбирам зошто сметаат дека Арсенал им „краде“ играчи. Млади и неискусни, ама сепак. На крајот, како во случајот со Фабрегас, секој од нив ќе сака да се врати дома. Од мали навивале за Барселона и сонувале да играат на Камп Ноу. Ако вредат и Барселона ги побара ќе направет се што направи и Фабрегас за да се вратат. После овде ќе се жалиме зошто Барселона многу ги бара играчите на Арсенал.
Напна со оваа Барса више, ме боли мене к***т како работи Барса. Истото и таа го прави, зема млади играчи од други клубови и после го користи нивниот талент (најголем пример ти е Меси).

580869_493281094035603_1970270927_n.jpg

:pos:

ваков состав би сакал јас

Маноне
Џенкинсон Кош(Пер) Вермален Сантос
Артета Коклин
<--Казорла--> <--Жервињо-->
Подолски
Жиру

Со тоа што Казорла ќе има повеќе слобода по среде и по крило, а Артета да припомага во средината т.е да дополнува по потреба. Исто и Подолски може да се менуваат со Жервињо, затоа што до сега Жервињо како подобро да се снаоѓа по левата крилна позиција а подолски поцентрално и можат да се ротираат по потреба. Плус Жервињо подобро се покажа како напаѓач така да ротирањето може да биде од корист. Може на местото да Коклин да игра и Фримпонг но не е подготвен, а со неговата подефанзивна улога мислам дека Артета ќе е послободен и ќе дојде до израз неговата техника во нападот.

Плус знаејќе дека Сантос е добар и во офанзива може почесто да истрчува како крило а Казорла и Жервињо да ги сменат местата со тоа што казорла ќе оди повеќе по средината а Жервињо по десното крило.

Малку моја фантазија за тоа како би сакал јас но има друг кој да каже ;)

Не тврдам дека ја разбирам Барселона, ама разбирам зошто сметаат дека Арсенал им „краде“ играчи. Млади и неискусни, ама сепак. На крајот, како во случајот со Фабрегас, секој од нив ќе сака да се врати дома. Од мали навивале за Барселона и сонувале да играат на Камп Ноу. Ако вредат и Барселона ги побара ќе направет се што направи и Фабрегас за да се вратат. После овде ќе се жалиме зошто Барселона многу ги бара играчите на Арсенал.
А да не беа титулите на Барса во последниве 4 години мислиш Сеск ќе сакаше толку да се врати?
К*ров мој ќе сакаше.

Напна со оваа Барса више, ме боли мене к***т како работи Барса. Истото и таа го прави, зема млади играчи од други клубови и после го користи нивниот талент (најголем пример ти е Меси).

А јас ли напнувам? Кој се жали дека многу фудбалери од Арсенал заминуваат во Барселона?
Меси отишол во Барса на 13 години.
--- надополнето: 24 октомври 2012 во 08:52 ---
А да не беа титулите на Барса во последниве 4 години мислиш Сеск ќе сакаше толку да се врати?
К*ров мој ќе сакаше.
Веројатно си во право. Или ако Арсенал освојуваше титули како што освојуваше пред тој да дојде. Или ако имаше во тимот играчи како во 2004-та.

Вечер каква пекол утакмица ќе биде...
Да ме прашаше некој пред недела две ќе му кажев дека сигурно ги добиваме германиве на наш терен, ама после нашево катастрофално издание во ПЛ и феноменалното на Шалке што ги здрвија шампионите у среде дортмунд незнам што да очекувам.
Ако ги победиме ќе биде огромен boost за тимот и самодовербата.

Вечер каква пекол утакмица ќе биде...
Да ме прашаше некој пред недела две ќе му кажев дека сигурно ги добиваме германиве на наш терен, ама после нашево катастрофално издание во ПЛ и феноменалното на Шалке што ги здрвија шампионите у среде дортмунд незнам што да очекувам.
Ако ги победиме ќе биде огромен boost за тимот и самодовербата.

Абе на денешницава една утакмица не е репер за ништо затоа што веќе сите горе доле се "еднакви" и претежно нианси решаваат како среќа, судиска грешка, подобра концентрација и слично. Така да ако изиграле они добро или ние лошо немора ништо да значи, затоа што не сум видел константно некој да игра нон стоп во последно време.

Абе на денешницава една утакмица не е репер за ништо затоа што веќе сите горе доле се "еднакви" и претежно нианси решаваат како среќа, судиска грешка, подобра концентрација и слично. Така да ако изиграле они добро или ние лошо немора ништо да значи, затоа што не сум видел константно некој да игра нон стоп во последно време.

Точно така, ама мора да се сложиме дека Шалке не се село без кучиња,имаат страшни поединци као Афелај, Хунтелар, Обази,Фарфан и т.д.
Како и да е ја очекувам конечен резултат 2-1 :)

Wenger believes victory over Schalke will '90 per cent' guarantee his side's passage into the knockout stages for a 13th successive season.
I jas isto :D

Очекувам денес момциве да изиграат на ниво и да се докажат дека натпреварот против Норвич беше само лош ден....Мој тип 3-1

Очекувам денес момциве да изиграат на ниво и да се докажат дека натпреварот против Норвич беше само лош ден....Мој тип 3-1
sura сакаш прогноза :D ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom