Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Член од
5 октомври 2012
Мислења
92
Поени од реакции
53
Пробав со тоа уште од преги, ама ништо. Инаку го користам тој defualt browser што е од самиот Андроид.
Тој е многу лош пребарувач.
Користи Dolphin Browser. Многу е побрз и по мазен, страните ги отвора подобро и подобро се чита содржана. Можеш и да избериш како сакаш да ти се прикажани страните, т.е. какви верзии од станите...Android, Desktop, iPhone...не би требало да имаш проблеми.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.770
Поени од реакции
8.034
А со друг не си пробал ? Да не прави проблем на мобилните верзии на сајтовите ? Гледам кајгана ти е на десктоп верзија, можеби затоа си ја отвара нормално
Да ти препорачам Dolphin browser...
Користи Opera наместо тој пребарувач
Тој е многу лош пребарувач.
Користи Dolphin Browser. Многу е побрз и по мазен, страните ги отвора подобро и подобро се чита содржана. Можеш и да избериш како сакаш да ти се прикажани страните, т.е. какви верзии од станите...Android, Desktop, iPhone...не би требало да имаш проблеми.
Вака сега, пробав од друга Wireless конекција... и без проблеми си отвараше YouTube и Facebook.

Сношти ја инаку го поставив рутеров... ваљда има таму некоја грешка -_- Ама ме чуди тоа што на компјутерот и на лап топот овие 2 сајта немаат никакви проблеми.

Инаку да се надоврзам, исто кога отварам Google Play преку мобилен, не ми ги чита скриновите за апликациите, ми вели no connection. А апдејт и инсталација на програмите си прај без проблем -_-

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Рутирај го и сите апликации шибај ги во SdCard....
Како да го рутирам бре? Врска си неам со тоа...де објасни накратко оти слаб нет имам моментално и не можам да гуглам. Како се прави тоа, преку пц ли се прави? Програма некоја....втф?! :)
Ако ти е рутиран иамт начин да се поделит картицата на партиции и дел од СДто да ти ја користит телефонот како интерна меморија.

Јас друго прашање имам, имам T-Mobile Move balance, го имав рутирано предходно со Super1Click, па го однесов на сервис ради шо пробвев сам да го декодирам за картици од други мрежи да фаќат и го заебав, па тие покрај шо ми средија проблемот ми ставија валда и понов совтвер со кој сега имам мултитач(а предходно немав), арно ама никако не можам да го рутирам.

Со Super1Click ми заглавуват на 7миот чекор а со DooMLorD Root ми викат дека не мојт да го ставит Superuser-от во телефонов пошо меморијата е Read Only.

Прашањево ми е да ми предложите некоја друга програма за рутирање доколку некој знајт, па да си ја пробам среќата.
Како бе мултитач? Кај ти го средија телефонот и за колку пари? Јас прашав во една мобилара на илинденска за 400 денари ги декодирале ама не знам дали ке му стаат нов софтвер.
Која верзија на андроид ја имаш сега?
Ак го мразиш андроидот, мразиго и телефонот колку да е фер :)
Чаре ти е да ја избришиш апликацијата и да тераш од Пребарувач, или да се ослучиш за поризична варијанта да го рутираш телефонот. Така меморијата од мемориската картица, можеш да ја направиш интерна меморија, многу кул а? :D
Зашто ризична варијанта?
Работата ми е апликацијата да ја користам оти ептен е добра сега новава :)
Како меморијата од мемориската можам да ја направам интерна меморија? Чекор по чекор некој “водич“ да ми дадеш :)

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
Vaka, za da ja podelis na particii karticata i da koristis del kako interna memorija morat da ti e rutiran telefonot.

Telefonot mi e pak verzija 2.3.5 samo plus multitac imat, na servis vo oficijalen serviser go odnesov od t mobile, PROMO se vikat.

Aj ako se uklucam od kom i ke pisam so kako so cekori poso sea sum od mobilen

Sent from my U8600 using Tapatalk 2

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
ANDROID SUCKS BALLS !

Ајде некој нека ми каже како да направам Апликациите да ми се инсталират на Мемориската Картичка (SD) имам 8Gb али простиот Андроид незнае дека треба таму да ги снима и сега неможам ништо друго да инсталирам вика Low phone memory or some shit !

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
ANDROID SUCKS BALLS !

Ајде некој нека ми каже како да направам Апликациите да ми се инсталират на Мемориската Картичка (SD) имам 8Gb али простиот Андроид незнае дека треба таму да ги снима и сега неможам ништо друго да инсталирам вика Low phone memory or some shit !

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.a0soft.gphone.app2sd&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5hMHNvZnQuZ3Bob25lLmFwcDJzZCJd

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
Се убаво, али имам едно прашање... зар не може секоја апликација да се става на Мемориската картичка ? На пр. Фејсбук, Скајп и било кој други апликации. Зошто кога пробувам да ги инсталирам ми вели:
Error while downloading "skype". There is insufficient space on the device.

Значи неможам да ја слегнам како прво, а како би ја префрлил тоа ми е мистерија за мене.

ПС. имајте трпение нов сум на Андроид

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.770
Поени од реакции
11.773
Ми ја препорачаа и Juice Defender веројатно се 2 најдобри, ќе ги симнам па ќе видам. :)

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Вака луѓе мој, јас сум нов на андроид сцената и би сакал да се информирам за сите must-have apps на андроид, патем ќе земам HTC Sensation XE, ако може некој најопштите и потребни работи да ми ги објасни, иначе зашто би правел root- дали би можел да правам работи како кога ќе го jailbreak iphonot. Пиштете ми некој апликации и упатете ме дека везе си немам :D

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.589
Поени од реакции
59.352
Вака луѓе мој, јас сум нов на андроид сцената и би сакал да се информирам за сите must-have apps на андроид, патем ќе земам HTC Sensation XE, ако може некој најопштите и потребни работи да ми ги објасни, иначе зашто би правел root- дали би можел да правам работи како кога ќе го jailbreak iphonot. Пиштете ми некој апликации и упатете ме дека везе си немам :D
Еве неколку без кои неможам да си го замислам телефонот :D

Advanced task killer (За исклучување на активните апликации...ослободува РАМ)
Dolphin browser (Добар прелистувач, зашто тој од телефонот е за никаде)
Gesture search (Корисна алатка за пребарување по телефонот...апликации, контакти, песни...)
GO Launcher (...незнам :D Подобро ми изгледа менито за работа со него...и има голем број на теми, додатоци...)
Memory status (Овие заедно со GO Launcher му даваат изглед на "Desktop-от"...ти дава информации за слободна меморија во картица и во телефон, слободна РАМ меморија и статус на батеријата)
Power widget (Алатка која ќе ти служи за со еден клик да вклучиш Ви-Фи, Блутут, ГПС...зависи што ќе си одбереш да ставиш на тие 5 места :))
3D Digital Weather Clock (Јасно ти е за што се работи :))
--- надополнето: 26 октомври 2012 во 13:47 ---
А како функционираат овие апликации ?
Од што "кратат" да не троши ?

Kajgana Shop

На врв Bottom