Што е неопростлив грев?

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Како мало дете се однесуваш. Но не се чудам, тоа ти е интелектуалното ниво, како и на сите рисјани. Мали, уплашени деца, но полни со завист и осветољубивост.

Убаво ви пишуваше Ниче, зависта и осветољубивоста се основата на рисјанството. Да ја немаше таа осветољубивост на немоќните, рисјаните ќе им простеа на Римјаните за распнувањето на Исус, и рисјанството ќе беше една несреќна епизода која ќе исчезнеше во заборав. Вака, го осакати западниот човек за век и веков...
Фала Богу, со деца као дете.
За Ниче искрено ми е жал, вложи многу труд, но како и секој човек што се потпира само на интелектуалната спекулација нервниот слом е неизбежен што само по себе не е проблем, проблемот е во самодоволноста.
А коментарите за рисјанството благо речено ти се очајни, ако си Македонец како мнозина овде, срам да ти е.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Matej 5:18
Nitu edna bukva, dur postoi svetot...

Ti praj si bajram kolku sakas.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
За Ниче искрено ми е жал, вложи многу труд, но како и секој човек што се потпира само на интелектуалната спекулација нервниот слом е неизбежен што само по себе не е проблем, проблемот е во самодоволноста.
А коментарите за рисјанството благо речено ти се очајни, ако си Македонец како мнозина овде, срам да ти е.
Ти другарче треба да се срамиш, Македонец а величаш Евреин.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Matej 5:18
Nitu edna bukva, dur postoi svetot...

Ti praj si bajram kolku sakas.
Секташки пристап, класик.
--- надополнето: 23 октомври 2012 во 22:24 ---
Ти другарче треба да се срамиш, Македонец а величаш Евреин.
Да, Кој 2000г. го величаат Македонци, вашите дедовци бре!

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Да, Кој 2000г. го величаат Македонци, вашите дедовци бре!
Остај ги ти дедовците нека си почиваат во мир. Се накотија православци од 91ва навака. Од кај се створивте толку. Инаку моите далечни дедовци во Перун верувале.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не се тоа мои коментари, на Ниче се. И џабе ломотиш, не постои знак на равенство помеѓу рисјанин и Македонец. Тоа поповите така те излажале.
--- надополнето: 23 октомври 2012 во 22:36 ---
Prva kniga od noviot zavet. Ja sporish knigata?
Одамна е познато дека најголемиот непријател на рисјаните е Писмото...

Но немаат проблем ниту со тоа, колку рисјани толку интерпретатори. Секој наоѓа таму она што му треба. Суров Бог, милослив Бог, семоќен Бог, не толку семоќен Бог, што ти душа сака. Како на пазар...

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Остај ги ти дедовците нека си почиваат во мир. Се накотија православци од 91ва навака. Од кај се створивте толку. Инаку моите далечни дедовци во Перун верувале.
Православци од 91г.!? Како со вакви внуци да почиваат во мир? Прво овие од времето на Перун добро ќе те проплескаат, а вториве ќе се откажат у весник.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Православци од 91г.!? Како со вакви внуци да почиваат во мир? Прво овие од времето на Перун добро ќе те проплескаат, а вториве ќе се откажат у весник.
Така ти одговара? Да уценуваш со врската помеѓу религијата и националното, за да можете повеќе лопати по Швајцарија да продадете?

Инаку не знам за тебе, но мене дедо ми ме учеше да не верувам во лаги...

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Не се тоа мои коментари, на Ниче се. И џабе ломотиш, не постои знак на равенство помеѓу рисјанин и Македонец. Тоа поповите така те излажале.

Но немаат проблем ниту со тоа, колку рисјани толку интерпретатори. Секој наоѓа таму она што му треба. Суров Бог, милослив Бог, семоќен Бог, не толку семоќен Бог, што ти душа сака. Како на пазар...

:facepalm:, Аман бре и од тебе у весник дедоти се откажуе.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
:facepalm:, Аман бре и од тебе у весник дедоти се откажуе.
Не туку лупај глупости, ако имаш да кажеш нешто конструктивно, кажи, ако не, време ти е за молитва и за спиење. До кога ќе ве толерираме вакви прости и неписмени?

Па за дедо ми ти ќе зборуваш, простаку еден...

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Така ти одговара? Да уценуваш со врската помеѓу религијата и националното, за да можете повеќе лопати по Швајцарија да продадете?

Инаку не знам за тебе, но мене дедо ми ме учеше да не верувам во лаги...
Какво уценување, го критикувам потценувањето, навредувањето, плукањето... на култот кон Христа од нашите дедовци.
Инаку етнофилетизмот е осуден во Православието, но на кого зборувам.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Оф леле мајко и ти православен се нарекуваш.... за жалење. Да да од 91ва ептен е ин кај македонциве да се нарекуваат православни. Ти од Марс да не си симнат? Остај ги ти моите од што ќе се откажеле. Барем седни научи си го тоа помодарството после чукај се в гради дека си православен. Инаку далеку си од него.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Не туку лупај глупости, ако имаш да кажеш нешто конструктивно, кажи, ако не, време ти е за молитва и за спиење. До кога ќе ве толерираме вакви прости и неписмени?

Па за дедо ми ти ќе зборуваш, простаку еден...
Ставрогин има емоции!?o_O
Човече хаос си, дај среди се, нема потреба од лутина, 2000г. твоите претходници респектирале нешто у православието, само те насочувам да се запрашаш што е тоа.
П.С. Веќе се молам и за тебе.(y)
--- надополнето: 23 октомври 2012 во 23:02 ---
Оф леле мајко и ти православен се нарекуваш.... за жалење. Да да од 91ва ептен е ин кај македонциве да се нарекуваат православни. Ти од Марс да не си симнат? Остај ги ти моите од што ќе се откажеле. Барем седни научи си го тоа помодарството после чукај се в гради дека си православен. Инаку далеку си од него.
Живо ме интересира како можеш ова да го сватиш.

Kajgana Shop

На врв Bottom