Македонскиот народ е пред демографска катастрофа

Демографски изумира македонската нација и те како . Еве ќе ви кажам најпрост пример со мојата фамилија која со секоја наредна генерација се намалува и најверојатно после мене и моите деца ќе исчезне . За жал така е .

Дедо ми роден во 1918 (бог да го прости) , во семејството биле 6 деца, кога ја земал баба ми имале заедно 3 деца ( од кој еден од нив е татко ми ) значи веќе во втората генерација имаме дупло помалце деца, намалување на бројот на деца за 50% за само една генерација . Татко ми и мајка ми имаат две деца, јас и сестра ми, повторно намалување за -1 дете .

По некоја логика на нештата јас би имал едно или ниедно дете, ете како фамилијата се стеснува и намалува до исчезнување . Истото е и со нацијата, со секоја наредна генерација дупло се намалуваме, за жал ...

Ме боли ташакот за бугарофилон, Груевски нека си ја чукне главата.
Па пола ВМРО денешно се бугарофили, од секогаш формирале паралелни организации на нашите и/или се уфрлале во нив. Бугарите и Албанците се фашисти од секогаш биле не знам зошто во денешно време се цензурира ваквиот исказ кога е 100% вистина.

Toa грујо што го кажа е точно..за жал или среќа на некои. Само нигде и никој нема одговор,како да се реши проблемот.
Имаше Љубчо идејно решение за пролбемот со Албанскиот наталитет према нашиов ама кој да го слуша

Имаше Љубчо идејно решение за пролбемот со Албанскиот наталитет према нашиов ама кој да го слуша
Многу ме интересира да го слушнам тоа негово решение, навистина .
Да се припоиме со 10 милионска Бугарија и така да ги направиме Албанците 2% наместо 25%?

Многу ме интересира да го слушнам тоа негово решение, навистина .
Да се припоиме со 10 милионска Бугарија и така да ги направиме Албанците 2% наместо 25%?

Не бе,размена на територии,а блгарија далеку е од 10 милиони,едвај 7 ги има.

Не бе,размена на територии,а блгарија далеку е од 10 милиони,едвај 7 ги има.
Ок од ракав ми беа бројките, ама поентата ми беше во друго . Ама ајде да го чуеме генијалното решение на Љубчота, кој што има една дете, а демографски ќе ја спасувал нацијата . :facepalm:

Зошто да го донесам на свет моето дете во место кое е владеено од политичка елита чиј што досегашен репертоар се состои од неуспеси и погрешни одлуки?

Зошто да го донесам на свет моето дете во место каде што сум сигурен дека ќе претрпува страв, и сигурен дека ќе претрпува финансиска неадекватност?

Зошто да го донесам на свет моето дете во место каде што ќе биде третирано како граѓанин од втор ред само затоа што е дел од мнозинската популација, каде што ќе биде на второ место кога ќе се впишува на факултет, кога ќе бара работа, кога ќе му треба лекар итн, каде што сакало или нејќело ќе го носи фекалниот товар од 20 и кусур години владеење на апаши, курвишта (со гурмански мерак по амерички курови), неспособни лидери и хиени?

Не фала. Јас моето дете не го проколнувам на ваков живот.

Ако овчарот се плаши од волците и неможе да го заштити стадото, тогаш нека не изедат сите!
Се ок и стои,али ова болдираното не баш.Баш ако ти направиш не едно,него 3 на пример и повеќето Македонци го направат истото и почнат да се котат како браќава тој проблем за 10-15 години ќе го снема.

Што помалку деца прават Македонците,тоа поголем залет зимаат Албанците и повеќе и повеќе моќ добиваат.Ако сега дур се 20-25 вс. 60-65 % вака стигнуваат да не ебаваат,тогаш замисли што ќе стане кога ќе станат мнозинство.
На нас ни е многу полесно да ја свртиме работата во наша корист,не има 2.5 пати повеќе.......да го имаме нивниот наталитет и фертилитет одма ќе ги симнеме........
--- надополнето: 23 октомври 2012 во 22:46 ---
По некоја логика на нештата јас би имал едно или ниедно дете, ете како фамилијата се стеснува и намалува до исчезнување . Истото е и со нацијата, со секоја наредна генерација дупло се намалуваме, за жал ...
Аритметичка прогресија :D
Направи 2-3 деца и прекини ја ;)

Ок од ракав ми беа бројките, ама поентата ми беше во друго . Ама ајде да го чуеме генијалното решение на Љубчота, кој што има една дете, а демографски ќе ја спасувал нацијата . :facepalm:
Не е за демографско спасување на нацијата,туку размена на територии.Со еден замав да се ослободиш од најголемиот дел на албанци и муслимани воопшто,а да не изгубиш премногу.
--- надополнето: 23 октомври 2012 во 22:49 ---
А зошто толку е тоа чудно и невообичаено, тоа е реално и очекувано а вистината е многу болна. Јасно е а и очигледно дека наталитетот од година во година кај муслиманите а поготово кај Албанците континуирано расте а зошто и со која цел одговорот е и повеќе од јасен.
Наталитетот не расте,туку опаѓа и кај нив.Новите фамилии доста ретко прават по 4-5-6+ деца.Само што имаат голема млада популација и сеуште надпросечен наталитет.......
Кај и да е уште 10-15 години ќе дојде на наше ниво,но сеуште некое време ќе имаат поголем процент на младо население и раст.

Зарем има некој што гледа иднина во државава? Како ние да не знаеме дека има проблем со демографијата, само нека чукнат главата малце и нека подразмислат што е причината за тоа. Одкако Македонија е самостојна ние во државава немаме никаков напредок, идеме две напред-три назад! Младите си заминуваат, тука нема со што да ги задржат. Несоборливо е тоа дека скоро секој сака да се отсели од тука. Лошата економска ситуација во државава е причина за катастрофалната демографска слика која станува се полоша и полоша секоја година. Погледнете како живее народот. Нема никакви услови за да имаш деца, затоа што јас се плашам од тоа како сега живеам. Не сакам после ради мене и они да патат како што патам и јас.

Македонија е земја без иднина за мене, нема тука што да барам. Лично јас, деца не ни планирам да имам, ако заминав со странство и се средам подобро финансиски, тогаш може. Во спортивно, овде вака и во лоша финансиска состојба не ни сакам да помислам на тоа !

А они што сакаат да сменат веќе е касно, не е наталитетот нешто што се крева за еден мандат.. Катастрофата е тука пред нас!

Какви деца очекува Грујо кога пола младина од државава се исели, а другата половина пишуваме на форумов и планираме кај да мигрираме !!! Пензионерите нека раѓаат деца и така тие се најбитни во нашево општество...и многу ми е гајле дали наталитетот растел / паѓал, кога неможеш да најдеш солидна работа за да оствариш каква - таква живеачка !!! И не дека се засекирале политичарите за нацијата, им е страв да не снема луѓе во државата па после ке нема од кој да крадат!

Зарем има некој што гледа иднина во државава? Како ние да не знаеме дека има проблем со демографијата, само нека чукнат главата малце и нека подразмислат што е причината за тоа. Одкако Македонија е самостојна ние во државава немаме никаков напредок, идеме две напред-три назад! Младите си заминуваат, тука нема со што да ги задржат. Несоборливо е тоа дека скоро секој сака да се отсели од тука. Лошата економска ситуација во државава е причина за катастрофалната демографска слика која станува се полоша и полоша секоја година. Погледнете како живее народот. Нема никакви услови за да имаш деца, затоа што јас се плашам од тоа како сега живеам. Не сакам после ради мене и они да патат како што патам и јас.

Македонија е земја без иднина за мене, нема тука што да барам. Лично јас, деца не ни планирам да имам, ако заминав со странство и се средам подобро финансиски, тогаш може. Во спортивно, овде вака и во лоша финансиска состојба не ни помислувам на тоа !

А они што сакаат да сменат веќе е касно, не е наталитетот нешто што се крева за еден мандат.. Катастрофата е тука пред нас!
Британија , Франција , Шведска , Данска ии така натака ... сите овие држави се со лош наталитет (кај христијаните фала богу) и шо прајме сеа :D?

Дај боже друже и повеќе од 2 - 3 да имам .
Само што деца се прават кога ќе бидеш психо - физички зрел и материјално подготвен . А во оваа држава прашање е дали некогаш воопшто ќе бидам материјално подготвен . Јас сум човек со совест, неможам да направам 5 - 6 деца и да ги пуштам да питачат и буричкаат по контејнери .

Британија , Франција , Шведска , Данска ии така натака ... сите овие држави се со лош наталитет (кај христијаните фала богу) и шо прајме сеа :D?
Додека се замараме што се случува во туѓиот двор, ќе си тонеме..(y)

Решението беше следново

Им се дава на браќата портокаловото без Маврово и Ростуше.
На тој начин тргаме од врат половина од албанското населние.

од 25% албанците паѓаат на 12% а Македонија и натаму останува со територија поголема од Словенија.

744px-Map_of_the_municipalities_of_the_Polog_Statistical_Region_en.svg.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom