Фан клуб - РК Вардар

P

PewDiePie

Гостин
Русите кои би можел дома и РК Куманово да ги тепа.....
Данците кои се скроз нова екипа без некоја ѕвезда......собир на просечни и солидни играчи и ништо повеќе. Во Скопје би можел и Вардар да ги тепа.
Словенците исто би можеле тука и против Вардар да треснат.
Лани Констанца единствените бодови ги зема со вас, со истиве руси пред стечај исто не можевте таму да тепате......

Али ако ќе скине конци чика Минчо,после тоа никој нема да памти дека постоел Рк Селоруг,а за Вардар секогаш ќе има некој да пее и да прави атмосфера во хемисфера ;)
Зависи колкав успех ќе направи Металург,не гледам некој да не се сеќава на Кометал.
Ама да тоа знаете вие,да омаловажите само и алиби да си наоѓате што некој друг Македонси тим го прави она што вардар никогаш не успеал,АКО дојдете некогаш во ситуација да играте против овие според тебе просечни европски тимови ќе ве видиме што ќе направите.

Сте го собрале цел екс ју шунд еден Македонец немате во прв тим па уште ќе се сеќавале луѓето хахаха ДА ќе се сеќаваат кој биле Мојсовски,Лазаров,Миркуловски,Манасков и кај играле.
Прво направете МАКЕДОНСКИ тим па после ќе се видиме.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.092
Поени од реакции
74.880
Знаев човече...
Која иронија еј, во трета квалификациона рунда ни се паѓа екипа која и во ЛШ групана на Металург би завршила во први две :facepalm:
Добро бар од трите Германски ни се падна најдобрата опција :pos:
Рајн Некар има скор 8-0-0, Гепинген има полош скор од Магдебург ама ипак мислам дека Магдебург ни е најлесната опција од Германскиве екипи...
--- надополнето: 23 октомври 2012 во 15:43 ---
Prvata kade ja igrame? ?
На гости :facepalm:

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
Сте го собрале цел екс ју шунд еден Македонец немате во прв тим па уште ќе се сеќавале луѓето хахаха ДА ќе се сеќаваат кој биле Мојсовски,Лазаров,Миркуловски,Манасков и кај играле.
Прво направете МАКЕДОНСКИ тим па после ќе се видиме.
Наум има играно во Вардар 4 години пријателе.Беше во Шпанија, па пак се врати во ВАРДАР: Уште му го памтам бакнувањето на амблемот на Вардар гледајќи накај КОМИТИ на утакмиците против селолург во Борис пред 3 години. Мочко

И реално да правиме муабет, ако незнаеш зошто Вардар мака мачи со квалитетни македонски ракометари (иако Гоце, Марковски, Столе, Филип, Влатко и Бутинот супер играат) си почнал да гледаш ракомет пред 3 години и тоа само металург. Каде Левов дебитираше во европска утакмица? Каде Митрески имаше 20 одбрани против Кил и Барселона? Каде Велко стана добар ракометар? реални прашања.

сега тоа што дечките повеќе сакаат пари и да дремат на клупа вечно без простор за докажување, нивна работа.

Што се однесува до утакмицата, јас ќе одам во Магдебург, во близина ми е. Нема да се јаде обилно 20 дена,да се плати за воз и карта, но мора да се даде поддршка!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.092
Поени од реакции
74.880
Chains убаво што те гледам пак на форумов, вклучувај се повеќе во дискусиите :D
И баталете го не му враќајте, џабе ќе ја тупиме, пријавете ќе го избришат. Нека си тера како сака, него не навива за конкретен клуб, туку за тој што е најдобар. Ако утре Тинекс Пролет биде најдобар за нив ќе биде. Со такви фанови нема потреба да се муабети.

Негооо има некој што знае повеќе за тимов на Магдебург?
Им ги гледам играчине и не ми се многу познаки, освен Бартош Јурецки :confused:
Јурецки им игра како пикер. Јурецки дава по 3.5 гола по натпревар. Резервен пикер е Ландсберг кој има по 1 гол на утакмица, изглчеда има симболична минутажа покграј Јурецки.

Голмани им се Бјоргвин Густавсон и Даниел Еијлерс, за мене непознаници.
Овој Еијлерс брани за Холандија.

Лево крило им е Графенхорст, кој на 9 меча во Бундеслигата има просек од 3 гола по натпревар. Има и 50-тина меча за Германија, ама нема шанси покрај Доминик Клајн.

Десно крило им е Роберт Вебер, стандарден репрезентативец на Австрија кој во баражот ни даде 4 гола во Скопје и 3 во Австрија.
Скоро по 5 гола дава на натпревар, 42 има дадено на 9 меча во Буденс лигата...

Е сега имаат бекови кои што им се мултифункционални :D
Само како центтрален им игра Стиан Тоненсен (188 сантиметри), кој дал само 12 гола на 9 меча па претпоставувам не е стартер. норвежабнец е но не игра за репрезентација.
Како централен и лев им игра Стефан Книр (194 сантиметри со 96 кила, волесина тешка:D) кој дава по 4,5 гола на утакмица :D На Лемго и на Кил им здрвил по 6 :D Изгледа овој им е стартер, само незнам дали како централен или како лев бек.
Исто како лев бек и централен игра и Фабиан Ван Олфен (194 сантими, 102 кила уште еден вол) кој во просек дава по 2 гола. Овој Олфен е Холанѓанец ама во последни години не го зимаат за репрезентација.
Како десен бек им игра Андреас Ројевски (193 сантими) кој има по 3.5 гола во просек. Десен бек,, но може да игра и како десно крило е и Мориц Шапсмејер. Он дава во просек по 4 гола во Бундеслигата.
Симболично како лев бек и лево крило игра Бенет Виегерт кој нема ни по гол 1 гол во просек.

Воглавно овие играчи им играат во Бундеслигата. Значи покрај Јурецки кој мене ми е напознат, главна опасност доаѓаод крилава. Знаејќи какви дуздибидуси се ннашиве голмани за удари по крило тешко нас...
Од бековиве овој Книр ми изгледа за најопасен.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Барем првата да се играше дома,јака еуфорија ќе се напраеше.
Овака ако не здрват таму,тука ќе е само рутина...

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Chains убаво што те гледам пак на форумов, вклучувај се повеќе во дискусиите :D
И баталете го не му враќајте, џабе ќе ја тупиме, пријавете ќе го избришат. Нека си тера како сака, него не навива за конкретен клуб, туку за тој што е најдобар. Ако утре Тинекс Пролет биде најдобар за нив ќе биде. Со такви фанови нема потреба да се муабети.

Негооо има некој што знае повеќе за тимов на Магдебург?
Им ги гледам играчине и не ми се многу познаки, освен Бартош Јурецки :confused:
Јурецки им игра како пикер. Јурецки дава по 3.5 гола по натпревар. Резервен пикер е Ландсберг кој има по 1 гол на утакмица, изглчеда има симболична минутажа покграј Јурецки.

Голмани им се Бјоргвин Густавсон и Даниел Еијлерс, за мене непознаници.
Овој Еијлерс брани за Холандија.

Лево крило им е Графенхорст, кој на 9 меча во Бундеслигата има просек од 3 гола по натпревар. Има и 50-тина меча за Германија, ама нема шанси покрај Доминик Клајн.

Десно крило им е Роберт Вебер, стандарден репрезентативец на Австрија кој во баражот ни даде 4 гола во Скопје и 3 во Австрија.
Скоро по 5 гола дава на натпревар, 42 има дадено на 9 меча во Буденс лигата...

Е сега имаат бекови кои што им се мултифункционални :D
Само како центтрален им игра Стиан Тоненсен (188 сантиметри), кој дал само 12 гола на 9 меча па претпоставувам не е стартер. норвежабнец е но не игра за репрезентација.
Како централен и лев им игра Стефан Книр (194 сантиметри со 96 кила, волесина тешка:D) кој дава по 4,5 гола на утакмица :D На Лемго и на Кил им здрвил по 6 :D Изгледа овој им е стартер, само незнам дали како централен или како лев бек.
Исто како лев бек и централен игра и Фабиан Ван Олфен (194 сантими, 102 кила уште еден вол) кој во просек дава по 2 гола. Овој Олфен е Холанѓанец ама во последни години не го зимаат за репрезентација.
Како десен бек им игра Андреас Ројевски (193 сантими) кој има по 3.5 гола во просек. Десен бек,, но може да игра и како десно крило е и Мориц Шапсмејер. Он дава во просек по 4 гола во Бундеслигата.
Симболично како лев бек и лево крило игра Бенет Виегерт кој нема ни по гол 1 гол во просек.

Воглавно овие играчи им играат во Бундеслигата. Значи покрај Јурецки кој мене ми е напознат, главна опасност доаѓаод крилава. Знаејќи какви дуздибидуси се ннашиве голмани за удари по крило тешко нас...
Од бековиве овој Книр ми изгледа за најопасен.
Ок Јурецки го знаеш,али голманот Густавсон бе ? На Исланд тој со години е прв голман,долга плава коса,ти текнува ? Добар голман е тоа....
Овој Ројевски е добар,лани во ЕХФ купот со Јурецки најдобар стрелец им беше.Вебер го видовме што играч е против Македонија.Ми остана од таму во сеќавање.....мислам дека и Алеш Пајович игра таму...нема шанси за него да не си слушнал. Не се некоја екипа според мене која има многу индивидуалци што отскокнуваат,се гледа тоа и по статистиката.Сите по 3-4 гола шибаат во просек прилично изедначена екипа. Составот е ист од лани,а ако НЕХЕ што кај нив го утепавме можеше до последна секунда да има пролаз даље во двомеч,зашто ние не би можеле да ги избациме.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.092
Поени од реакции
74.880
Да ббе сум го скокнал Пајович :pos:
Го чував за на крај од бековите, ама не сум го напишал...
Не го знам Густавсон, а ни по лик не ми заличе на некој што го знам :D Не видов дека е од Исланд, затоа ништо не ми значеше :D

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Ееее жал ми за швабиве немаа среќа им се падна најсилниот тим од неносители, ќе имаат тешка задача со нас на Кале паѓаат со 5 гоал разлика мин:D .
И на нас ни одговара вака сеа ќе исфрлиме еден од конкурентите за после да имаме полесна работа кога ќе дојде ред 1.4 финале 1/2 финале :D

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Ако така гледаш....

http://grid.mk/read/news/95924196/1039523/vujovikj-nikogash-ne-sum-postignuval-rezultati-so-srekja

"
Вујовиќ: Никогаш не сум постигнувал резултати со среќа
Никогаш не сум имал среќа при ждрепката на европските купови, па не очекувам ни сега да добијам лесен противник. Единствено што посакувам е да ги избегнеме германските екипи и Kолдинг. Тоа се тимови кои се многу посилни од Вардар, смета Веселин Вујовиќ, тренерот на Вардар про, пред денешната ждрепка во Виена за третото коло од ЕХФ-купот."

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.092
Поени од реакции
74.880
Германските екипи секогаш не посакувале нас за противници. Знаеле дека во случај на двомеч сигурно минуваат, ама секогаш им било чест да играат пред атмосфера како нашата :)
Да бидеме реални, Германци се :) И да ни тргне, судиите ќе бидат тука да не вратат во реалноста.
Магдебург има два пати гостувано во Скопје, еднаш извадивме огромно реми, вториот пат поразени во последната минута.
Али Магдебург беше друга приказна тогаш со Кречмар во тимот:)
Кога им извадивме нерешено ја освоија ЛШ.
По победата од 28-30 во второто среќавање Ненад Перуничиќ изјавил:
- Моментно сме во голема форма. Очекував победа, но и знаев каква атмосфера не чека во Скопје. Знам дека и кога водиме може да се случи сешто - вели Ненад Перуничиќ, Србинот во редовите на Магдебург, кој има и германски пасош. - Морам да признам дека со оваа публика, Вардар може да игра против секој противник. Повеќе посакувам вакви 2.000 гледачи отколку 10.000 што само седат. Тие му дадоа дополнителни 20-30 отсто повеќе сила на домаќинот во однос на нивните квалитети. Кога Вардар поведе со два разлика, си помислив да не се случи истото како пред две години. Мала несериозност на помладите ракометари и Вардар веднаш ни врати. На крајот сепак победивме, бидејќи сме поквалитетни.
Не ми е јасно како може олкави баксузи да сме, секогаш кога имаме посолиден состав ни паѓа најака можна група. А и кога немаме, пак ни се паѓаат јаки противници...
Едино што ни се посреќи пред 2 години, мада пак во полуфинале убедливо најтежок противник добивме :tapp:
Кога игравме ЛШ во групите обавезно ќе ни паднеа, Кил, Магдебург, Барселона :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom