Цигари (каква марка пушите/општа дискусија)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.829
Поени од реакции
8.850
Не знам дали некогаш сум одговорила на темава, ама ајде.
Прво кога пропушев, пушев Родео Тврдо, средношколски денови, социјалка, башка по дома не кажуваш оти пушиш... Сега кога ќе ги пушам се давам, затоа што меѓувремено почнав да пушам доста послаби цигари, а не познавам лично уште некој кој ги пуши.

Е сега, ме испровоцираа некои ликови, као - ма каков Вест, пробај Марлборо да видиш шо е тоа...
Кога тргнав за јуесејот, понесов што повеќе можам цигари, ама не ми стигнаа ни за еден месец, па морав, нели да си купувам цигари. Е сега, Марлборо има 200 врсти и видови, и почнав полека да си ги барам ,,оние кои ми одговараат,,. Кашлав како коњ, пробав и Pall Mall (кои сепак ми одговараа далеку повеќе од Марлборото, било кои), и после 3 ипол месеци, сосема случајно открив една од македонскиве кутии во куфер, сум ја заборавила.
Верувале или не, плачев од среќа. Во рок од 3 саати ја мавнав цела.

И да, цената на моиве им е 65 денари, наспроти Марлборото кое во Македонија не ни знам колку е, ама кај што живеев беше 5.70 долари, а во ЊЈ беше 13, и ми беа одвратни до немај каде.

На секој различно нешто ,,му лежи,,. Ако постои цигара од која имам нагон на повраќање, тоа е Ронхил, било кои.
Единствено нешто што ми прилегнало во Македонија, се моиве стандард, а бидејќи не ги купуваат многу се случува и да ги нема, па како замена купувам Вест Слимс (оние белите), или Родео Слимс жолти.

Така што, не се курпердашете, на крај краева, сите купуваме отров, некој поскап, некој поефтин ;)

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Бос, Вест, Карелија,Малборо одамна скаран, Камел од време на време, и Родео понекогаш кога треба да се искашлам и да исфрлам шлајмови.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.888
Никакви од скржавост не ми се дава 70 ден за цигари од кои не се ни најадувам ни ништо подобро ќе идам на оџакот ќе соберам чад или едно цевче на буријата:pos: ама тие пари ќе ми идат за други работи (чоколадо, сок , сендвич.....)

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Не знам дали некогаш сум одговорила на темава, ама ајде.
Прво кога пропушев, пушев Родео Тврдо, средношколски денови, социјалка, башка по дома не кажуваш оти пушиш... Сега кога ќе ги пушам се давам, затоа што меѓувремено почнав да пушам доста послаби цигари, а не познавам лично уште некој кој ги пуши.

Е сега, ме испровоцираа некои ликови, као - ма каков Вест, пробај Марлборо да видиш шо е тоа...
Кога тргнав за јуесејот, понесов што повеќе можам цигари, ама не ми стигнаа ни за еден месец, па морав, нели да си купувам цигари. Е сега, Марлборо има 200 врсти и видови, и почнав полека да си ги барам ,,оние кои ми одговараат,,. Кашлав како коњ, пробав и Pall Mall (кои сепак ми одговараа далеку повеќе од Марлборото, било кои), и после 3 ипол месеци, сосема случајно открив една од македонскиве кутии во куфер, сум ја заборавила.
Верувале или не, плачев од среќа. Во рок од 3 саати ја мавнав цела.

И да, цената на моиве им е 65 денари, наспроти Марлборото кое во Македонија не ни знам колку е, ама кај што живеев беше 5.70 долари, а во ЊЈ беше 13, и ми беа одвратни до немај каде.

На секој различно нешто ,,му лежи,,. Ако постои цигара од која имам нагон на повраќање, тоа е Ронхил, било кои.
Единствено нешто што ми прилегнало во Македонија, се моиве стандард, а бидејќи не ги купуваат многу се случува и да ги нема, па како замена купувам Вест Слимс (оние белите), или Родео Слимс жолти.

Така што, не се курпердашете, на крај краева, сите купуваме отров, некој поскап, некој поефтин ;)
Да бе,а ја што сум? :D и ја си чрам родео тврдо,најмерачки ми се.Сум пробл и слимс,неможам бе,у раце ми се губат :D
Инаку кога веќе пишувам,кај можам да најдам кај нас Sobranie Coctails или Sobranie Russian Black? Освен на фри шоп?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.829
Поени од реакции
8.850
Да бе,а ја што сум? :D и ја си чрам родео тврдо,најмерачки ми се.Сум пробл и слимс,неможам бе,у раце ми се губат :D
Инаку кога веќе пишувам,кај можам да најдам кај нас Sobranie Coctails или Sobranie Russian Black? Освен на фри шоп?
Пушиш Стајл Слимс, овие од сликава?
Тие не познавам никој друг што ги пуши. Озбилно :)

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Пушиш Стајл Слимс, овие од сликава?
Тие не познавам никој друг што ги пуши. Озбилно :)
Дошло до мала збунка,мислев на тврда родејка :)
Да бе,уште тоа фали,да се појавам некаде со слимсови,па другариве да ме дупнат од заебавање.Е,нема! :D
Срамота човек 85 кила да пушам слимс,не си играј мајтап со мене :D

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.829
Поени од реакции
8.850
Дошло до мала збунка,мислев на тврда родејка :)
Да бе,уште тоа фали,да се појавам некаде со слимсови,па другариве да ме дупнат од заебавање.Е,нема! :D
Срамота човек 85 кила да пушам слимс,не си играј мајтап со мене :D
Пеер, убаво си реков јас, ти се избаци тука некаде :)
Уште ротки да нема секаде... овие моиве знае и да ги нема, па како супститут купувам Вест Слимс бели или Ротки слимс жолти :)

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Пеер, убаво си реков јас, ти се избаци тука некаде :)
Уште ротки да нема секаде... овие моиве знае и да ги нема, па како супститут купувам Вест Слимс бели или Ротки слимс жолти :)
Чисто ме интересира,колку пари се,и колку се јаки?

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Родка тврдо стандард, пред месец почнав со Бос голд ама почнав да кашлам многу па се вратив на родката. Ама и овие не се како порано. Како прекинаа ЛМ да ги носат кај нас, е тоа е цигара.

Kajgana Shop

На врв Bottom