R
Rigel Kent
Гостин
Ete ti etimologija na zborot fustanela , pogolem dokaz od toa nemaако има власи на слики облечени со фустанела, не значи дека е влашко..........
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ete ti etimologija na zborot fustanela , pogolem dokaz od toa nemaако има власи на слики облечени со фустанела, не значи дека е влашко..........
Апсолутно не ми смета ако авторот напишал дека сме позајмувале фустанче......
Мене ми смета кога гледате словени, веднаш заклучувате ние сме, а од друга страна викате не сме словени.....според потребата го менувате мислењето, по секоја цена сакате све *добро‘ во балканот да ви припаѓа вам.............
..
Нема докази за тоа кои се автохтони на Фустанелата........
Но факт е дека уште пред 6 век се најдени скулптури на луѓе со фустанела...........
Ete ti etimologija na zborot fustanela , pogolem dokaz od toa nema
Ајде бе не туку се прави будала. Ние не претендираме да ги цензурираме сите автори кои така не нарекле, од ним познати причини, но сите сме свесни на кого мислеле.
Тоа дали авторот со право така не нарекол и зошто тоа го сторил, не го менува фактот дека станува збор за Македонците, ниту пак ние треба да го прифатиме неговото именување за коректно.
Се согласувам.
--- надополнето: 21 октомври 2012 во 18:42 ---
Како што ниту сите познати нам болештии кои носат латински имиња или именувањето на ѕвезди со грчки имиња не се доказ дека болестите ги измислиле Римјаните или дека Грците ги качиле горе на небото ѕвездите, така и зборот фустанела не означува дека носијата ја патентирале Власите.
Па јасно пишува Славс................
Зошто треба да се поврзани со македонците???????????
Македонеро напиша:
Ајде прво, пред да се пушташ во дискусија за нештото дај самиот ТОЧЕН превод на исечокот:
Или ако не можеш кажи, јас ќе ти го преведам.
Чекам...
кога авторот рекол СЛАВС, зошто асоцирате на македонците?
ОК, значи констатиравме дека ти воопшто не знаеш што пишува на исечокот.
Мене ме интересира зошто Славс = македонците, тој јасно пишува дека од словените албанците ја земале, но кои словени????????????
Ајде бе пиле, еве другарчево сака да дискутира тука ама се покажа дека е неспособно точно да ја преведе реченицата за која се запнал.Ne mi go navreduvajte puno
Mnogu jasno prasanje postavi.
Ајде бе пиле, еве другарчево сака да дискутира тука ама се покажа дека е неспособно точно да ја преведе реченицата за која се запнал.
Еве ти штом застануваш во негова одбрана, бујрум ти дај превод.
Самите си тврдат дека демек смениле 10-15 имиња низ историјата, а кај што апла се јавува НИВНОТО се прават наудрени и велат дека "немале ништо со тоа", и сега овој ќе ми изиграва удрен со мокра чорапа овде...