Стефан Пеев против Ајнштајн

• Креатор на темата Креатор на темата El Bohemio
  • Време на започнување Време на започнување
Болдот ти е invalid argument од страшни пропорции... Инаку и експерт за експлозиви така експертски ко тебе преценил дека атомската бомба нема да експлодира ама оп видиш... БУМ!

Зато ќути си и имај малку отворен ум да прифатиш дека САД и ОК не се сезнајни и семожни божества, има нешто и во малиот човек
А да беше овој Пеев бугар јас сигурен сум дека ќе му се смееше.
Иначе, докази треба да достави тој кој поставил тврдење, но бидејќи пациентов нема дадено доволни докази за неговите тврдења, нема причина да му се обрнува внимание.

Доказ?

Ццц, експерт за експлозиви најде да расправа за теорија на релативност.

"The bomb will never go off. I speak as an expert in explosives." --Admiral William Leahy, US Atomic Bomb Project

"There is no likelihood man can ever tap the power of the atom." --Robert Millikan, Nobel Prize in Physics, 1923

"We don't like their sound, and guitar music is on the way out,"
-- Decca Recording Co. rejecting the Beatles, 1962.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."
-- Irving Fisher, Professor of Economics, Yale University , 1929.

"The abdomen, the chest, and the brain will forever be shut from the intrusion of the wise and humane surgeon,"
-- Sir John Eric Ericksen, British surgeon, appointed Surgeon-Extraordinary to Queen Victoria 1873.

И уште нешто, не тврдам дека Стефан Пеев е 100% во право и се тоа, ама вашето дрско целосно отфрлање дека има минимална веројатност за нешто да е во право и тврдењето дека е шљапање и бла бла е ужасно, само покажувате колку сте со затворен ум.
А горенаведениве се исто така експерти, научници, нобеловци, шо е така ко вас шалабајзерски скроз ги отфрлиле горенаведените нешта за невозможни. Толку од мене. I rest my case.

"The bomb will never go off. I speak as an expert in explosives." --Admiral William Leahy, US Atomic Bomb Project

"There is no likelihood man can ever tap the power of the atom." --Robert Millikan, Nobel Prize in Physics, 1923

"The abdomen, the chest, and the brain will forever be shut from the intrusion of the wise and humane surgeon,"
-- Sir John Eric Ericksen, British surgeon, appointed Surgeon-Extraordinary to Queen Victoria 1873.

И уште нешто, не тврдам дека Стефан Пеев е 100% во право и се тоа, ама вашето дрско целосно отфрлање дека има минимална веројатност за нешто да е во право и тврдењето дека е шљапање и бла бла е ужасно, само покажувате колку сте со затворен ум.
А горенаведениве се исто така експерти, научници, нобеловци, шо е така ко вас шалабајзерски скроз ги отфрлиле горенаведените нешта за невозможни. Толку од мене. I rest my case.
Немам затворен ум, но по природа сум скептик, и скептичен сум за неговите тврдења, затоа барам докази, кои ги нема никаде.
Каде му се тие формули на космосот? Каде му е масата на времето? Каде му се доказите за рајот? Каде му се форулите и доказите за седумте светови?
Големи тврдења си бараат големи докази, овој нема дадено ни минимални докази, не па доволно големи докази за да му се обрне внимание.

А бе човекот е како Android O.S и има опен соурс и истражува се и сешто како што треба,додека сите критики и некој форумџии што не сфаќат и критикуваа тие се со затворен ум како iOS O.S и велите најдобар ајфон;):)

Sent from my iPad 3 using Tapatalk HD

Извини, го прочита ли трудот? И ако сме ние шалабајзери, 22 години научната заедница имала време да го провери.Има причина зошто не се објавува.Освен ние тука има уште некој шалабајзер:)

Како може воопшто некој да го РАЗБЕРЕ човеков од еден ваков текст воопшто, со нафрлани информации и поими од типот „рај“, “брзина на простор“ исл.!?
Не го негирајте во старт....мада, да бил некој квалитет, некој што имал капацитет да го разбере (НАСА или дрн-дрн, не знам кој) ќе го приберел до сега....така да, ги сфаќам коментарите што го минираат чичево во поим....
Посебно не ми праи кеиф споредба со Ајнштајн и „грешките“ негови - типично македонски....затоа никој не не е** 2% на планетава, пошо све нешто ние сме во право, ама пошо сме македонци (случајно да не зае****е некого), ни праат вакви неправди....

Неговите тези не ја прошируваат и проучуваат науката, негоите тези ја вртат науката наопаку.
Сулуди идеи и тврдења за кои има НУЛА поткрепа, зборува дека го претставил космосот во математичка формула, зборува за докази за постоење на рајот, збори за седум светови.
Науката е наука затоа што не можеш да ја свртиш наопаку. Можеш да најдеш мали несогласувања и детали кои не се потполно точни, но не можеш да ја свртиш наопаку. Неговите идеи можат да им идат интересни само на тие што немаат никакви базични познавања од физика и математика.
Меша баби и жаби, неговата логика оди отприлика вака (карикирана) - две круши плус една круша е еднакво на 3 круши, тоа значи јаболкото е зелено.
Да се истражуваа сите сулуди идеи на сите пациенти и болни за внимание просечни инжинери/научници, науката немаше да има никаков прогрес затоа што не вреди време и финансии да се трошат на секакви лудаци.
И го споредуваш овој со Галилеј? Алал нека ти е.

Споредбата со Галилеј е заради тоа што и него во тоа време најголем дел од луѓето го сметале за шарлатан или луд.

овој текст тука ... нафрлен ... не е 1/1000тинка од се што Пеев има да каже и има напишано

така да на погрешно место барате некојси докази ... или пак сакате да ви се презентираат ...

Interesno :cautious:
2ebzw4m.jpg

Јас сметам дека Пеев,ништо не открива,тоа е само бладање.Он воопшто не ја сватил квантната физика,не е можно,да го разгледуваш континуумот одделно просторот од времето.И како може да бара волумен на космосот,не е баш така едноставно.Затоа и никој не го сваќа сериозно.Тоа е исто како на средновековните алхемичари да им удираме внимание.

Шо вие бе? Дека не го разбирате човекот не значи одма дека е луд или затруен.
Прво: Тој е инженер Второ: Луѓе 1000х попаметни од вас и од мене се согласни дека заслужува да биде публикуван и дека има доста простор за истражување.

Поентата ми е дека кога (pardon my french) мочковци, ќе прочитаат/видат нешто од некој шо не им се вклопува во ограниченото сфаќање, или во глобалната визија за нешто, одма скокаат со „тези“ тип луд, озрачен, сенилен...и останати „шо му е на чоеков“ муабети.

Па срамота е.

Гледам дека коментарот ми го избришале, а немав тогаш време да се занимавам со тебе па да ти кажам некој збор сега.
Прво и ја сум инженер и како што рече некој погоре кога си во некоја област некое време добиваш осет за нешто што ќе го прочиташ. Можам и јас да кажам дека можам од коцка шеќер да ти направам дијамант, но пред тоа треба да знам дали тоа е термодинамички можно и дали кинетиката е во моја корист.

Ако луѓето од ПМФ му дале негативен одговор, тоа не ти значи ништо? Мислиш таму работат глупи административци што лупаат печати и прават печатни грешки во лични документи? За твоја информација не се, туку е и те како компетентни и учени и со сигурност можам да кажам дека се 1000 пати попаметни од тебе. :свиркам:

Твојата поента е смешна, природните науки потекнуваат од филозофијата, порано биле неразделни, некои луѓе и денес сакаат повеќе да филозофираат отколку да работат наука, како авторот што толку го браниш. Погледни го неговото дело, види кои глупости се напишани во тоа книвче.

Незнам што би можел да ти искоментирам за поправките на постулатите, како може да збори за маса на време и маса на простор, брзина на време и брзина на простор еден куп небулози има. А за филозофиите како сме дојденци од други простори, мислам...

На крај иди помогни му во пресметките, исправете ја теоријата на Ајнштајн дојдете до вистина, спасете не од заблудите... :coffee:

(и немој повеќе да ме цититаш за глупости)

Добро кога веќе го едитиравте постот, избришете го тоа мочковци од нејзиниот пост, да бидеме рамноправни.

Гледам дека коментарот ми го избришале, а немав тогаш време да се занимавам со тебе па да ти кажам некој збор сега.
Прво и ја сум инженер и како што рече некој погоре кога си во некоја област некое време добиваш осет за нешто што ќе го прочиташ. Можам и јас да кажам дека можам од коцка шеќер да ти направам дијамант, но пред тоа треба да знам дали тоа е термодинамички можно и дали кинетиката е во моја корист.

Ако луѓето од ПМФ му дале негативен одговор, тоа не ти значи ништо? Мислиш таму работат глупи административци што лупаат печати и прават печатни грешки во лични документи? За твоја информација не се, туку е и те како компетентни и учени и со сигурност можам да кажам дека се 1000 пати попаметни од тебе. :свиркам:

Твојата поента е смешна, природните науки потекнуваат од филозофијата, порано биле неразделни, некои луѓе и денес сакаат повеќе да филозофираат отколку да работат наука, како авторот што толку го браниш. Погледни го неговото дело, види кои глупости се напишани во тоа книвче.

Незнам што би можел да ти искоментирам за поправките на постулатите, како може да збори за маса на време и маса на простор, брзина на време и брзина на простор еден куп небулози има. А за филозофиите како сме дојденци од други простори, мислам...

На крај иди помогни му во пресметките, исправете ја теоријата на Ајнштајн дојдете до вистина, спасете не од заблудите... :coffee:

(и немој повеќе да ме цититаш за глупости)

Добро кога веќе го едитиравте постот, избришете го тоа мочковци од нејзиниот пост, да бидеме рамноправни.

Лесно е секогаш одстрана да коментираш,но кој е ТВОЈОТ труд?Што направи ти за да придонесеш?И да не е во право,човеков се обидува со нешто да помогне на полето во науката,за разлика од таквите како тебе кои ја гледаат науката само од една перспектива,најголемите умови што придонеле за развивање во ова поле своевремено биле сметани за лудаци,што претпоставувам ти е познато.Коментираш туѓи трудови преку интернет и во старт ги истакнуваш како невистинити,како прво нема врска дали си инжињер или не си и колку тоа ќе го направи твоето мислење на темава влијателно,и како второ не ми кажувај кои луѓе работеле во ПМФ,да имавме интелектуалци асални на тоа поле или во било кое друго Македонија ќе беше многу понапред.И во МИТ да му го одбијат трудот не докажува дека е невистинит.И дај те молам не ми мешај лична интелигенција со големо образование и познавање на одредена област,тоа се две различни работи и не се за на оваа тема.

Науката е наука затоа што не можеш да ја свртиш наопаку. Можеш да најдеш мали несогласувања и детали кои не се потполно точни, но не можеш да ја свртиш наопаку.

Како неможеш да ја свртиш наопаку? Ако неможеше да ја свртиш наопаку сите равенки за сите закони донесени до сега ќе требаше да бидат прифатени како апсолутни вистини,што во науката такво нешто не постои.Никоја од теориите за настанување на универзумот не е 100% потврдена,со тоа земено во предвид,голем дел од законите во физиката донесени до сега не се 100% апсолутни.Big bang theory,string theory,steady state,multiverse,big crunch ти се само теории што не ги прават ништо повеќе од тврдењата на Пеев.

Како неможеш да ја свртиш наопаку? Ако неможеше да ја свртиш наопаку сите равенки за сите закони донесени до сега ќе требаше да бидат прифатени како апсолутни вистини,што во науката такво нешто не постои.Никоја од теориите за настанување на универзумот не е 100% потврдена,со тоа земено во предвид,голем дел од законите во физиката донесени до сега не се 100% апсолутни.Big bang theory,string theory,steady state,multiverse,big crunch ти се само теории што не ги прават ништо повеќе од тврдењата на Пеев.
Теорија не е еднакво на тврдење.
Тврдење е еднакво на хипотеза.
А од хипотеза до теорија да дојдеш има многу леб да јадеш.
Научи прво како работи науката, прочитај за научните процеси и механики, па после дојди да дискутираш.

Лесно е секогаш одстрана да коментираш,но кој е ТВОЈОТ труд?Што направи ти за да придонесеш?И да не е во право,човеков се обидува со нешто да помогне на полето во науката,за разлика од таквите како тебе кои ја гледаат науката само од една перспектива,најголемите умови што придонеле за развивање во ова поле своевремено биле сметани за лудаци,што претпоставувам ти е познато.Коментираш туѓи трудови преку интернет и во старт ги истакнуваш како невистинити,како прво нема врска дали си инжињер или не си и колку тоа ќе го направи твоето мислење на темава влијателно,и како второ не ми кажувај кои луѓе работеле во ПМФ,да имавме интелектуалци асални на тоа поле или во било кое друго Македонија ќе беше многу понапред.И во МИТ да му го одбијат трудот не докажува дека е невистинит.И дај те молам не ми мешај лична интелигенција со големо образование и познавање на одредена област,тоа се две различни работи и не се за на оваа тема.
:tapp: Што има? Што имам направено за да придонесам? Сакаш име и презиме да ти дадам па да ме гуглаш? Човекот си прави бајрам со умот.

Науката ја гледам и ја работам според научниот метод, тоа значи дека се држам до некои фундаменти.

Кои трудови коментирам бе, кај е тој труд? Знаеш ти што е труд, знаеш како изгледа еден труд? Ова не е труд, не е ни на научно-популарно ниво. Ова се небулози.

Госпожава што не нарече мочковци (а притоа не ја избришаа) рече дека човекот бил инженер, па онака ми дојде и мене да се пофалам и знаеш колку ме заболе дали некој од форумот ги смета моите мислења за влијателни?

Сакаш да кажеш дека луѓето на ПМФ не чинат? О човеку, сам себе си се убијал, прво мене ме напаѓаш зашто го критикувам „делото“ на човекот, а ти исплука цела институција.

:coffee:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom