Кој бенд од познатите не можете да го сварите или сметате дека е префорсиран?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
1. The Man Who Sold The World, иако не е нивна песна :)
2. Where Did You Sleep Last Night
3.Territorial Pissings

Значи околу 20 песни, тоа не е воопшто малку....

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Windfucker Нирвана станаа славни оти потпунија една дупка на музичката сцена.. Метал/Класичен рок у залез, поп музиката + раперите не беа интересни (а повеќе како лампиони, и накитени новогодишни елки), а Нирвана ваде некаков гаражен звук измешан со алтернатвна музика и некакви поп/модерни елементи, и разбира се некакви апатични текстове инспирирани со изумирајнето на класичнио рок.
..
Не бе Луки, пред Нирвана има купишта бендови кои го тераат истиот звук, ниту се пионири во гранџ музиката, ниту пак нешто посебно отскокнуваат во квалитет.
Се нашле на право место, во право време како и многу други бендови и музичари.
Муабетот е дали навистина го заслужуваат својот статус според музички сработениот материјал (музика и текст), не според нивното влијание врз социјалниот, општествениот и културниот живот во средината и времето каде што креирале?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Квантитет? o_O Избројав 16 песни вредни за споменување од Нирвана, ако имаш да додадеш плус нешто од нивната дискографија слободно постирај.
По мое се премалку за статусот кој го имаат во музиката..
Истиот муабет и јас го напраив со еден. Знаеш што ми врати? Ќе имало повеќе ако бил жив Кобејн :facepalm: Логика.

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.914
Поени од реакции
6.755
1.Muse

Незнам зашто ок бенд се, имаат добри песни, добри музичари али не ги можам

2. Avenged Sevenfold

Срање у боја.

3. Боб Марли и реге у главно

Има добри песни али незнам не поднесувам реге ме напиња тоа префорсирано стање на happiness.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
1. The Man Who Sold The World, иако не е нивна песна :)
2. Where Did You Sleep Last Night
3.Territorial Pissings

Значи околу 20 песни, тоа не е воопшто малку....
Плус ако им го додадеме и овие од британскава Нирвана ќе се соберат повеќе :D ..
Што знам и 20 да се песни, се работи за премалку материјал за да уживаат култен музички статус.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
The_SKillz_Beatz

Другар те следам од прва страна и само лошо збориш за ГНР. Си имаат свој стил и баш им е добар. Песните им се многу добри. Ете на пример мене сите албуми ми се свиѓаат со исклучок на некои. Песните како изработка им се одлични и спотовите, со различни приказни и барем имаат и тие спотови некоја цел. Е тоа што Ексл порано избувнуваше, тоа сето беше поради ебаната дрога која и го уништи бендот. А неможеш ти на мене да ми кажеш тапа биле, манекени и разни глупости. Еден од најдобрите ЕПИК бендови се!

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
спотовите, со различни приказни и барем имаат и тие спотови некоја цел
Шо зборвиш мор?

Во сите спотови го продаваат нивниот имиџ. Во секој спот мора да ги има нив, да се покажат колку се кул за тинејџери како тебе да се палат на нив. Не ја сфаќам поентата на спот каде што групата се покажува како свири. Не е ни блиску до настап во живо, а нема никаква поента со текстот во песната

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
The_SKillz_Beatz

Другар те следам од прва страна и само јадеш лајна за ГНР. Си имаат свој стил и баш им е добар. Песните им се многу добри. Ете на пример мене сите албуми ми се свиѓаат со исклучок на некои. Песните како изработка им се одлични и спотовите, со различни приказни и барем имаат и тие спотови некоја цел. Е тоа што Ексл порано избувнуваше, тоа сето беше поради ебаната дрога која и го уништи бендот. А неможеш ти на мене да ми кажеш тапа биле, манекени и разни глупости. Еден од најдобрите ЕПИК бендови се!
Boo, hoo. Сфати дека постојат различни вкусови. А и сериозно, тапа се, барем според мене.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Се спремав да отворам една ваква тема под наслов Преценети музичари, али turvior ме претрка. Секунди беа во прашање:)

U2 - ја немам запознаено човек кои ги слуша. Може чат пат да улета некој песничка, али дефинитивно не го заслужуваат статусот кој го имаат. U2 се пример за тоа шо можат да направат критичарите, лудите клинки, новинарите, телевизиите кои форсираат снобизам.Песните им се грди и наликуваат една на друга. Башка и онаа надркана приказна со НАЈголематa хуманост у свет на Боно ( и после него се е тиње) - БЉАК:гомце:

Линкин парк - го имам ислушано првиот албум у средношколски години и толку. Таму и останав.Понатаму еколошка комерцијала rules!

Лимп БИСКВИТ и Блек ајд пис би ги забранил со закон. Уствари би ги пуштал по кафани.

Nickelback пак ми се поим за иритантност. Една песна, највише до две и до тука е муабетот. Самата појава и бојата на вокалот ти ствара алергија.

Би ја споменал и Мадона. Никад не можам да го сварам култот кон безличнава божица кој се гаи кон неа. Ни изглед, ни глас, најмалку пак песни...?

Еееее телевизијо, проклета да си!

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Ок, ствар на вкус.
Ако е ствар на вкус што бараш во темава? Секој хејт/дискусија може да се заврши со „вкус“ картата.

И не се работи за вкус кога твојата напаленост те тера да кажеш дека ГНР имале поенти и приказни во спотовите :facepalm:

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Ако е ствар на вкус што бараш во темава? Секој хејт/дискусија може да се заврши со „вкус“ картата.

И не се работи за вкус кога твојата напаленост те тера да кажеш дека ГНР имале поенти и приказни во спотовите :facepalm:
Гледам како членот кој го наведов горе 2 страни во секој пост хејта. А ова твоево не е хејт ...

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Не бе Луки, пред Нирвана има купишта бендови кои го тераат истиот звук, ниту се пионири во гранџ музиката, ниту пак нешто посебно отскокнуваат во квалитет.
Се нашле на право место, во право време како и многу други бендови и музичари.
Муабетот е дали навистина го заслужуваат својот статус според музички сработениот материјал (музика и текст), не според нивното влијание врз социјалниот, општествениот и културниот живот во средината и времето каде што креирале?
Му даваш значење на квантитетот како некаков услов за култен статус.
Влијанието на илијадници наредни артисти и слушање на музиката и 20 години одкако ги нема е доволен показател за култниот статус.

Точно е дека биле на право место и во право време.
Но исто така музиката што тогаш ја свиреле биле нова и свежа во однос на останатите рок/метал артисти. Да не забораваме дека таа 1991 има барем 50-на групи од сите гитарски жанрови што издале историски албуми.

За на крај Нирвана се еден од тие бендови што немаат утнато песма маалски речено. Не можеш да кажеш 16 или 13. 99% од материјалот па и неиздадените работи им се ултра добри и звучат одлично и свежо кога и да ги пуштиш...нешто како блек сабат.

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
Sex Pistols
Joy Division
Prince
Nirvana
Oasis

Првите имаат само еден и единствен албум, и истиот не е ништо посебно. Ако истите беа од Австралија или пак бивша Ју, нивните песни ќе беа добар избор во раритетни изданија.
Пример Дед Кенедис се многу подобар бенд од Пистолси, и од Рамонси кога се работи за панк музика, но многу послабо котираат на листите за популарност.

Вторите за разлика од погорниве имаат два албуми, рака на срце и двата им се многу добри но сепак нивната популарност се должи оти фронтменот реши да го тестира јажето. Како Њу Ордер ги видовме колку ги бива.

Нека кренат рака сите оние кои знаат уште една песна освен Пурпл Реин од јунаков?

Слично како и вторите само два албуми вредни за споменување и тоа не се бог знае што истите. Ако не си ја расцветаше тиквата Курт немаше никогаш да ја добијат оваа слава.

Хаха, дечките кои беа споменувани како новите Битлси (кои се исто така оверрејтед), слично како и погорниве само два албуми кои можат да бидат во конкуренција за квалитетна музика. Се останато е замајување на продуцентите и издавачките куќи дека работат нешто.
prijatel , sekoj si ima svoe mislenje i vkus i respect za tvoeto ,ama moj sovet ,ako nemash poznavanje od opusot na nekoja grupa ,ne e fer kolektivno (gi vidovme) da go maskirash tvoeto neznaenje i nepoznavanje i da degrdirash bend koj shto ima prodadeno milioni ploci,rasprodadeni milionski turnei ,inspiracija za desetici grupi i pejaci i eden od najrespektiranite muzicki ikoni na UK -Bernard Sumner ili kako grupa New Order.Sega ako ti gi znaesh po Blue Monday shto im e najmeinstrim ,te zalam i imash ushte vreme da nadoknadish ,ima shto da slushnesh i ke go smenish mislenjeto.Istoto vazi i za Joy Division za kvalitetot shto go imaa , a sega shto stana kultni zaradi smrta na Curtis ,toa e drugo dvaeset i si nema vrska so kvalitetot

W

Werther

Гостин
The_SKillz_Beatz

Другар те следам од прва страна и само лошо збориш за ГНР. Си имаат свој стил и баш им е добар. Песните им се многу добри. Ете на пример мене сите албуми ми се свиѓаат со исклучок на некои. Песните како изработка им се одлични и спотовите, со различни приказни и барем имаат и тие спотови некоја цел. Е тоа што Ексл порано избувнуваше, тоа сето беше поради ебаната дрога која и го уништи бендот. А неможеш ти на мене да ми кажеш тапа биле, манекени и разни глупости. Еден од најдобрите ЕПИК бендови се!
Значи никаде не го оспорив нивниот успех,само премногу се исфорсирани повеќе отколку што вредат и многу манекенски делуваат за мој вкус,значи да не дојде до неразбирање има многу поквалитетни бендови кој на листите на познатите магазини секогаш се во втор план...
--- надополнето: 21 октомври 2012 во 21:37 ---
Муабетот за Битлси ми фати око.

Ги имаш преслушано па за да дадеш ваква изјава? Посебно доцниот период (сарџнтот, револверот, и тн)?
Ги имам преслушано,но сепак за мене далеку поквалитетни важат:Queen,Black Sabath,Led Zeppelin,Pink Floyd,Iron Maiden... и никој не паѓа во несвест за нив,а Битлси се квалитетни ама не толку како што се прикажуваат...

Kajgana Shop

На врв Bottom