Не бе Луки, пред Нирвана има купишта бендови кои го тераат истиот звук, ниту се пионири во гранџ музиката, ниту пак нешто посебно отскокнуваат во квалитет.Windfucker Нирвана станаа славни оти потпунија една дупка на музичката сцена.. Метал/Класичен рок у залез, поп музиката + раперите не беа интересни (а повеќе како лампиони, и накитени новогодишни елки), а Нирвана ваде некаков гаражен звук измешан со алтернатвна музика и некакви поп/модерни елементи, и разбира се некакви апатични текстове инспирирани со изумирајнето на класичнио рок.
..
Истиот муабет и јас го напраив со еден. Знаеш што ми врати? Ќе имало повеќе ако бил жив Кобејн Логика.Квантитет? Избројав 16 песни вредни за споменување од Нирвана, ако имаш да додадеш плус нешто од нивната дискографија слободно постирај.
По мое се премалку за статусот кој го имаат во музиката..
Плус ако им го додадеме и овие од британскава Нирвана ќе се соберат повеќе ..1. The Man Who Sold The World, иако не е нивна песна
2. Where Did You Sleep Last Night
3.Territorial Pissings
Значи околу 20 песни, тоа не е воопшто малку....
Шо зборвиш мор?спотовите, со различни приказни и барем имаат и тие спотови некоја цел
Boo, hoo. Сфати дека постојат различни вкусови. А и сериозно, тапа се, барем според мене.The_SKillz_Beatz
Другар те следам од прва страна и само јадеш лајна за ГНР. Си имаат свој стил и баш им е добар. Песните им се многу добри. Ете на пример мене сите албуми ми се свиѓаат со исклучок на некои. Песните како изработка им се одлични и спотовите, со различни приказни и барем имаат и тие спотови некоја цел. Е тоа што Ексл порано избувнуваше, тоа сето беше поради ебаната дрога која и го уништи бендот. А неможеш ти на мене да ми кажеш тапа биле, манекени и разни глупости. Еден од најдобрите ЕПИК бендови се!
Ако е ствар на вкус што бараш во темава? Секој хејт/дискусија може да се заврши со „вкус“ картата.Ок, ствар на вкус.
Гледам како членот кој го наведов горе 2 страни во секој пост хејта. А ова твоево не е хејт ...Ако е ствар на вкус што бараш во темава? Секој хејт/дискусија може да се заврши со „вкус“ картата.
И не се работи за вкус кога твојата напаленост те тера да кажеш дека ГНР имале поенти и приказни во спотовите
Му даваш значење на квантитетот како некаков услов за култен статус.Не бе Луки, пред Нирвана има купишта бендови кои го тераат истиот звук, ниту се пионири во гранџ музиката, ниту пак нешто посебно отскокнуваат во квалитет.
Се нашле на право место, во право време како и многу други бендови и музичари.
Муабетот е дали навистина го заслужуваат својот статус според музички сработениот материјал (музика и текст), не според нивното влијание врз социјалниот, општествениот и културниот живот во средината и времето каде што креирале?
prijatel , sekoj si ima svoe mislenje i vkus i respect za tvoeto ,ama moj sovet ,ako nemash poznavanje od opusot na nekoja grupa ,ne e fer kolektivno (gi vidovme) da go maskirash tvoeto neznaenje i nepoznavanje i da degrdirash bend koj shto ima prodadeno milioni ploci,rasprodadeni milionski turnei ,inspiracija za desetici grupi i pejaci i eden od najrespektiranite muzicki ikoni na UK -Bernard Sumner ili kako grupa New Order.Sega ako ti gi znaesh po Blue Monday shto im e najmeinstrim ,te zalam i imash ushte vreme da nadoknadish ,ima shto da slushnesh i ke go smenish mislenjeto.Istoto vazi i za Joy Division za kvalitetot shto go imaa , a sega shto stana kultni zaradi smrta na Curtis ,toa e drugo dvaeset i si nema vrska so kvalitetotSex Pistols
Joy Division
Prince
Nirvana
Oasis
Првите имаат само еден и единствен албум, и истиот не е ништо посебно. Ако истите беа од Австралија или пак бивша Ју, нивните песни ќе беа добар избор во раритетни изданија.
Пример Дед Кенедис се многу подобар бенд од Пистолси, и од Рамонси кога се работи за панк музика, но многу послабо котираат на листите за популарност.
Вторите за разлика од погорниве имаат два албуми, рака на срце и двата им се многу добри но сепак нивната популарност се должи оти фронтменот реши да го тестира јажето. Како Њу Ордер ги видовме колку ги бива.
Нека кренат рака сите оние кои знаат уште една песна освен Пурпл Реин од јунаков?
Слично како и вторите само два албуми вредни за споменување и тоа не се бог знае што истите. Ако не си ја расцветаше тиквата Курт немаше никогаш да ја добијат оваа слава.
Хаха, дечките кои беа споменувани како новите Битлси (кои се исто така оверрејтед), слично како и погорниве само два албуми кои можат да бидат во конкуренција за квалитетна музика. Се останато е замајување на продуцентите и издавачките куќи дека работат нешто.
Значи никаде не го оспорив нивниот успех,само премногу се исфорсирани повеќе отколку што вредат и многу манекенски делуваат за мој вкус,значи да не дојде до неразбирање има многу поквалитетни бендови кој на листите на познатите магазини секогаш се во втор план...The_SKillz_Beatz
Другар те следам од прва страна и само лошо збориш за ГНР. Си имаат свој стил и баш им е добар. Песните им се многу добри. Ете на пример мене сите албуми ми се свиѓаат со исклучок на некои. Песните како изработка им се одлични и спотовите, со различни приказни и барем имаат и тие спотови некоја цел. Е тоа што Ексл порано избувнуваше, тоа сето беше поради ебаната дрога која и го уништи бендот. А неможеш ти на мене да ми кажеш тапа биле, манекени и разни глупости. Еден од најдобрите ЕПИК бендови се!
Ги имам преслушано,но сепак за мене далеку поквалитетни важат:Queen,Black Sabath,Led Zeppelin,Pink Floyd,Iron Maiden... и никој не паѓа во несвест за нив,а Битлси се квалитетни ама не толку како што се прикажуваат...Муабетот за Битлси ми фати око.
Ги имаш преслушано па за да дадеш ваква изјава? Посебно доцниот период (сарџнтот, револверот, и тн)?