Данок за имање очи и уши а.к.а. Радиодифузна такса за секој граѓанин на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата ShakaZulu
  • Време на започнување Време на започнување
Ја си го реши проблемо , зема 4 камени плочи, на првата го нацрта Латас и пиша „Позитивна рецесија“, на втората залепи постер од Ник Слотер, на третата нацрта неколку човечиња ( stick man ) како играт футбал и на последната пиша Под врбите, Долуна на вуците итн.

Е сега коа ќе сакам да гледам телевизија, со овие 4 плоч ми е покриена сета ебана понуда шо ја нудат у МК. Ем си гледам , ем не плаќам.

Па тогаш со полно право може и РДТ за цело семејство.

А ако фамилијата има бебе од 3 месеци и на негово ли име треба да доаѓа сметка за РДТ? o_O

Најверојатно се пуштени сметки +18год изваедени од матично, по некоја логика

Без разлика, можеби некој од членовите на семејството живее/студира/работи во странство, отсутен е од државата на неколку месеци, дали тоа значи дека и на негово има треба да доаѓаат сметки?
Нема логика никаква одлукава, според ова треба да доаѓаат посебно за секого и сметки за струја, вода, парно, дека нели сите ги користат...
Се знае - една сметка за цело семејство, а не за секого посебно.

Питање до МРТВ : Дали треба млите сперматозоиди да плаќат сметка , пошто нели сите се потенцијални луѓе и можно е да гледат некогаш ТВ ?
Питувам за да знам дали да рмбам 24 саата за да ги плаќам сметките ? Или да вадамкредит , а коа ќе немам пари да го отплатам , да ми соберат парталите од банката,поштено. Фала многу.

Најверојатно се пуштени сметки +18год изваедени од матично, по некоја логика
Сметка стигнала на име на 2 годишно девојче. И јас сум по логиката, ама изгледа и не сум:mad:

Сметка стигнала на име на 2 годишно девојче. И јас сум по логиката, ама изгледа и не сум:mad:

дали некој ке одговара за ова
како ке се исправат овие грешки?!!!?

јас немам добиено уште ништо, немам за август месец сметка, ама има во потесното мое семејство добиено сметка на починат

Член 72
Радиодифузна такса плаќа секој корисник на радио и телевизиски приемник.

По исклучок од став 1 на овој член Владата на Република Македонија на предлог на Советот ќе определи кои корисници на радио и ТВ приемници, како и подрачја кои не се покриени со квалитетен радиотелевизиски сигнал, нема да плаќаат радиодифузна такса.

Семејното домаќинство како корисник, независно од бројот на радио и ТВ приемниците што ги поседува, плаќа една радиодифузна такса.

Претпријатијата и другите правни лица, освен државните органи и воспитно-образовните организации и јавните здравствени организации плаќаат радиодифузна такса за секој радио и ТВ приемник што ги поседуваат, како и за приемниците вградени во нивните моторни возила.

По исклучок од став 4 на овој член, хотелите и другите угостителски објекти и социјални институции плаќаат по една радиодифузна такса за десет соби опремени со радио и ТВ приемник, а секое друго правно и физичко лице, освен радиодифузните организации, плаќа по една радиодифузна такса за 20 вработени чии работни места се опремени со радио и ТВ приемник.

Корисниците од ставовите 4 и 5 на овој член кои поседуваат само радио приемници плаќаат 1/3 од утврдениот износ на радиодифузната такса.

Радиодифузна такса за секое моторно возило ! било регистрирано или не.......мухахахахах :icon_lol:

А бактериите , домашните миленичиња, вошките , лебарките .. Мислам дека и тие траба да плаќат такса, шо е ова да се вадат на гага , оти наводно нели немале свест и не сфаќале дека гледат ТВ.. Мојта мачка се научи да пушта на ANimal Planet коа дават како се парат лавови и мастурбира на тоа, нема тука оправдание, барам и мојата мачка да плаќа, каква е оваа дискриминација !!

А може телевизор у секоја соба а една претплата?А?Ај да ве видам сеа фраери?

А то шо има врска бе фраер?? Да не сакаш и сметка за електрично шпоре посебна, за сијалица во ВЦ, за струја потрошена за полнење на телефон?
Се знае една е сметка за струја, вода, такса, иди на главата на семејството на тој шо е куќата па ако сака и бабаму нека ја плати ама таа иди на него а не по една за секој, можеби ако е снааму трудна и за нероденото дете да не треба да се плаќа...........Бе Фраер....гаси компјутерот од штаб....

А може и најмалце во 200 фирми без никаков телевизор и пак да наплаќаат.
Епа што мислиш ти, тој цркнатиот паразит што тресе зелени по форуми треба некој да го храни, па здравје кога ке дојде време да има сила да лепи плакати и да се дере на митинзи.
За цела фирма ама еве ко што гледам ништо чудо и по вработен на фирма да наплаќаат. Не бе само да земеш документите и надвор, дури и Џибути мислам дека е попросперитетна држава од оваа.
Мислам дека е на одреден број вработени по една радиоконфузна такса, само не знам кој е бројот.

Ќе плаќам по 20сметки ако треба, само да бидам сигурен дека ќе се изгради уште еден споменик, пензионерите сите ќе имаат место во Сабота во Скопје и дека Груевски внедела ќе оди пак во Зоолошка..................................:tapp:

Од полициска држава во пензионерска влеговме

Радиодифузна такса за секое моторно возило ! било регистрирано или не.......мухахахахах :icon_lol:

Тие коли што имаат вградена навигација дупло, телевизорче имаат ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom