Другарска љубов меѓу машко и женско... има или слабо?

Член од
15 октомври 2012
Мислења
193
Поени од реакции
49
Bas toa mi bese muabetot, bez tie misli :wink: Neznam kolku e drugarski da i mislis sto bi i pravel :lol:
Jas imam nekolku drugarcinja 3-4 na koi ne im mislam nisto ... se nadevam i od nivna strana deka e taka, deka najcesto sum se lazela pa posle normalno ide razocaruvanje ova ona ... Inace poveke si gi cenam tie nekolku maski drugari odkolku poveketo zenski ... spored mene barem sekogas mnogu poveke se razbiram poveke so niv ... kaj site li taka funkcionira toa ili mene taka mi se padnalo? :lol: :wink:
staigi na test kevidis dali tise drugari odma pantolonite ketigi izvadat postoi samo rodnina zena maski prijatel nemoze daima nekatie jasno

Член од
18 октомври 2012
Мислења
166
Поени од реакции
29
Jas si bev drugar so devojkami uste kako mali koga si igravme, ama eden den koga bevme pogolemi na izlet deka pocna mnogu da mi se svigja ja trgnav na strana i i vikam jas nejjse te sakam i ona mene mi vika te sakam i se poljubivme i sega sme zaedno i ubavo nie.

Член од
15 октомври 2012
Мислења
193
Поени од реакции
49
Jas si bev drugar so devojkami uste kako mali koga si igravme, ama eden den koga bevme pogolemi na izlet deka pocna mnogu da mi se svigja ja trgnav na strana i i vikam jas nejjse te sakam i ona mene mi vika te sakam i se poljubivme i sega sme zaedno i ubavo nie.
izgleda dvajcata nese plasite od vikanje ako vie ubavo taka prodolzete do krajot na zivotot napolneteja kuqata so deca

Член од
18 октомври 2012
Мислења
166
Поени од реакции
29
Pa si vikame deka se sakame i sto e toa loso od drugari da se sakame. Sega tebe sto ti e maka toa koga jas samo si kazav deka moze od drugari da se sakat ako si kazat kako nie st si vikame deka se sakame. I da ne bevme drugari pred toa moze nemase da bideme zaedno sega jas i devojkami.

Silvio

Strength And Honor
Член од
21 јануари 2009
Мислења
312
Поени од реакции
167
Friendzoned ! Тој е терминот што објаснува дека машко во блиска врска со девојче не може да остане само на другарското кафе. Ке му се присака и мафе малце. Имам приметено девојките викаат дека можат да бидат најблиски со некој а сепак да е другар. Има две ствари - или има некој корист од таа врска или па за некое време ке се спанџаат.:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Ај едно прашање еве за вас да размислите:

Што ако 2цата се најдобри другари, знаат се` за себе, комуницираат голем дел од денот и нешто ги привлекува меѓу себе, но никако да бидат заедно. На пример. Еве да земеме машкото пробува нешто со нејзе, она за момент го прифаќа, но потоа го одбива. После тоа, машкото за некој краток период не пишува, не комуницира со девојката, но таа повторно му пишува долги текстови како си го поминала денот и многу работи во детаљи. Пишува колку и е тешко, се кае за многу работи, а дечкото знае дека ако проба нешто со нејзе, повторно ке биде одбиен. Можеби девојката сака да остане со него како пријател се` додека не дојде време за мажење/женење па да бидат среќни? Можеби не го ни сака, но сака да останат пријатели. Ако е ова второто, зошто би сакала да останат пријатели? Што треба да направи машкото? Да се откаже од нејзе или да комуницира, но дистанцирано од нејзе. Или да зборат како и порано? Што е всушност целата поента?
Луд си. Кај го погоди ова ко за мене :facepalm:

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Луд си. Кај го погоди ова ко за мене :facepalm:
И кај мене беше исто али јебига немам живци и неможам да се понашам како другарче и да ја сакам, а таа да се ебава наоколу така да чао пријатно. Боље да не ја гледам отколку да се нервирам.

Ceci0

Captain
Член од
20 јануари 2011
Мислења
334
Поени од реакции
208
И кај мене беше исто али јебига немам живци и неможам да се понашам како другарче и да ја сакам, а таа да се ебава наоколу така да чао пријатно. Боље да не ја гледам отколку да се нервирам.
Еј другар да ти кажам нешто...Денес се издупив со еден... Ептен беше јако... ЛОЛ
Во право си брат за ова... Или ќе биде или не...Иако ја неверувам во другарство меѓу машко и женско... Значи порано или подоцна (најчесто кај машкото) се појавуваат чувства... Женските треба да престанат да бидат толку наивни и да веруваат дека ваков вид на љубов вистина постои... Шо мислите дека на некој ваш другар му е убаво да слуша како сте се дупеле со некој што сте го запознале а тој внатре во себе умира по вас и се што прави прави за вас? Или не го приметувате тоа дури не го загубите?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Еј другар да ти кажам нешто...Денес се издупив со еден... Ептен беше јако... ЛОЛ
Во право си брат за ова... Или ќе биде или не...Иако ја неверувам во другарство меѓу машко и женско... Значи порано или подоцна (најчесто кај машкото) се појавуваат чувства... Женските треба да престанат да бидат толку наивни и да веруваат дека ваков вид на љубов вистина постои... Шо мислите дека на некој ваш другар му е убаво да слуша како сте се дупеле со некој што сте го запознале а тој внатре во себе умира по вас и се што прави прави за вас? Или не го приметувате тоа дури не го загубите?
Taка е. На крај изгледа, ќе мора да се стави точка.

M

Mario Gómez

Гостин
Постои, но е многу тешко да се одржува. Глупаво е да изгубиш другарка поради неразјаснети чуства. Ако ти е вистинска другарка ќе слушаш и за нејзиниот љубовен живот без да се нервираш, ќе и помагаш да си фати дечко и за се друго у животот и само тогаш ќе опстане другарството и кога тој и таа ќе имаат сериозни врски подоцна.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Постои, но е многу тешко да се одржува. Глупаво е да изгубиш другарка поради неразјаснети чуства. Ако ти е вистинска другарка ќе слушаш и за нејзиниот љубовен живот без да се нервираш, ќе и помагаш да си фати дечко и за се друго у животот и само тогаш ќе опстане другарството и кога тој и таа ќе имаат сериозни врски подоцна.
ЗА ова треба ептем мртви емоции да имаш према неа. Тоа е ОК,тука нема дилема,таквото другарство е можно.. Проблемот настанува кога едната страна има емоции за другата. Мишн импосибл.

M

Mario Gómez

Гостин
ЗА ова треба ептем мртви емоции да имаш према неа. Тоа е ОК,тука нема дилема,таквото другарство е можно.. Проблемот настанува кога едната страна има емоции за другата. Мишн импосибл.
Збориме за од машка перспектива, ако приметиш дека некоја другарка е заљубена во тебе, а веруј лесно ќе приметиш ти имаш избор, ќе се дистанцираш малце и ќе го спасиш другарството или па ќе влезиш у врска, што одма значи дека завршува другарството. Иако се е релативно и не може да се генерализира. Машкиот мозок е заебан дефинитивно, и во градите ќе ја загледаш другарката понекогаш, у во задникот но најубо ти е да пробаш да останеш со ладна глава. А за женска психологија дифинитивно неам поима.:confused:

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.710
Поени од реакции
31.795
:icon_mrgr:,,,,drugarstvo zachineto so odvremenavreme ponekogash so dzhigili migili,,,,,,,tuka vo temava se izmeshaa kartite ,,barem spored mene,,,a koj reche deka e potrebno da se ima posebno strasni i ljubovni chuvstva kon prijatelkata ,,,,bidejki ako beshe taka temava ke imashe sosema drug naslov,,,,tuka zboruvame za dvajca epten bliski lichnosti mashko i zencko,,,koi vo isto vreme se i najdobri prijateli drugari,,taka da ne zboruvame za neshto dlaboko seriozni chuvstva od ljubovna gledna tochka ,,,,zboruvame za dvajca drugar i drugarka koi ke se najdat vo nekoja si situacija koja po priroda na momentot bi im dozvolila ,,ednostavno i prosto ko dva i dva ,,,momenti ispolneti so sexualni aktivnosti,,,a posle toa sekoj po svojpot pat i pak da ostanad najdobri prijateli drugari,,,bidejki ako se veke toa ,,i imaat takva megjusebe cvrsta prijatelsko drugarska vrska ,,,,nekoe si tamu galenje mazenje,,vo odreden moment na nalozhena ili sluchajno steknata situacija ,,se sexsale ,,,ne menuva nishto,,,
,,i pak ke recham ,,,,deka zboruvame za odnos na dvajca drugar i drugarka ,,,prijatel i prijatelka ,,,kolega i koleshka,,,a ne za dvajca koi se navistina megjusebe vljubeni,,,i se sakaat neogranicheno,,,bidejki toa veke ne bi bilo tema za diskusija,,,,,,i ,,da mozhno e,,, :),,

Kajgana Shop

На врв Bottom