Непријатни ситуации во некои од нашите маркети

• Креатор на темата Креатор на темата Pat Bateman
  • Време на започнување Време на започнување
Најмногу ме нервира кога за еден денар ми раситнат 50ден. или 100ден. Абе ајде, не бива ќе се збогатат со 1 ден. а јас секогаш им ги оставам ситните пари, не ги земам.

:facepalm:
А пази ова за сметка од 502ден. ми раситна цела 500-ка за тие два денари.После некој ден истата жена на каса имав сметка 299ден. му давам 500ден. ми враќа кусур само 200ден.:eek:Седам тука и чекам после мене имаше двајца муштерии им куца на нив и се врти кон мене и ми вика онака на некултурен начин што ти треба и велам помалце ми врати кусур.Вели дај да ја видам сметката му ја давам и парите со неа и ми вика и што не е во ред овде??Викам епа ај земи дигитрон и од 500 одземи 299 колку доаѓа??Ми вели 201ден.епа кај гледаш овде 201ден. И почна да се дере абе налет евети 10ден.ебати човекот за 1ден ми плаче овде.Ја незнам дал да се смеам или плачам.Ко му се свртев кога почнав да му зборам а ти мене мори гуско една за 2ден. ми ситниш 500денари а нема ден да не пројдам овде да ти оставам по 4-5ден ситни пари краво една.И одма цел маркет почна да им вика на вработените без разлика дали се виновни или не.Почна после да се извнинува ама јас не мислев така.И од тој ден кога ќе ме види мене дека влагам у маркет рипа од каса и трча по мене као демек како можам да ви помогнам,што ви треба итн.:D

секирата за украс ти е?

иначе не трпам непријатни ситуации, ако треба ќе даам десет денари за некој друг отколку да слушам препукувања и разни глупости
срам ме фаќа без разлика дали сум вмешан или не.
Непријатна ситуација во маркет ми е шо не можам на каса, ќеса да отворам. Не се научив и не.
и ја понекогаш, зависи од прстите/ќесата... денес пробувам десет секунди да ја отворам, таа веќе отворена била :DDD

Не се чудете, денар два... посебно не од продавачите. Пред некој ден у банка типката се мислеше 30 секунди дали да ми врати цела 50ка (наместо 49) со 30 илјади плата. Тоа ти е.

Најмногу ме нервира кога за еден денар ми раситнат 50ден. или 100ден. Абе ајде, не бива ќе се збогатат со 1 ден. а јас секогаш им ги оставам ситните пари, не ги земам.
За вакви работи во ‘локалниот маркет‘ на 3 минути од дома не сум влегол едно 3 години, а гледам почнаа и другиве домашни животни да не одат поради такви работи и други иритирачки ситници.

У Благоевград со брат ми у менувачница.. Јас му давам 10 евра на човеко, он требе да ми даде 19 лева и 50 стотинки. Арно ама овај нешто заблеан беше у телевизоро у еден фудбал (сигурно е бил у кладилница) и плус говоре на телефоно.. И ми дава 195 лева... И јас и брат ми се гледаме така меѓу себе o_Oo_O:cautious::cautious:o_Oo_O.. И му викам, абе човек, јас ти дадех 10 евра не 100... И овај коа почна да ми се заблагодарува, абе 2 минути говори, мерси мерси мерси.. И си ојдееме сите среќни и задоволни. :)
Ти не си нормален.

Патем во најмала рака требало да ти се извинат за обвинувањето. Али тоа е Македонија, ваму може секој да ти се дере, да те обвинува, и така натаму.

Не е непријатна ситуацијава баш напротив али смешна ми беше.

Во една трафкика прашувам колку им е кит-кетот.Овој ми вика 25.
Зимам 2 и му ги покажувам (споени едно до друго) и му давам стотка.
Овој ми враќа 70 ден.

Појма немам што мислеше. Ако мислел дека сум зел едно зошто не ми дал 75?
Битно јас "дим да ме њама" дур не му текнало. (у денешно време секој денар е битен :D ) Можда вака се смеел пошто не ми дал 5 повеќе од што сметал дека треба
4424690271_mr_burns_smithers_simpsons_voice_harry_shearer_answer_3_xlarge.jpeg

First 5 денари and then the world !

ми се има десено у сендвичара да забораам да платам и они исто така...Шо викаш секој денар е битен ! :D

1998 на Македонско Бугарска граница, помини еден цариникот да черпиш кафе оп 10 марки, друг да черпиш бира оп 10 марки така сите пред мене.
Дојдов на ред ми лупна печат карај братко, леле кога ме фати ЕДНА ЈЕЗА ЕДНО НЕЗГОДНОООООООО :oops: Се вратив назад му викам на цариников,извини ама ти заборави а и мене ич да ми текне да те почастам една бирка или едно кафе, молимте еве ти 20 марки, живи страмови . Њама проблем братко ми вика, арна хора сте вије, чесна.
После пак често поминував граница, ама си го знаеш редот па ако заборави полицаецот или цариникот, ке го потсетиш. Не ко мене да се страмиш и да се црвенееш на граница,пред толку народ.

Ти не си нормален.

Патем во најмала рака требало да ти се извинат за обвинувањето. Али тоа е Македонија, ваму може секој да ти се дере, да те обвинува, и така натаму.
Баш како потписот твој доле, Калимеро нема правда :)

Ами мене шо ми се има случено.... Одам во продавница, мини маркет и сега стојам на каса за да платам и ги гледам на камерава наредени 10 продавачки и ја гледаат една како краде, и ја ја гледав пред мене беше мониторот, и ја глеам си одбира кашкавал едно друго, и коа почна да иде накај каса коа почнаа продавачкиве да се смеат и наеднаш една ја заклучи вратата за да не може да избега, и ја у натре, ме фаќа срам иако немав ништо напраено си викам сеа ваќа ќе стане и и реков да отклучи па да испаднам па што сакаат нека прават у натре. Многу непријатна случка...

Овие од TINEX стварно многу нервираат. Влезеш внатре идат по тебе секаде, неможеш на раат да пазариш. Можеби зашто не сум возрасен незнам, ама сепак што е тоа цело време по тебе да идат. Исто така сум заблежал и во ТЕДИКО, посебно во пазарот под „Скопјанка“.

Овие од TINEX стварно многу нервираат. Влезеш внатре идат по тебе секаде, неможеш на раат да пазариш. Можеби зашто не сум возрасен незнам, ама сепак што е тоа цело време по тебе да идат. Исто така сум заблежал и во ТЕДИКО, посебно во пазарот под „Скопјанка“.
абе нека одат они ама нека вработат некои културни и стварно што знаат да си ја вршат работата...ова беше крај ејј уште не ми се верува апаш не направи таму пред сите ц ц ц

Или сам добијал можност да видам дали сам човек или не. Зависи как гледаш на нештата.

пс. Не си ни првио ни па ќе си последен шо ми го вика истото. Ама да оправдуваш некое нешто само заради некакви национални омрази е у најмала рака, детешки.
Абре каква национална омраза дај напиј се едно пиво, бугарите се надалеку познати дека сакаат да те заебат кога ќе ти продадат/купат нешто па и на тоа алудирав :)

Имаше, пред 5-6 години едно продавниче по Јане Сандански после арена, празни цедеа, 14,5 денари цена.

Зеам едно и му давам 14 денари и ми викат: дечко, 14,5 денари се цедеава. Му давам уште еден денар и му викам врати ми кусур.

Што создаде 2-3 минутна дискусија... :D

Имаше, пред 5-6 години едно продавниче по Јане Сандански после арена, празни цедеа, 14,5 денари цена.

Зеам едно и му давам 14 денари и ми викат: дечко, 14,5 денари се цедеава. Му давам уште еден денар и му викам врати ми кусур.

Што создаде 2-3 минутна дискусија... :D

Аууу браво, ја да сум бил на твое место ќе сум отидел до дома и ќе сум го скршел денарот и ќе сум му го дал...:eek:

Абе нема да се збогатат ама ако им налета УЈП и ги начека со повеќе/помалце пазар во каса од тоа што пишува на фискалните ќе го јадат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom