Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Првата мислам му е на џимеј по кеф, можи за неа да се понадеваме на тема. :D
k0gNC.gif

:D

Инаку овај период немам живци еден филм да изгледам. Често ми се дешава последниве години, особено вака пред колоквиуми ме фаќа некоја нервоза и прво гледам филм колку трае за да го гледам. :eek: Ако трае повеќе од 2 часа нема шанси да го пуштам, ако е приближно 2 го гледам на 5-6 рати минимум.

Чудно, оти обично пред колоквиуми/испити филмовите и сериите се најинтересни. :D

Инаку овај период немам живци еден филм да изгледам. Често ми се дешава последниве години, особено вака пред колоквиуми ме фаќа некоја нервоза и прво гледам филм колку трае за да го гледам. :eek: Ако трае повеќе од 2 часа нема шанси да го пуштам, ако е приближно 2 го гледам на 5-6 рати минимум.
Исто, цела година вкупно 5-6 филма изгледани. За серии наоѓам трпение пошто се пократки, инаку филм кога ти се преокупирани мислите со други работи е многу тешко да гледаш.

Зак Браф на фејсбук напиша дека Argo е еден од најубавите филмови кои ги изгледал во последно.

Friends,
I highly recommend the film, "Argo". One of the best I've seen in a long time.
Your truly,
z

(y) Гледам и позитивни критики на имдб. Бен Афлек испаѓа добар режисер. (y)

Зак Браф на фејсбук напиша дека Argo е еден од најубавите филмови кои ги изгледал во последно.

Friends,
I highly recommend the film, "Argo". One of the best I've seen in a long time.
Your truly,
z

(y) Гледам и позитивни критики на имдб. Бен Афлек испаѓа добар режисер. (y)
Од дамна ми е во вочлист, чим на mrqe има 86 кај што баш и не се расфрлаат со високи оцени, би требало да е јак, и да направи 3 од 3 Бен како режисер. :)

Сaут парк рекоа дека е добар филмот. Good enough for me

Претпоставувам дека ќе биде нешто у стил на "Saving private Ryan"
Не викам дека ќе биде сличен него викам дека сите ќе го сметаат филмот за ремек дело а мене ќе ми биде meh
се надевам дека сум грешка :D

Малку да се подвратам на Арго. Бен Афлек е одличен од 2007 па наваму, како режисер особено. Не знам дали уште е модерно да се хејта неговата глума која исто така ми е океј веќе подолго време.

Од дамна ми е во вочлист, чим на mrqe има 86 кај што баш и не се расфрлаат со високи оцени, би требало да е јак, и да направи 3 од 3 Бен како режисер. :)
Jeremy Jahns го следиш на јутуб? Сличен муабет сврти и тој во однос дека нема промаш Бен во неговата режисерска кариера.

Муабетот ми беше, би се осудил да речам и на негледано дека ова ќе е филм кој со нетрпение ќе го чекам и кој нема да разочара ни под разно. Вака така, се погоди 2012та.

Плус Bryan Cranston e во филмов. Мислам... :)

Не знам дали уште е модерно да се хејта неговата глума
Никогаш не ни здосадува :)
Ок, не е Николас Кејџ ама сепак е лош, ма да се му имам простено после Dogma , прејако филмче за да му наоѓам маани на Бен.
Како сценарист најмногу го почитувам поради Гуд Вил Хампинг, Градот и Гон Бејби. Треба да пишува повеќе.

Никогаш не ни здосадува :)
Ок, не е Николас Кејџ ама сепак е лош, ма да се му имам простено после Dogma , прејако филмче за да му наоѓам маани на Бен.
Како сценарист најмногу го почитувам поради Гуд Вил Хампинг, Градот и Гон Бејби. Треба да пишува повеќе.

Хаха, кај ме потсети за Догма, морам да го изгледам пак во скоро време. Баш пред некое време го гледав клипчево:
:pos:

За другото сум согласен 100ка, Gone Baby Gone е ремек дело. Малку подзаборавен бисер на минатава деценија.

Јес дека јас имам чуден вкус за комедии (ги мразам де, пошо се глупи, сит-коми си гледам) ама Догма ми е број 1 комедија на сите времиња, ја имам гледано едно 10 пати солзи ми течеа :)

Сајлент Боб рулз! (y)

ЛОЛ ја дури сега гледам дак Брајан Крастон глуми во Арго, одма иде на данлоуд.

Eдит, уште да имаше торент...:rolleyes:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom