Фан клуб - РК Вардар

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Ми се свиѓа Лазаров што ме демантираше :D Одигра на високо ниво. Се надевам само дека тоа ќе го прави во континуитет.
Не ми е јасно зашто го испуштивме Ајварот (Даскаловски)!? Златен голман!

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Татран е еден од фаворитите,тоа е екипа која ги има сите во лигава плеснато,99% ќе игра Ф4......
Со НЕХЕ и со Слога к мој играле со втор состав.Ако се Козлина, Станиќ, Вугринец, Манасков, Ракчевиќ, Батиновиќ, Маркоски 2 состав јас сум принц Вилијам.
Што е битно ако ги плеснале сите, ти гарантирам дека нема они да освојат... Како и лани исто и годинава во топ 4 ќе бидат Вардар, Металург, Загреб и Татран... Финале очекувам пак Вардар-Металург :D Ако земеме во предвид јаки се Вардар само денес не им беше денот, комотно можам да тврдам дека и Вардар и Металург лесно би го плеснале Татран бидејќи не се нешто посебно... Е сега подмладениот состав на Загреб може само проблеми да им направат, другите се гола вода..

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.091
Поени од реакции
74.876
Сите ги заборавате Брест Мешков некако.... А и Нексе не се наивна екипа :)
Еден од Металург и Вардар нема да дојде до фајнл форот тоа е мојот тип. А ако изгубиме дома од Металург многу веројатно дека тоа ќе бидеме ние.

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Еве околу ждрепката за 3-то коло од ЕХФ Куп и можните наши противници:
The two pots for the draw are as follows:
Pot 1
Alpla HC Hard (AUT)
RK Sloga (BIH)
KIF Kolding (DEN)
BM Aragon (ESP)
Naturhouse La Rioja (ESP)
Saint-Raphael Var Handball (FRA)
HBC Nantes (FRA)
Frisch Auf Göppingen (GER)
Rhein-Neckar Löwen (GER)
SC Magdeburg (GER)
Maccabi Srugo Rishon Lezion (ISR)
Haslum HK (NOR)
Orlen Wisla Plock (POL)
FC Porto Vitalis (POR)
TATRAN Presov (SVK)
Winner RK Siscia (CRO) vs Dinamo Poltava (UKR)

Pot 2
RK "Borac m:tel" Banja Luka (BIH)
S.L Benfica (POR)
Stiinta Municipal Dedeman Bacau (ROU)
Permskie medvedi (RUS)
HC Motor Zaporozhye (UKR)
Winner CRO Nexe Nasice (CRO) vs Meshkov Brest (BLR)
Winner Grundfos Tatabanya (HUN) vs Elverum Handball (NOR)
Winner Kopavogur (ISL) vs Maribor Branik (SLO)
Winner Kumanovo (MKD) vs Sungul Snezhinsk (RUS)
Winner Vardar PRO Skopje (MKD) vs Mesto Lovosice (CZE)
Winner Volendam (NED) vs Cimos Koper (SLO)
Winner Tauron Stal Mielec (POL) vs Team Tvis Holstebro (DEN)
Winner Madeira SAD (POR) vs A.C. Diomidis Argous (GRE)
Winner Oderheiu Secuiesc (ROU) vs Besiktas (TUR)
Winner Vojvodina (SRB) vs Balatonfüredi KSE (HUN)
Winner IFK Kristianstad (SWE) vs Eskilstuna Guif (SWE)

Противникот ќе го дознаеме на 23-ти Октомври. Ќе ни треба доста среќа во ждрепката според екипиве што може да ни паднат.
http://www.eurohandball.com/article/15687

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.091
Поени од реакции
74.876
Папапа јаки противници има нема што...
Малце им се небалансирани шешириве, ама тие пто беа трети во квалификациите од ЛШ директно влегле во шешир фаворити што е апсурдно...
Мислам Слога Добој во шешир фаворит? Алпла хард?
И по која логика победникот од РК Сисчиа (или како и да се чита она чудо) и Динамо Полтава е во шеширот фаворити?

Многу среќа ќе ни треба, греота ќе биде ако не влезме во групи пошто сигурен сум дека имаме сили да дојдеме до четврт финале.

После вчерашниот дебакл, несакам ни Татран да ни падне :D
Само да се избегнат Германскине тимови, Рајн Некар, Магдебург и Гепинген... страшно звучи :icon_mrgr:
TheTrooper ми рече дека и Нант направиле јак состав, па дури Прибак не им ни бил во плановите, а нас ни дојде како најголемо засилување. Сепак немам страв од Францускиве тимови.
Ракометов во Шпанија е во криза, овие Арагон ми останале во сеќавање како тим кој никогаш не бил во класата најаки Шпански тимови, мада сигурно би посакал некој полесен противник, а не нив.
Вториве Шпански и Француски тимови воопшто не ми се познати, па немам ништо против да ни паднат.
КИФ Колдинг истотака би сакал да го одбегнеме...

Според мене најважно е да не ни се паднат трите Германски, Татран и Нант.

Висла Плок, Порто, Колдинг сите се претешки противници.

Другиве се океј, најпосакувани ми се Апла Хард, Слога Добој, Израелцине не ми звучат познато,, па и Хаслум не се нешто посебно, како и победникот од Сисчиа и Полтава.

EDIT: Абе Колдинг и Ким Андерсон го имале :D Ги ставам и нив во групата непосакувани противници :D

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Папапа јаки противници има нема што...
Малце им се небалансирани шешириве, ама тие пто беа трети во квалификациите од ЛШ директно влегле во шешир фаворити што е апсурдно...
Мислам Слога Добој во шешир фаворит? Алпла хард?
И по која логика победникот од РК Сисчиа (или како и да се чита она чудо) и Динамо Полтава е во шеширот фаворити?

Многу среќа ќе ни треба, греота ќе биде ако не влезме во групи пошто сигурен сум дека имаме сили да дојдеме до четврт финале.

После вчерашниот дебакл, несакам ни Татран да ни падне :D
Само да се избегнат Германскине тимови, Рајн Некар, Магдебург и Гепинген... страшно звучи :icon_mrgr:
TheTrooper ми рече дека и Нант направиле јак состав, па дури Прибак не им ни бил во плановите, а нас ни дојде како најголемо засилување. Сепак немам страв од Францускиве тимови.
Ракометов во Шпанија е во криза, овие Арагон ми останале во сеќавање како тим кој никогаш не бил во класата најаки Шпански тимови, мада сигурно би посакал некој полесен противник, а не нив.
Вториве Шпански и Француски тимови воопшто не ми се познати, па немам ништо против да ни паднат.
КИФ Колдинг истотака би сакал да го одбегнеме...

Според мене најважно е да не ни се паднат трите Германски, Татран и Нант.

Висла Плок, Порто, Колдинг сите се претешки противници.

Другиве се океј, најпосакувани ми се Апла Хард, Слога Добој, Израелцине не ми звучат познато,, па и Хаслум не се нешто посебно, како и победникот од Сисчиа и Полтава.

EDIT: Абе Колдинг и Ким Андерсон го имале :D Ги ставам и нив во групата непосакувани противници :D
Брат освен Сисциа (така се чита,латинското име на Сисак е тоа), Порто, Слога и автрсијците и израелците нема слаб противник.Шпанците и Татран заедно со Халсум дури најслабо делуваат.....некаде колку нас се јаки и шпанските екипи и тие.Колдинг е јак со Ким Андерсон.....
Францускиот ракомет е во страшна експанзија,какви трансфери направија сите екипи во Франција тоа е ненормално.Ако продолжат вака уште година-две швабите ќе им гледаат во грбот.
Нант направи добра екипа.... Го имаат Ентрериос, Хорхе Македа што е репрезентативец на Шпанија, двајца од најдобрите репрезентивци на Тунис (Гарби и голманот...) кој на ОИ стигна до 1/4 финале и ги намачи и Хрватска и Франција,единствениот добар играч на Италија (кој е Хрват иначе) Скатар и уште куп солидни француски ракометари.
Сент Рафаел е исто многу јака екипа....ги гледав во квалификациите на ЛШ и тие се доста јаки. Тек во последните 5 минути со неверојатен пресврт избори ХСВ настап преку нив.
Од швабите ако ни се падне некој најдобро би било тоа да е Магдебург,тие ми делуваат најслабо.
Висла е појака од лани,а лани играше 1/8 финале во ЛШ.
Освен тие првите што ги набројав 4-5 екипи со сите ќе треба ептен да се намачиме за пролаз даље.

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Фудбалерите летоска го добија најтешкиот можен противник. Да се надеваме дека ракометарите ќе ги посака среќа и нема да налетаат на незгодните екипи...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.091
Поени од реакции
74.876
Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
http://sportcorner.com.mk/ракомет/вујовиќ-ќе-дели-откази-во-вардар
Според спорткорнер, Шиме и Рајковиќ веќе добиле откази од Вардар. Мислам дека сосема заслужено.
Нека го врати сега Оса, ништо повеќе не барам :)
А сме имале можност да го донесеме тој Рабек од Татран летово :(
Али добро во случај да добие отказ Рајковиќ, пак мора да донесат десен бек. Тој Оса е лев бек ако не се лажам?!
И голман уште еден мора да се донесе.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.091
Поени од реакции
74.876
Али добро во случај да добие отказ Рајковиќ, пак мора да донесат десен бек. Тој Оса е лев бек ако не се лажам?!
И голман уште еден мора да се донесе.
Да да лев бек е :)
Не мислев како замена, туку дека општо треба да го земат.
Лошо ќе биде, ќе останеме само на Петриќ за десен бек.
Квалитетен десен бек не се наоѓа лесно,а особено не сред сезона, па може е подобро да го остават Рајковиќ бар до полусезона...

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Може и без десен бек да се игра.........Франција сите медали ги освои без десен бек,Фернандез им играше десњак десен бек.Металург има само 1,ако не го рачунаме Левов кој не ни влага во игра.
Подобро квалитетен лев бек да игра на таа позиција,него неквалитетен десен бек само затоа што е левак.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Богами тој Мартиновиќ ака Шиме, ептен слаб голман е, кога го гледав против Татран од крило му шутираат овој се крие и крилото само сув лист му ја фрли а овој пошто се скри не ја виде и лесен гол му даде ...

Член од
19 август 2010
Мислења
4.127
Поени од реакции
10.201
http://sportcorner.com.mk/ракомет/вујовиќ-ќе-дели-откази-во-вардар
Според спорткорнер, Шиме и Рајковиќ веќе добиле откази од Вардар. Мислам дека сосема заслужено.
Нека го врати сега Оса, ништо повеќе не барам :)
А сме имале можност да го донесеме тој Рабек од Татран летово :(
Pa dobro be zaso ne go zemale?? Tipot mame ebava! I nie so ova transverive igrame pickarski... ama izglea tolkava ni e cergata... Pa Rade bar da go vratea od Turcija ima da busi kaj nas... Se prasuvam kako moze skoro site zasiluvanja koi gi zemavme ova leto da ispadnat takvi rupi... Ok Pribak ne go racunam( bidejki znaevme za sto igrac stanuva zbor, mada i on ne e bas u taa forma od toa vreme- bese mnogu pobrz). i do negde Rakovic kriloto( mada i on edna ke ja izigra, drugata e kamen- nema konstantnost). Dacevic, Rajkovic, golmanon Martinovic, toj Buzancic, pa da pravime tolkavi promasuvanja pri tranferi ne ni lici.. Bolje zemi samo dvajca ama stvarno da vredat. Ajde valjda i nas ke ni se posreki pa ke uspeeme da zbrcame nekoj stvarno dobar igrac!!

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Ајдееее вака според Вујо овој Вардар беше најсилниот Вардар кој го водел..
И Вујо претерува едноставно..:eek:
Па тој ги бираше играчите,сега по само 1 месец натпревари ги брка на клоци....:tapp:
И кај ќе бара сега играчи на сред сезона?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.091
Поени од реакции
74.876
Раковиќ е одличен трансфер според мене, Прибак си е исто така на место, па и носењето на Недановски не е лош потег.
Ама затоа другите трансфери му испаднаа трагично. Тој Дачевиќ беше дупка невидена, Рајковиќ ептен потфрла незнам кај гледале кога земале повреден ракометар, додека За Мартиновиќ не ми се ни трошат зборови, па Чаневски е подобар голман од него бе...
Исто и со Папата :pos::pos::pos:
Нели донесоа трет пикер после тоа, Бузанчиќ ли беше? Што стана со него :confused:
Шутнавме 4 бека (Симовиќ, Вујовиќ, Додер и Ангелевски), донесовме 3 нови, едниот веднаш исфрлен од тимот (Дачевиќ), едниот неможе гол да даде иако беше донбесен ко најзвучно зсилување (Рајковиќ) и третиот засега добар (Прибак). Малце се залета со најавите за најсилниот состав од кога бил во Вардар :confused:

Kajgana Shop

На врв Bottom