Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
А ти и останатите кромањонци што даваа алпауз и се радуваа кога џандарите тепаат навивачи без разлика кои и да се, си ја утнал темава до даска.
а шо треба да прават бе?

требаше да го онесвестат гомното од ќотек....

Како бе испад на поединец кога јасно се гледа дека сите околу него провоцираат! Не може сега 100 луѓе да држат едно знаме, па пак ли ќе кажете испад на 100-тина луѓе другите ништо не направија!
Според вашето тогаш симнатото знаме во Кичево е испад на поединец бидејќи не може 1000 души да го симнат заедно знамето, нели ?

Доста ги браните србите, читам низ нивните форуми и гледам какво мислење имаат за македонците и тие добри односи ако некогаш ги имало, тие биле добри бидејќи Македонија ја сметаат за нивна, тие се чуствуваат како да имаат право на сопственост над Македонија и македонците!

Нели е чудно и лудо...извадија грчко знаме па пак се лутат зошто им се свирело химната, демек што ако сме извадиле грчко знаме вие немате право да ни свирите, ние имаме добри односи со грците тоа вас не ве засега...ние сме ви големите браќа и ќе играте по наше!

РедСтар ...иди прочитај српскатрибина.ком да видиш на тој портал што гомна се јадат .... а гарантирам дека 99% од тоа се т.н нет хулигани и дека ќе се грлат и љубат пак со македонците ....исто ко нашиве што им свиркале и пцуеле а утре ќе пеат балада дисидента ....

И биди реален , ти ставија клипче - типот го вади грчкото знаме и тие околу него се напалуваат ко млади мајмуни и покажуваат средни прсти и/или спрема знамето и се јачаат ....

Се знае зашто се носи грчко знаме во Македонија ...и не е никакво оправдување дали е на поединец или не е .... тие другите околу него зашто се јачаа и покажуваа према знамето ?

Ае
Па што сакаш да зборат на српска трибина, на наши форуми и портали исто ли е? Момент е тоа бе, се јачаат, пред се нема што да осеќаат кривица коа беа дочекани во пеколна атмосфера. Башка имало на Југ и хрватски знамиња и милион луѓе со дресови(ова го прочитав како коментар од Македонец напишан на мак тифо), да биле Хрвати не верувам, тоа не е ли провокација? И ајде веќе се надевам веќе дека ова стави граница на „братството“, вие мислите дека сте жртви цело време а уствари горе живеат во заблуда они се тие кои мислат дека сме браќа, чест гостин сум им па знам, сеа ваљда ќе се опаметат и секој по свое, па да нема ни чудења ни предавства некои си. Претеравте, можеше многу лесно да се примети дека не се дојдени за провокација.
--- надополнето: 18 октомври 2012 во 02:14 ---
Како бе испад на поединец кога јасно се гледа дека сите околу него провоцираат! Не може сега 100 луѓе да држат едно знаме, па пак ли ќе кажете испад на 100-тина луѓе другите ништо не направија!
Според вашето тогаш симнатото знаме во Кичево е испад на поединец бидејќи не може 1000 души да го симнат заедно знамето, нели ?

Доста ги браните србите, читам низ нивните форуми и гледам какво мислење имаат за македонците и тие добри односи ако некогаш ги имало, тие биле добри бидејќи Македонија ја сметаат за нивна, тие се чуствуваат како да имаат право на сопственост над Македонија и македонците!

Нели е чудно и лудо...извадија грчко знаме па пак се лутат зошто им се свирело химната, демек што ако сме извадиле грчко знаме вие немате право да ни свирите, ние имаме добри односи со грците тоа вас не ве засега...ние сме ви големите браќа и ќе играте по наше!
А го вративте ли вие знамето на бандера ко ние што го тргнавме грчкото?

Али најинтересно ми е кога се вадат демек кој кур има македонците да се бунат за гејското знаме? Немаат ниту еден куршум испукано меѓу себе, нити па грците се замараат со нив. Незнам у чему је ствар.

Како демек мала е причината што ни го оспоруваат идентитетот и нацијата.

Ако се толку добри историчари и ја знаат историјата на секоја земја и дека Карпош бил српски четник не би им требало да им преставува некоја си потешкотија да увидат какви биле македонско - гејските односи од окупацијата 1913 (посебно по Втората Светска војна) па до сега.

Еден пак пишувале дека кумановски срби ги одвеле во Куманово да ги угостат(и да им го издудлаат) и по пат им кажувале како ови македонци нас неволе тебра. Кога стигнале во Куманово се распрашувале зашто немало споменици од српските херои кои загинале за ослободување на Македонија :pos:

Ибраими јави се! :icon_lol:

а шо треба да прават бе?

требаше да го онесвестат гомното од ќотек....

Се гледа дека си од несериозна навивачка група. Мурија да ти го тепа дури и најголемиот душман на трибина ако даваш аплауз на тоа тогаш немаш навивачка свест.

Али најинтересно ми е кога се вадат демек кој кур има македонците да се бунат за гејското знаме? Немаат ниту еден куршум испукано меѓу себе, нити па грците се замараат со нив. Незнам у чему је ствар.

Како демек мала е причината што ни го оспоруваат идентитетот и нацијата.

Ако се толку добри историчари и ја знаат историјата на секоја земја и дека Карпош бил српски четник не би им требало да им преставува некоја си потешкотија да увидат какви биле македонско - гејските односи од окупацијата 1913 (посебно по Втората Светска војна) па до сега.

Еден пак пишувале дека кумановски срби ги одвеле во Куманово да ги угостат(и да им го издудлаат) и по пат им кажувале како ови македонци нас неволе тебра. Кога стигнале во Куманово се распрашувале зашто немало споменици од српските херои кои загинале за ослободување на Македонија :pos:

Ибраими јави се! :icon_lol:

А 1948 малце ли македонци изгинале и колку биле растерани од својте домови во Егејска Макеоднија само толку разбираат србиве сеа демек се вадат го извадиле од почите према грците епа кој ги ебе бе, ќе им се замарате на србите што збореле, убаво кажа Тони они не сметаат нас како да Македонија е српска земја,а ние сме срби и затоа не сметаат за браќа а не дека нешо друго и викаат ние сме браќа само во сплет на околности живееме во различни држави иначе сме ист народ.
Се вадат демек супер не пречекале во Ниш и во Белград, а тие паролите со спреј што ги имаа пишувано Македонија е српска земја со крв и лест нешо така беше на две три места имаше и две три тепачки во Ниш,али ајде само да се борат нашиве до крај за второт место и ќе видиме кога ќе им отдиеме у Белград 4-5000.

Не можам да го погледнам видеото пошто сум на експлорер и е многу споро и сецка ама гарантирам дека нема ништо што би докажало дека самоволно знамето не го тргнаа. И да не ја вртам у круг темава, ова ми е последно, да беа дојдени да провоцираат немаше да се задржи се само на знамето, што провокација ќе беше покажи знаме и доста, не им ни скандирај навредливи ствари, не им свири на химна, све регуларно. Ебате провоцирањето, испад е на поединец, што ако околу него подржале, кога на крај го тргнале, да беше осмислено ќе си останеше цела утакмица знамето нели? Коа ќе размисиш глеаш у право сум, ама после нема материјал за мрчење. И демек све навредени, као од денес ни се непријатели, а едино ми е криво што го извадија пред химните, да го видам изговорот тогаш за свирењето, кое ќе се десеше, знамето уште тие од уефа децана не го извадиле, урлавте, свиревте па на химната ќе зачутевте демек.
Како што и самиот кажа, го немаш изгледано клипот па затоа и си продужуеш по свое.
Изгледај го, види дека не е поединец. Дечкото го ваѓа знамето, и во тој момент сите околу него почнуваат да покажуваат на грчкото знаме, а после тоа и среден прст кон македонската публика.

Па го тргнаа кога им се пуштија џандарите, зошто знаеја дека ќе направат проблем без потреба, а не ти како што викаш дека се сожалиле кон нас.
Кога влегоа специјалците, овие не сакаа да го дадат знамето па еден од нив почна да удира по еден дечко од ЕБР, по што почнаа да летаат пендреци на сите страни.
Све ова што го кажав е со докази, т.е кога ќе го видиш клипот ќе видиш дека сум у право. Ништо не измислувам.
И да не беше знамето, НЕМАШЕ да има свирење на химната, ТИ ГАРАНТИРАМ. Исто како што беа Хрватите пречекани, така ќе беа и Србите доколку не извадија грчко знаме.
И тоа дали дошле со намера да провоцираат, или се излегло спонтано, е сосема споредна работа. Што менува тоа?? ВАЖНО ИСПРОВОЦИРАА, со намера или не ич не ме боли таквото.

Еве ти еден коментар од дечко од Србија, да знаеш дека и они си знаат какви се само што се прават будали (повеќето од нив). Ама фала Богу има и паметни луѓе.

"Ок неко мисли да смо би богом дани да треба сви да нам се сагињу и клече пред нама, да нас посматрају као божанства и све увреде трпе и са смешком прихватају. Па не иде баш тако. И Македонци какви год да су увек ће ми бити већа браћа и пријатељи него неки Грк са којим не могу ни да се споразумем и немам ништа заједничко (пре свега мислим на ове тамнопуте са југа Грчке и из Атине који су нам звиждали на баскету сећамо се сви али њима то опраштамо а тад није било никаквих провокација са наше стране зар не?)."

Како што и самиот кажа, го немаш изгледано клипот па затоа и си продужуеш по свое.
Изгледај го, види дека не е поединец. Дечкото го ваѓа знамето, и во тој момент сите околу него почнуваат да покажуваат на грчкото знаме, а после тоа и среден прст кон македонската публика.

Па го тргнаа кога им се пуштија џандарите, зошто знаеја дека ќе направат проблем без потреба, а не ти како што викаш дека се сожалиле кон нас.
Кога влегоа специјалците, овие не сакаа да го дадат знамето па еден од нив почна да удира по еден дечко од ЕБР, по што почнаа да летаат пендреци на сите страни.
Све ова што го кажав е со докази, т.е кога ќе го видиш клипот ќе видиш дека сум у право. Ништо не измислувам.
И да не беше знамето, НЕМАШЕ да има свирење на химната, ТИ ГАРАНТИРАМ. Исто како што беа Хрватите пречекани, така ќе беа и Србите доколку не извадија грчко знаме.
И тоа дали дошле со намера да провоцираат, или се излегло спонтано, е сосема споредна работа. Што менува тоа?? ВАЖНО ИСПРОВОЦИРАА, со намера или не ич не ме боли таквото.

Еве ти еден коментар од дечко од Србија, да знаеш дека и они си знаат какви се само што се прават будали (повеќето од нив). Ама фала Богу има и паметни луѓе.

"Ок неко мисли да смо би богом дани да треба сви да нам се сагињу и клече пред нама, да нас посматрају као божанства и све увреде трпе и са смешком прихватају. Па не иде баш тако. И Македонци какви год да су увек ће ми бити већа браћа и пријатељи него неки Грк са којим не могу ни да се споразумем и немам ништа заједничко (пре свега мислим на ове тамнопуте са југа Грчке и из Атине који су нам звиждали на баскету сећамо се сви али њима то опраштамо а тад није било никаквих провокација са наше стране зар не?)."
Со што ми гарантираш дека немаше да се свири на химната без знамето? Сите случувања наговестуваа дека ќе се свири и со и без знаме. Мене воопшто не ме чуди свиркањето, јас на секој му имав кажано уште месец дена пред утакмицава дека ќе ни свират. Јас пак ти викам, пречекани бевме како големи непријатели и пред знамето погрдни скандирања имаше. И не ме чуди и не се бунам, никој не сака Срби овде, тие што ги сакаат се црни овци, факт. Drettica, излажале нешто Кумановците коа рекле не воле нас Македонци? А коментаров на Србинов не е ништо ново во Србија, ама после ова се поретки ќе бидат овие коментари.

Со што ми гарантираш дека немаше да се свири на химната без знамето? Сите случувања наговестуваа дека ќе се свири и со и без знаме. Мене воопшто не ме чуди свиркањето, јас на секој му имав кажано уште месец дена пред утакмицава дека ќе ни свират. Јас пак ти викам, пречекани бевме како големи непријатели и пред знамето погрдни скандирања имаше. И не ме чуди и не се бунам, никој не сака Срби овде, тие што ги сакаат се црни овци, факт

Јас пак мислам дека погрешни факти имаш.
И јас тврдам дека немаше да се свири на химната ваша,да не беше извадено знамето.
Што сакате вие бе жити мајка,вадите знаме на нашите најголеми душмани,очекувавте ракоплескање од цел стадион,па и со пиење и јадење да ве понудат ?
Ај не се прај заебан.
Да беше се во ред,да немаше педерско знаме,се ќе беше во ред,ама вие курчатори големи,мора да извадат знаме од браќата нивни,кој патем со прст немаат мрднато за вас,и вие за нив,братсво правите на лепе очи.
Јас не ни ги сакам,не ни ги мразам Србите,имам роднини Срби којшто секое лето доаѓаат овде и се ептен океј луѓе,не се умараат со политика воопшто,не се затуцани како поголемиот дел од Србите со тоа српско-грчко братсво и најважното,Јужна Бановина ;)

Со што ми гарантираш дека немаше да се свири на химната без знамето? Сите случувања наговестуваа дека ќе се свири и со и без знаме. Мене воопшто не ме чуди свиркањето, јас на секој му имав кажано уште месец дена пред утакмицава дека ќе ни свират. Јас пак ти викам, пречекани бевме како големи непријатели и пред знамето погрдни скандирања имаше. И не ме чуди и не се бунам, никој не сака Срби овде, тие што ги сакаат се црни овци, факт. Drettica, излажале нешто Кумановците коа рекле не воле нас Македонци? А коментаров на Србинов не е ништо ново во Србија, ама после ова се поретки ќе бидат овие коментари.
Па ни кај нас скоро и ќе нема такви коментари ! :D
За братство , ово-оно , разбираш !

http://forum.kajgana.com/attachment...o-aleksandar-dimitrijevic-08_origh-jpg.50799/

иако сликата е мормидна поради немилите сцени..сепак неможи човек да не се насмее кога ќе го погледни батето со цигарата веднаш до специалците..како е застанат само ни му јачи ни му плачи:pos:..like a boos:pos::pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom