Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Мене не ми е јасно само како може да се соберат 100 + души а никој да не ги спречи да тргнат накај саем или нешто (пошо ваљда идат по главната улица) .... Кај нас 20 души ако се соберат , одма растеруваат ...

Мечки.

Друже да читаш какви се глупости пишуваат нивните портали, да читаш какви напалувачки сензационални содржини имаат за претепани Албански невини душички, нема да се чудиш зашто се сите анти Македонисти.
Ako е така како што велиш треба државата да води некаква контрола врз тие портали, неможе секоја будала да пишува глупости, не е заебанција ке настрада некој...одма ножеви, пиштоли вадат ко тоа да е играчка...срека што нема жртви, инаку кај ке беше крајот. Има разлика од вадење знаме, свиркање химна, навредливо навивање исл, ама вакви настани се недопусливи.

Maлце ќе ви забегам од темата, ама нема да сум оф топик сигурно. :)
Во недела, 21.10.2012 , навивачката група Винари ќе прослават 20 години постоење на групата. На натпреварот против Росоман, од трета лига е мечот.
Ова подоле е што го прочитав од ФБ, иначе не сум во групата јас, ако случајно некој ме цитира за сеир терање ..
Да се собереме во најголем број до сега затоа што на стадионот ја подготвуваме најголемата баклијада што досега се има случено.

После натпреварот ако има некоја слика ќе закачам тука.

Мислењево не е со навивачкиве групи со Македонија али пак колку толку е поврзано.
Овие денес што коментираа на видеото за Босанциве толку ли не сфаќаат дека извикувањето на Македонија,Македонија е чисто ради провокација за Грците?Не ги мрзам Босанциве,баш напротив многу ги поштувам али тоа вчера беше чисто ради провокација.И да играат со Тунгузија и која било навивачка група да дое во Грција ќе пеат Македонија,Македонија чисто ради инат на Грците.Нашето име си го искористуваат за провокација а не зошто ни давале подршка..

Како што гледам на клипов никој од педерите на Исток не превзема ништо за знамето,паѓаат во вода муабетите за тоа дека е дело само на поединец.

Точно е, ја бев на север одма залепен до исток.

Не е точно, доста ги браните србите.
и јас бев на север , блок 14 одма до исток, убаво се гледаше еден у бел дуксер мафташе со знамето 1-2 минути а тие околу него 50- 100 души провоцирајки покажуваа кон знамето.

еве ви клип за сите стручњаци кои не беве на стадион а се знаете
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=t4IB1tCdaWo

Не е точно, доста ги браните србите.
и јас бев на север , блок 14 одма до исток, убаво се гледаше еден у бел дуксер мафташе со знамето 1-2 минути а тие околу него 50- 100 души провоцирајки покажуваа кон знамето.

еве ви клип за сите стручњаци кои не беве на стадион а се знаете
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=t4IB1tCdaWo

И после друг му дојде да му го тргне знамето, џандарите не му го тргнаа.

Клипот не покажува ништо.

И после друг му дојде да му го тргне знамето, џандарите не му го тргнаа.

Клипот не покажува ништо.
доста ги браниш
тој другиот што го светеа со ласерот исто некое време со една рака го мафташе знамето , а после кога тргнаа џандарите го зема знамето и се изгуби да не им го земат џандарите.

доста ги браниш
тој другиот што го светеа со ласерот исто некое време со една рака го мафташе знамето , а после кога тргнаа џандарите го зема знамето и се изгуби да не им го земат џандарите.

Џандарите џабе отидоа кога не им го зедоа знамето, сами си го тргнаа, потешкотии со македонски имаш? Џандарите можеа да тепаат све живо по трибина се додека некој не го испљукаше знамето од некаде али не го направија тоа. Тек 10 минути од кога џандарите влегоа му го тргнаа знамето на тој.

Џандарите џабе отидоа кога не им го зедоа знамето, сами си го тргнаа, потешкотии со македонски имаш? Џандарите можеа да тепаат све живо по трибина се додека некој не го испљукаше знамето од некаде али не го направија тоа. Тек 10 минути од кога џандарите влегоа му го тргнаа знамето на тој.
што тролаш по форумов бе човек ?
ти погоре тврдеше дека вадењето на знамето е цитирам " испад на поединец", а убаво се гледа и на клипот дека стотина луге околу знамето провоцираа.
а сега дали џандарите го зеле знамето или си го пикнавте у гз не ме интересира, важно веке не се појави.

што тролаш по форумов бе човек ?
ти погоре тврдеше дека вадењето на знамето е цитирам " испад на поединец", а убаво се гледа и на клипот дека стотина луге околу знамето провоцираа.
а сега дали џандарите го зеле знамето или си го пикнавте у гз не ме интересира, важно веке не се појави.

Вадиш цитирање кое не е мое и кое е надвор од контекст.

Точно е дека они си го симнаа знамето.
Точно е дека не ја свиркаа нашата химна , цело време даваа аплауз.
Точно е дека кога беа на Тоше песните они аплауз даваа.

Све тоа го правеа во надеж да го исправат тоа што го поебаа со грчкото знаме али џабе.

А ти и останатите кромањонци што даваа алпауз и се радуваа кога џандарите тепаат навивачи без разлика кои и да се, си ја утнал темава до даска.

Не можам да го погледнам видеото пошто сум на експлорер и е многу споро и сецка ама гарантирам дека нема ништо што би докажало дека самоволно знамето не го тргнаа. И да не ја вртам у круг темава, ова ми е последно, да беа дојдени да провоцираат немаше да се задржи се само на знамето, што провокација ќе беше покажи знаме и доста, не им ни скандирај навредливи ствари, не им свири на химна, све регуларно. Ебате провоцирањето, испад е на поединец, што ако околу него подржале, кога на крај го тргнале, да беше осмислено ќе си останеше цела утакмица знамето нели? Коа ќе размисиш глеаш у право сум, ама после нема материјал за мрчење. И демек све навредени, као од денес ни се непријатели, а едино ми е криво што го извадија пред химните, да го видам изговорот тогаш за свирењето, кое ќе се десеше, знамето уште тие од уефа децана не го извадиле, урлавте, свиревте па на химната ќе зачутевте демек.

РедСтар ...иди прочитај српскатрибина.ком да видиш на тој портал што гомна се јадат .... а гарантирам дека 99% од тоа се т.н нет хулигани и дека ќе се грлат и љубат пак со македонците ....исто ко нашиве што им свиркале и пцуеле а утре ќе пеат балада дисидента ....

И биди реален , ти ставија клипче - типот го вади грчкото знаме и тие околу него се напалуваат ко млади мајмуни и покажуваат средни прсти и/или спрема знамето и се јачаат ....

Се знае зашто се носи грчко знаме во Македонија ...и не е никакво оправдување дали е на поединец или не е .... тие другите околу него зашто се јачаа и покажуваа према знамето ?

Ае

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom