Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Добро бе, пауза две години од форумот и заборави со кого дискутираш? ;);)

Ех како не сум знаел, еден од поомилените писатели на постови.
Ама во темиве за хомосексуалноства не те сакам:P , уствари како што те имам исперцепирано немаш ништо против гејојте туку сеир тепаш :cool: во спротивно чуден си ми :cautious:

By the way, i`m glad yo`re back on trak (y)

АААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА

Ич, поразен сум од силинава на аргументот.
Единствено со него може да имаш продуктивен муабет, на исто ниво ви се мислењата и аргументите.

Ставрно јаки шеги биеш, може треба една бина да ти дадат барем пари да ваѓаш од тоа.

Никако не може човек да ви погоди.:(

Чоек ќе каже вистина - не бива, ќе каже нешто спротивно - па не бива.

Што треба да кажам :eek:
--- надополнето: 17 октомври 2012 во 18:03 ---
Краделе или не сите сме осудени низ газот да ни поминува колбасоидна содржина еднаш дневно или еднаш на повеќе дена. Тоа е факт кој не треба да се занемари како и правилото кога уживаш во јадење банана не смееш да гледаш друг маж директно во очи :eek:

Не заебаај, читаат и помали деца тука.

Ако колбасоидна содржина не ти помине бар една во 3 дена максимум, нека се и 4 преку сила, тогаш мораш да идеш на репарација.:P

Кој е Славчо:eek:
Не знам, најубаво изгледај ги вестите од вчера па ќе заклучиш сама.:)

Инаку и тука на форумот мислам се протнуеше таква реченица или нешто во тој стил.

Мене ми падна у очи и си кажав.

Целта ми е дека таа ЛГБТ популација е далеку од дискриминиран, и уште подалеку од тоа дека се цвеќе за мирисање.:)

Ги гледав денешните вести на шител знам дека таму и нивните сервиси се води хајка против хомосексуалците, ваљда законот за бранители ќе паѓа па ова као димна завеса.
Али небитно, убаво е да испадне на површина прашањето. Да и дечкото што ме цитираше остави линк му благодарам изјавиле примитивен брак што не е во ред. Денес дадоа објаснување наа таа реченица за која се фати шителова компанија демек ги рушат столбовите на традиционалното општество.
Сега мојот став ќе го кажам по повод примитивната форма брак. За мене бракот ја има само правната форма и никакво друго значење. Неможе таа форма да е примитивна зошто решава имотно правни односи помеѓу две лица и ќе се користи засекогаш како форма.
Е сега имаме ваква ситуација, од една страна хетеро, од друга страна хомосексуалци. Значи тој е хомосексуалец и крај на муабетот само да си ја доловам поентата. И гледаш секојдневно бомбардирање: педер, гнаси, да цркнете, какви права барате, болни, одете лечете се, какви деца не смеат да ви дадат деца, дај му сто години забрана на парада, брак за овие племиња, колбаси, чмарољубци и други погрдни зборови. А он е човек исто како тебе и мене, а ти се дрзнуваш секој ден да го навредуваш. Што би било ако они вас ве вреѓаат секој ден со истиве погрдни зборови?
Еве гледај ја темава и замисли за момент да си хомосексуалец или да имаш близок таков човек.

Патем да напоменам оти ми се јавија многу калимеровци по пп. Одвратен речник и навреда може дома кон своите да користите, овде не. И наместо да се лигушите како мали девојчиња опрајте се оти самите себе си си се банирате од форумов. Ајде да ве видам пак колбаси,чмарољуб, лечи се, гнаса, смрдени и слично до каде ќе ве одведат. Сега ние овде 100 души се контролираме, вие неможете. Епа нема така.

Ги гледав денешните вести на шител знам дека таму и нивните сервиси се води хајка против хомосексуалците, ваљда законот за бранители ќе паѓа па ова као димна завеса.
Али небитно, убаво е да испадне на површина прашањето. Да и дечкото што ме цитираше остави линк му благодарам изјавиле примитивен брак што не е во ред. Денес дадоа објаснување наа таа реченица за која се фати шителова компанија демек ги рушат столбовите на традиционалното општество.
Сега мојот став ќе го кажам по повод примитивната форма брак. За мене бракот ја има само правната форма и никакво друго значење. Неможе таа форма да е примитивна зошто решава имотно правни односи помеѓу две лица и ќе се користи засекогаш како форма.
Е сега имаме ваква ситуација, од една страна хетеро, од друга страна хомосексуалци. Значи тој е хомосексуалец и крај на муабетот само да си ја доловам поентата. И гледаш секојдневно бомбардирање: педер, гнаси, да цркнете, какви права барате, болни, одете лечете се, какви деца не смеат да ви дадат деца, дај му сто години забрана на парада, брак за овие племиња, колбаси, чмарољубци и други погрдни зборови. А он е човек исто како тебе и мене, а ти се дрзнуваш секој ден да го навредуваш. Што би било ако они вас ве вреѓаат секој ден со истиве погрдни зборови?
Еве гледај ја темава и замисли за момент да си хомосексуалец или да имаш близок таков човек.

Патем да напоменам оти ми се јавија многу калимеровци по пп. Одвратен речник и навреда може дома кон своите да користите, овде не. И наместо да се лигушите како мали девојчиња опрајте се оти самите себе си си се банирате од форумов. Ајде да ве видам пак колбаси,чмарољуб, лечи се, гнаса, смрдени и слично до каде ќе ве одведат. Сега ние овде 100 души се контролираме, вие неможете. Епа нема така.

Со горниот дел од постот и работите околу бракот апсолутно се слагам.

Е сеа оној дел околу навредите, сметам дека е пред се некултурно така да се вреѓа.

Арно ама такви работи со бомбрадирања, гнаси, убивања, цркнувања и слично се дело на неколкумина, кои во јавност би биле бубалчиња.:P
Не можеш сите да ги ставиш у исти кош, како што јас не можам сите да ги ставам моите неистомисленици во исти кош.
А мислам дека токму тоа одредени членови го прават. А не се сложиш со нивното мислење одма си оцрнет како нецивилизиран, антилиберален, п аи хомофоб иако такво нешто е измислица, хејтер итн. Дали тие моменти се оправдани според тебе?

Јас, лично на таквите кои употребуваат краен и примитивен вулгаризам, имам реагирано особено на претходната тема и често пати и со полош речник од нивниот, без разлика што не спаѓам во оние што мавтаат со знамиња во корист на ЛГБТ популацијата.

Арно ама, некојпат треба да се препознае доза на сеир, сарказам и иронија од одредени постови:)

Со горниот дел од постот и работите околу бракот апсолутно се слагам.

Е сеа оној дел околу навредите, сметам дека е пред се некултурно така да се вреѓа.

Арно ама такви работи со бомбрадирања, гнаси, убивања, цркнувања и слично се дело на неколкумина, кои во јавност би биле бубалчиња.:P
Не можеш сите да ги ставиш у исти кош, како што јас не можам сите да ги ставам моите неистомисленици во исти кош.
А мислам дека токму тоа одредени членови го прават. А не се сложиш со нивното мислење одма си оцрнет како нецивилизиран, антилиберален, п аи хомофоб иако такво нешто е измислица, хејтер итн. Дали тие моменти се оправдани според тебе?

Јас, лично на таквите кои употребуваат краен и примитивен вулгаризам, имам реагирано особено на претходната тема и често пати и со полош речник од нивниот, без разлика што не спаѓам во оние што мавтаат со знамиња во корист на ЛГБТ популацијата.

Арно ама, некојпат треба да се препознае доза на сеир, сарказам и иронија од одредени постови:)

Мене ме плаши делот што мислат дека слободно можат да ги вреѓаат оти се нешто над нив, како посебна класа на луѓе. Имам доста блиски пријатели и овде на форумов кој се геј, во моментот можам триста погрдни зборови да смислам, па сепак се контролирам. И знам да се извинам ако претерам со збор два вишок. Но тоа го нема овде, мисли дека има право да му рече дека е болен или гаден, ако му залепиш бан си пристрасен, ако го избришеш и ти си геј нели оти господата си дозволува да вреѓа.
Конзервативен и либерал се две спортивни страни, јас не се вреѓам на либерал ниту на бафра кој со месеци истото го пишува секој ден (како не му се здосади незнам:)), незнам зошто некој би се вреѓал ако е конзервативен. Тоа не е навреда нели?

Јас, искрен да бидам, сметам дека бракот е божја направија.
Не правна. И не треба пусул ако е искрена љубов меѓу двајца од спротивен пол.

Тука, освен беспотребноста на правниот пусул, не се сложувам со многумина.

Но и тоа е разглабано до детали.

Околу навредите, никој не ги цркаше, бомбардираше (барем јас не видов, ако имало, срамота), туку едни ги бранеа ;), други ги лечеа ;).
Сега, шупак, чмар, ОК. Чмарољубие (рунолисије) и јас го користам, како саркастичен депикт на хомосексуален чин на екстаза. Колбас е поарно од лајно. Итн.

Лични навреди не, тоа е подразбирливо. А болест, болен, не е навреда, став околу нешто или фактичка состојба.

Но, и темава одамна се исцрпи.
Мавнете и клуч.

Може пак ист муабет да направиме ако падне или помине законот за бранителите. Either way едни ќе викаат заради хомосексуалците, едни поради нив.....(инсерт резултат од гласањето во собрание....) но како и да е :):) пак тие криви :):)

Јас, искрен да бидам, сметам дека бракот е божја направија.
Чисто техничка работа...Денешниот брак е измислен пред човекот да го измисли монотеизмот. :)

Ти можеш да си фатиш авион за Абу Даби има сега директен лет. Македонија биче земја Америчка. Ти гарантирам за макс 30-40 години и тоа ќе дојде во Македонија... ситно броите :)
Што збориш бе?Како бе ќе дојде?
Па не ве признаваат,не ви даваат деца да посвојувате....можете само да се е*бете но не и размножувате.
До тогаш (макс30-40 години) може само да изумрете,да исчезнете и да не не замарате?

Мене ме плаши делот што мислат дека слободно можат да ги вреѓаат оти се нешто над нив, како посебна класа на луѓе. Имам доста блиски пријатели и овде на форумов кој се геј, во моментот можам триста погрдни зборови да смислам, па сепак се контролирам. И знам да се извинам ако претерам со збор два вишок. Но тоа го нема овде, мисли дека има право да му рече дека е болен или гаден, ако му залепиш бан си пристрасен, ако го избришеш и ти си геј нели оти господата си дозволува да вреѓа.
Конзервативен и либерал се две спортивни страни, јас не се вреѓам на либерал ниту на бафра кој со месеци истото го пишува секој ден (како не му се здосади незнам:)), незнам зошто некој би се вреѓал ако е конзервативен. Тоа не е навреда нели?

Види и јас познвам од форумов хомосексуалци:) И стално си викам супер е дечкото:)

Правото да некој каже погрден збор и потоа се чувствува супериорен е сосема нормална човекова реакција.
Суперпозицијата им ја носи припадноста кон мнозинството. ТОа се вродени работи. Го има секаде и во сите сегменти од животот.

Верувам дека многу пати и ти си се нашла во ситуација во живо, во присуство на луѓе кои прв пат ги гледаш да ја почувствуваш својата супериорност, било на физички плам било н апсихички, и да ја искористиш во понатамошниот развој на настаните.
И тоа е вродено, нели:)

Проблемот е начинот на кој тоа ќе се стори. Ако не е умерен ќе ти се врати како бумеранг, ако е умерен ќе го добиеш тоа што го бараш со настапот од таква позиција.

Конзервативност во однос на геј прашањето не постои.

Тоа е исто така измислица од геј лобито.

Од памти век е исто. Зборувам за мнозинството во рамките на светот.

Инаку јас лично по еден куп прашања сум конзервативен, по еден куп пак други прашања од секојдневието сум либерал на највисоко ниво.
И воопшто не ме вреѓа ако на конкретното прашање ме нарече некој конзервативен.

На пример конзервативен сум по прашањето на неверство, од спротивната страна. Ултра конзервативен. Шип тар не ми е рамен што би се рекло:).
Не можам да простам такво нешто, и би ме мачело долго време, и егото би ми било ептен повредено.
Ако ме наречеш конзервативен по ова прашање, за мене е сосема во ред, и ми претставува чест и задоволство да бидам конзервативец во овој случај. Никако не сум увреѓен.

Но во прашањето за хомосексуалноста нема место за конзервативност.

Што збориш бе?Како бе ќе дојде?
Па не ве признаваат,не ви даваат деца да посвојувате....можете само да се е*бете но не и размножувате.
До тогаш (макс30-40 години) може само да изумрете,да исчезнете и да не не замарате?
Мислиш дека сум Хомо? Добро...:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom