Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
За хомосексуалцит еоднапред знаеме дека не се добра средина за развој на едно дете.

Еден детски живот е преголем залак да претставува експеримент на некоја политичка партија наречена геј лоби и пар потплатени психолози и психијатри.

Не знам што не е јасно у сето ова, или само да се глуми либерализам во однос на хомосексуалноста, како поим за некакво си повисоко цивилизациско достигнување.

E vo toa lezi problemot , znaci generalizacija na site lugje , isklucok kade sto ke ti odgovara , a sustinata koja e?
Nikoe hetero semejstvo ne e sovrseno , nikoe gej semejstvo ne bi bilo sovrseno , celta e moznosta za regulacija na toa semejstvo.

I pak ke povtoram brak i posvojuvanje deca ne poistovetuvate. Temata e brak .

Vo Germanija ima opcija brak i moznost za posvojuvanje na biolosko dete na eden od dvata partneri .

Sto mislite za toa?
--- надополнето: 17 октомври 2012 во 14:20 ---
За што, цитираш нејасно?
За Фрицл? Господ ќе го суди поркај луѓето.
За хомопедофиличарите како тој на видеото? Вечна мука.

Ама здрави лица то не го прават. Здрави лица не ебат деца, не се ебат со другио таклабаси ако се мажи, не се шљапаат за рунтајте ако се женки.

Или на друго мислеше.

Ннејасни станувате, се губите постепено.

Ебемга, одам да пијам кафе и да гледам БумТВ малкуцка :)

Ehhhh be Garfild , ocigledno na Toso se pravis , ubavo ti razbra tuku aj.

E vo toa lezi problemot , znaci generalizacija na site lugje , isklucok kade sto ke ti odgovara , a sustinata koja e?
Nikoe hetero semejstvo ne e sovrseno , nikoe gej semejstvo ne bi bilo sovrseno , celta e moznosta za regulacija na toa semejstvo.

Vo Germanija ima opcija brak za posvojuvanje na biolosko dete na eden od dvata partneri .

Sto mislite za toa?

Абе момче, нема никаков проблем со граѓанскиот брак.

Јас лично немам ништо против тоа, туку напротив нека си склучат заедница брак која ќе им гарантира некои граѓански придобивки без мешање на нотари, адвокати и слично.

Не штети никому како таква.

Ама низ темава се провртува прашање за посвојување.

Јас тоа и го коментирам.

Vo Germanija ima opcija brak i moznost za posvojuvanje na biolosko dete na eden od dvata partneri .

Sto mislite za toa?
--- надополнето: 17 октомври 2012 во 14:20 ---

Ehhhh be Garfild , ocigledno na Toso se pravis , ubavo ti razbra tuku aj.

Јок, не те сфаќам, аман.

Но, никаде и никој (ова ко Тоше: некогаш и недге) не рече дека има исклучоци кои треба да се бранат. Све то је болештиње бац и сфе треба да се лечи.

Јас лично немам ништо против тоа, туку напротив нека си склучат заедница брак која ќе им гарантира некои граѓански придобивки без мешање на нотари, адвокати и слично.

Јас тоа и го коментирам.

Znaci ova go rascistivme (y)

Јас тоа и го коментирам.

Во оваа наша држава уште тоа зло ни треба.

НЕМОЖЕ И НЕМА ДА ИМА ДОДЕКА ИМА ЧЕСНИ МАКЕДОНЦИ!

У тој момент веруј ми побитно ми беше да Белгија поведе против Шкотска :P отколку да пратам дали некој водител или пак претставник на некоја "дискриминирана" заедница дал забелешка.

Едноставно слушнав инфо, и напишано како топ вест од десно слично на моето прашање -кој уствари навредува?
Ако се обидуваш да најдеш некое алиби за ЛГБТ заедницата- заеби, не бива.;) Не се тие толку дискриминирани и цвеќиња за мирисање.
И Латас рече дека влегуваме во позитивна рецесија...
Значи те прашувам дали си ја измислија реченицава или овие ја кажале. СИгурно нема да зборам измислици. Лично не верувам дека Славчо би кажал таква реченица.

Ок, јасно ми е дека заради посетеност и живот на форумите се поставуваат најразлични теми, па и вакви. Но, доколку навистина сакаме ваквите маргинални прашања од исто така маргинализирани групи да ги тргнеме од актуелниот живот, едноставно треба да ги игнорираме колку што е максимално можно. Значи, што помалку важност и значение да им се даде. 90% од нив сакаат преку актуелизација на своите барања да ги протнат истите во системот. Кога ќе бидат едноставно игнорирани тогаш нема да имаат плодна почва за делување. Едноставно, зборуваш кога некој те слуша и ти реплицира. Ако никој не те слуша и констатира, сам со себе ќе праиш муабет?

Јок, не те сфаќам, аман.

Но, никаде и никој (ова ко Тоше: некогаш и недге) не рече дека има исклучоци кои треба да се бранат. Све то је болештиње бац и сфе треба да се лечи.

Znaci ti mislis deka homoseksualcite se bolni i tuka ne znam sto bi se diskutiralo , se za tebe toa e bolno .
Zatoa ti posocuvam i bolni heteroseksualci za malce da prosiris vidik , deka ne e se crno belo :D

Еве овде на прашањето за себичност рече дека бракот на хетеро не е себичен оти планираат потомство. Али сепак се потпишуваат на таа хартија без потомство што значи тргнуваат и хомо и хетеро од нулта позиција. Е сега хомо се себичност, овие не се и тука паѓа твојата теза во вода. Да не се враќам на муабетот пак назад.

Сега за ова што не ти е јасно да продолжам со кратко прашање, нели во брак од љубов се стапува, грижа за партнерот, обезбедување иднина негова и на следни поколенија. Прилично убедително звучи ова без сопствено заедничко потекло, може само да се изостави зборот заедничко и ете ти ја формулата која ја бараш.

Леандра бракот (оној граѓанскиот) е наметната категорија од општеството:), и како таква има придобивки единствено во регулирање на материјалните придобивки стекнати во таа категорија.

Црковниот брак (јеби га каков е таков е у денешно време, ќе ти сменат 2-3 пати круна на глава и ќе те спојат пред Бога:P ) е оној што ја симболизира љубовта меѓу двајцата партнери, или би требало да ја симболизира.

Генерално бракот како заедница може да се копира со помош на нотари и адвокати.

Не ми е јасно зошто се крева толкава прашина околу тој поим, и од двете страни - ЛГБТ од едната и останатите противници од другата страна?

Еве овде на прашањето за себичност рече дека бракот на хетеро не е себичен оти планираат потомство. Али сепак се потпишуваат на таа хартија без потомство што значи тргнуваат и хомо и хетеро од нулта позиција. Е сега хомо се себичност, овие не се и тука паѓа твојата теза во вода. Да не се враќам на муабетот пак назад.

Сега за ова што не ти е јасно да продолжам со кратко прашање, нели во брак од љубов се стапува, грижа за партнерот, обезбедување иднина негова и на следни поколенија. Прилично убедително звучи ова без сопствено заедничко потекло, може само да се изостави зборот заедничко и ете ти ја формулата која ја бараш.

Хомо и хетеро бракот нема да тргне од иста позиција од проста причина што хомо партнерите знаат дека тој брак никогаш нема да продуцира нивно заедничко дете. Тој појдовен момент е себичен и ги разликува овие два вида на брак, а не моментот на неможност на имање дете кај хетеро парот од разни објективни причини.

Мачорка ти си премногу некултурна за да човек дискутира и се објаснува со тебе.
Реков венчаница е ПОЖЕЛЕН документ за едно семејство не неопходен.
Реков да не ми се извртуваат зборовите и да не измислуваш лаги ти продолжуваш.
Слободно скокај ги моите мислења и не се замарај со мене ОК.
Моите пишувања говорат за мене, твојот навредлив речник говори за тебе.
Ти си најубава, најпаметна, најдобра си имаш твое мислење, остај ме мене да си имам и јас свое мислење.
Ако не ти чини тоа што пишувам СКОКАЈ, не ни очекувам да имам исто мислење со сите овде на форумов.

Венчаница е пожелен документ? Па нели тврдеше дека е непходен? Нели тврдеше дека со венчаница се докажуваат родителски права? Нели ти барале ванчаница за го осигураш здравствено син ти? Постовите си стојат, ако негираш ќе ги најдам и ќе ги постирам.

Е сега ретерираш и тврдиш дека венчаницата не е неопходен документ за едно семејство.
Значи и покрај тоа што не било неопходно ти си се потпишал во матично. Си го искористил правото на брак и покрај тоа што потписот не ти бил неопходен. Ама од друга страна си даваш за право да им го ускратуваш тоа право на останатите.
ВониВарас има право да стапи во брак и покрај тоа што не е неопходно, ама другите немаат.
Seems legit. (y)

И уште еднаш ќе ти потенцирам, бракот ги регулира односите меѓу БРАЧНИТЕ ПАРТНЕРИ, не меѓу РОДИТЕЛИТЕ И ДЕЦАТА.

Затоа, право на брак имаат сите, без разлика дали сакаат или не сакаат да имаат деца, или па не можат да имаат деца.

Другото ти се најобични ад хоминем мрсулавења како и секогаш. Па и си немал храброст да ме цитираш. :icon_lol:
И уште еднаш ме наклеветиш дека лажам, има да ги постирам сите твои небулози што ги имаш пишано и во оваа и во другата тема, за да ти се смее цел форум.

Znaci ti mislis deka homoseksualcite se bolni i tuka ne znam sto bi se diskutiralo , se za tebe toa e bolno .
Zatoa ti posocuvam i bolni heteroseksualci za malce da prosiris vidik , deka ne e se crno belo :D

Има и жолто, да шолто комбе.

Јас се сложувам дека има многу болни луѓе на светот.
И сите тие рреба да се лечат, согласно тоа:

Сите болни луѓе треба да се лечат
сите гејоњ се болни
сите гејоњ треба да се лечат

Од Аристотел наваму, овој силогизам е универзален и вистинит.

И Латас рече дека влегуваме во позитивна рецесија...
Значи те прашувам дали си ја измислија реченицава или овие ја кажале. СИгурно нема да зборам измислици. Лично не верувам дека Славчо би кажал таква реченица.

Кој е Славчо:eek:
Не знам, најубаво изгледај ги вестите од вчера па ќе заклучиш сама.:)

Инаку и тука на форумот мислам се протнуеше таква реченица или нешто во тој стил.

Мене ми падна у очи и си кажав.

Целта ми е дека таа ЛГБТ популација е далеку од дискриминиран, и уште подалеку од тоа дека се цвеќе за мирисање.:)

Хомо и хетеро бракот нема да тргне од иста позиција од проста причина што хомо партнерите знаат дека тој брак никогаш нема да продуцира нивно заедничко дете. Тој појдовен момент е себичен и ги разликува овие два вида на брак, а не моментот на неможност на имање дете кај хетеро парот од разни објективни причини.
Во моментот кога се потпишуваш имаш или немаш дете? Немаш!
Немаат ни овие. Иста нулта позиција. А дали ќе имаш е прашање идно несвршено време. Каде го пишува ова во законот за брак дека појдовен момент за склучување брак е заедничко сопствено дете? Ти реков имаш право на традиционални и конзервативни ставови, но не ги пласирај како закони или апсолутна вистина.
Значи резиме. Иста нулта позиција, немаат деца и едните и другите, едните се себични оти се хомо, хетеро не се оти планирале да имаат заедничко сопствено дете. Мижи мујо тулумби паѓаат, мешање на личен конзевативен став со закон и право на брак.

Има болни и хетеросексуалци, но...не се болни сите за разлика од оние што не научиле дека чмарот служи за изфрлање на фекалиите од организмот!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom