Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Znaci ova go rascistivme (y)

Ова е одамна расчистено за мене:)

Јас никогаш не постирам реплики за хомосексуалност од социолошки аспект.

Секогаш говорам против посвојување деца од геј заедница, и во однос на појавата хомосексуалност од медицински аспект.

Зошто Мујо би мижел на тулумби, па нема да се облажи :)

не си во право Леандра и самата знаеш. ДИскриминација нема. Има само болни лица кои боледуваат и од тоа да бидат во центарот на внимание.

Ако лечиме болести на умот: шизо, биполар итн, зошто да не ги лечиме и гејоњ?

Има болни и хетеросексуалци, но...не се болни сите за разлика од оние што не научиле дека чмарот служи за изфрлање на фекалиите од организмот!
Vidi sega , ova e veke navleguvanje vo sex i vidovi sex. Ne e toa temata.
No jas bi ja postavil ovaa dilema , mnogu heteroseksulaci praktikuvaat analen seks so svoite devojki ili zeni , dali i ovie se bolni?

Во моментот кога се потпишуваш имаш или немаш дете? Немаш!
Немаат ни овие. Иста нулта позиција. А дали ќе имаш е прашање идно несвршено време. Каде го пишува ова во законот за брак дека појдовен момент за склучување брак е заедничко сопствено дете? Ти реков имаш право на традиционални и конзервативни ставови, но не ги пласирај како закони или апсолутна вистина.
Значи резиме. Иста нулта позиција, немаат деца и едните и другите, едните се себични оти се хомо, хетеро не се оти планирале да имаат заедничко сопствено дете. Мижи мујо тулумби паѓаат, мешање на личен конзевативен став со закон и право на брак.

Леандра моите ставови се мои, ти можеш само да ги прочиташ и да ги прифатиш и отфрлиш, но никако да ги окарактеризируваш како некакви, пошто јас тоа не го правам со твоите без разлика дали ми се допаѓаат или не. Сепак треба да имаме некаква, дури и виртуелна култура и меѓусебно почитување во комуникацијата и тогаш кога не ни се совпаѓаат мислењата.
Ако повторно ме прочиташ може ќе успееш да видиш дека се тоа мои ставови пошто никаде се немам повикано нит на постоечки закон, ниту пак на потреба од измени и дополнувања на истите, ниту пак тебе те присилив децидно да ги прифатиш моите ставови како апсолутна вистина.

Кој е Славчо:eek:
Не знам, најубаво изгледај ги вестите од вчера па ќе заклучиш сама.:)

Инаку и тука на форумот мислам се протнуеше таква реченица или нешто во тој стил.

Мене ми падна у очи и си кажав.

Целта ми е дека таа ЛГБТ популација е далеку од дискриминиран, и уште подалеку од тоа дека се цвеќе за мирисање.:)
Епа и јас цело време прашувам кој ја кажа, кој ја каже, кога на крај испаѓа Курир си ја измислиле заедно со ретардосите од Вечер. Па не се симнувам на рамниште заедно со шител да ги дискутирам нивните глупости од стилот на позитивна рецесија, ме разбираш нели.

Ако нема линк значи не постои?
Епа и јас цело време прашувам кој ја кажа, кој ја каже, кога на крај испаѓа Курир си ја измислиле заедно со ретардосите од Вечер. Па не се симнувам на рамниште заедно со шител да ги дискутирам нивните глупости од стилот на позитивна рецесија, ме разбираш нели.
Нов момент во философија на агносицизам.
--- надополнето: 17 октомври 2012 во 14:40 ---
Ako e bolest togas treba da se obezbedi besplatno lekuvanje , ke davas od tvojot dzeb za da se lecat? :D
Да. Ама го кажав лекот.

Да! Чмарот не е репродуктивен орган!
Se razbravme ;)
--- надополнето: 17 октомври 2012 во 14:41 ---
Ако нема линк значи не постои?

Нов момент во философија на агносицизам.
--- надополнето: 17 октомври 2012 во 14:40 ---

Да. Ама го кажав лекот.
Aj kazi go vo pp bidejki ovde ne smees :D

Другото ти се најобични ад хоминем мрсулавења како и секогаш. Па и си немал храброст да ме цитираш. :icon_lol:
И уште еднаш ме наклеветиш дека лажам, има да ги постирам сите твои небулози што ги имаш пишано и во оваа и во другата тема, за да ти се смее цел форум.
Те цитирав ама без текстот бидејќи го сметам за недоличен. Изгледа треба барем една буква да има меѓу quote за да се покаже цитат. Не се плашам не се секирај (голем сум :) )
Слободно цитирај ми мислења ама без одземање и додавање на зборови како што правиш.
Не сум сенилен и точно знам што сум кажал и сега и пред години. Исти ми се ставовите.
Продолжи со навреди и лаги и на крај на некого секако ќе му се смеат, само не знам дали тоа ќе бидам јас. :P

Најарно ќе ти биде да ги прескокнуваш моите мислења на темава. :sneaky:

Хмм добро знаеш што мислам за Вечер, Курир и остали портокалови срања:P

Битно е што тој момент и тоа размислување се промовира кај ЛГБТ популацијата, како дел од одбранбениот систем.

А тоа не е добро.

Старите велат - ем шуто, ем боде.

Se razbravme ;)
--- надополнето: 17 октомври 2012 во 14:41 ---

Aj kazi go vo pp bidejki ovde ne smees :D

Исус, молитвење, вера....

Има една песна од еден албанец, на македински еден дел вели:
не се смеј, ах не се смеј, и помалку кочи
Имаш деца? Жена? Маж?

Ако остане светот на педерите....... уствари па нема да има свет тогаш!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom