PayPal (официјална тема)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Купив VCC (Virtual Credit Card) и го ставив на лажен пејпал (го верифицирав со ВЦЦ кодот) е сега , сакав да те прашам - дали мора ако креирам ебај акаунт да биде на истото име како и пејпалот ? или ? И дали ќе може после од фејк пејпалот да си праќам пари на мојот пејпал :)?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Купив VCC (Virtual Credit Card) и го ставив на лажен пејпал (го верифицирав со ВЦЦ кодот) е сега , сакав да те прашам - дали мора ако креирам ебај акаунт да биде на истото име како и пејпалот ? или ? И дали ќе може после од фејк пејпалот да си праќам пари на мојот пејпал :)?
Треба да е исто барем презимето во потполност.

Член од
5 октомври 2012
Мислења
92
Поени од реакции
53
Малку сум збунет па да прашам.
Работи уште методот на верифицирање со картица од тутунска?

Бев во тутунска, прашувам што е потребно да аплицирам за Виза Електроник, па веднаш ме прашуваат дали ми е за ПејПал.
Ме убедија дека методот повеќе не работи, т.е. со нивните картици неможе повеќе да се верифицира, туку само тие што имаат стари картици можат да верифицираат. Ова било бидејки не соработувале повеќе со словенска банка или штознам што не разбрав најдобро.

Е сега последно успеал некој да верифицира со овој метод? Има некој друг метод?

Имам 50тина долари на неверифициран пејпал, и 250 долари на Фивер. Стојат така некое време но сега ми се потребни во најбрзо време бидејки добро сум заглавен:sick:

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031

Бев во тутунска, прашувам што е потребно да аплицирам за Виза Електроник, па веднаш ме прашуваат дали ми е за ПејПал.
Ме убедија дека методот повеќе не работи, т.е. со нивните картици неможе повеќе да се верифицира, туку само тие што имаат стари картици можат да верифицираат. Ова било бидејки не соработувале повеќе со словенска банка или штознам што не разбрав најдобро.

Имам 50тина долари на неверифициран пејпал, и 250 долари на Фивер. Стојат така некое време но сега ми се потребни во најбрзо време бидејки добро сум заглавен:sick:
Најдобар и најсигурен метод ти е лична карта од друга држава и кредитна од истата. Тоа ти е најсигурно. За фивер би ти помогнал, но не им ги знам сите правила до крај. Тој неверифицираниот пејпал заборави го.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.527
Поени од реакции
24.324

Пробај бе што те кошта, една виза електорн да извадиш од тутунска ??

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423

Ке стигнеш до левел и ке аплицираш за картица од Fiverr. Со неа ке немаш проблеми ниту пак ризик при подигање на парите.

Член од
5 октомври 2012
Мислења
92
Поени од реакции
53
Најдобар и најсигурен метод ти е лична карта од друга држава и кредитна од истата. Тоа ти е најсигурно. За фивер би ти помогнал, но не им ги знам сите правила до крај. Тој неверифицираниот пејпал заборави го.
Немам услови за тоа. Другар мој само што зеде ВисаЕлектроник па мислам дека ке пробува да ја верифицира со ПејПал само незнам кога. Најпаметно ми е да почекам.
А неверифицираниот ПејПал и не е баш бескорисен, парите можам да ги потрошам на Ebay.
Пробај бе што те кошта, една виза електорн да извадиш од тутунска ??
Имам 17 години и немам лична карта неможам да извадам картица. Плус да незборуваме дека банот од ПејПал е перманентен, па моите информации ке бидат засекогаш банирани. Живеам со мајками ми која несмее да посеува таква картица бидејки по автоматизам би имала проходи од некаде и ја губи социјалната помош.
Ке стигнеш до левел и ке аплицираш за картица од Fiverr. Со неа ке немаш проблеми ниту пак ризик при подигање на парите.
И јас се надевав на тоа... но по еден месец станав level1. Ај станав што станав, но по последиот down кај фивер немам ни една нарачка. А успеав првиот месец да го комплетирам онај лимит на 50 завршени нарачки со позитивен фидбек за кој би требело да бидам унапреден во левел два но после 2 месеци.
Е сега ако немам нарачки овај месец ке бидам level2? И јас се надевав дека ке можам така да ги повлечам парите, но ете сега и тоа ми е под знак прашалник.
Затоа освен ПејПал негледам друга опција во моментов.

Член од
28 ноември 2011
Мислења
140
Поени од реакции
24
Немам услови за тоа. Другар мој само што зеде ВисаЕлектроник па мислам дека ке пробува да ја верифицира со ПејПал само незнам кога. Најпаметно ми е да почекам.
А неверифицираниот ПејПал и не е баш бескорисен, парите можам да ги потрошам на Ebay.

Имам 17 години и немам лична карта неможам да извадам картица. Плус да незборуваме дека банот од ПејПал е перманентен, па моите информации ке бидат засекогаш банирани. Живеам со мајками ми која несмее да посеува таква картица бидејки по автоматизам би имала проходи од некаде и ја губи социјалната помош.

И јас се надевав на тоа... но по еден месец станав level1. Ај станав што станав, но по последиот down кај фивер немам ни една нарачка. А успеав првиот месец да го комплетирам онај лимит на 50 завршени нарачки со позитивен фидбек за кој би требело да бидам унапреден во левел два но после 2 месеци.
Е сега ако немам нарачки овај месец ке бидам level2? И јас се надевав дека ке можам така да ги повлечам парите, но ете сега и тоа ми е под знак прашалник.
Затоа освен ПејПал негледам друга опција во моментов.
РЕШЕНИЕ: Плати им на неколку членови на форумов што имаат Фивер акаунти по 5$,договорите се да ти нарачат од твоите гигови само за стигнеш до Level 2,со Fiverr каричката ке можеш и во готовина да ги подигнеш:)

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Сакам да отворам Пејпал акаунт а немам баш време да ја читам целава тема. Гледам дека нема да може преку НЛБ Тутунска, како што слушав порано дека можело.

Ќе може ли некој да ми каже дали воопшто е возможно да се отвори пејпал акаунт и како?

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Сакам да отворам Пејпал акаунт а немам баш време да ја читам целава тема.
Друже финтава на дорумот е дека можеш да се вратиш наназад, да прочиташ мислења и да си најдеш одговор на прашањето. И јас немам време да ја читам темава за да ти одговорам. Извини.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.744
Член од
30 јули 2010
Мислења
157
Поени од реакции
40
Фала брат

Ај ко за почеток ќе тркнам до НЛБ да прашам и да видам што ќе речат...
Во тутунска отвори си само сметка, ако ги прашуваш нив ке ти речат немат во Македонија пејпал, не се замарај за та работа со нив

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.744
Дап, не знам зашо ви доаѓа на памет да ги прашате тие у банка... ние на форум повеќе знаеме за ова, сериозно.

Kajgana Shop

На врв Bottom