Zaphod Beeblebrox
Поранешен покул Божино
Касно ми текна за ова, само до 20ка сум...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
32. The Gathering Storm - Robert Jordan\Brandon Sanderson31. Knife of Dreams - Robert Jordan

не лажи 22-23 имаш.Касно ми текна за ова, само до 20ка сум...
Еве читај го Шелдон. Или пак Стивен Кинг. Можеш и Мапа од коски/Храмот на инките од Џејмс Ролинс. Ваква литертура вала имаш колку сакаш.
On Topic
#4 Спутник Љубов - Харуки Мураками.
Интересно лесно книжуле. За тоа како љубовта поготово онаа невозвратената го менува човекот. Опис како 3цата ја доживуваат душевно, хормонално и физички.
31. A Game of Thrones - George R.R. Martin
32. A Clash of Kings - George R.R. Martin
33. A Storm of Swords - George R.R. Martin
34. A Feast for Crows - George R.R. Martin
35. A Dance with Dragons - George R.R. Martin
40.1984 - George Orwell
Дефинитивно не е мој тип на книга, сватив што сака да каже со целата книга и сетитот социјален коментар, но јас сакам a happy ending god dammit, не цолосно кршење на главниот лик.
...Јас го ставив во категорија на херој Винстон кога се "приклучи" на отпорот, мислам типов беше спремен да фрла киселина на бебиња за отпорот, за на крај "I love Big Brother".Мене токму тоа што нема хепи ендинг ми е најдобриот дел на 1984. Всушност, кога ќе се размисли подобро најверојатниот исход би бил токму како опишаниот. Иако, може и премногу сум читала руски класици, па сум малку надвор од хепи ендинг концептот...
Јас го ставив во категорија на херој Винстон кога се "приклучи" на отпорот, мислам типов беше спремен да фрла киселина на бебиња за отпорот, за на крај "I love Big Brother".
Да беше John Carter на местото на Винстон, имаше да ја доведе целата партија на колена и успат ќе ги обединеше трите супер држави.
...Јас пак сакам книги кои ќе ме отргнат од реалноста за кратко времемеѓутоа добро е понекогаш и во литературата да добиеме одраз на реалноста, ако не за друго чисто поради некој баланс или реципроцитет

Јас почнав да ја читам Fight Club и од тоа што ми беше премногу гадна ја оставив.Цело време додека ја читав имав flashbacks на Equilibrium и на V for Vendeta, и двата филма имаат ист тоталитарен режим но покажуваат како една личност може да направи разлика( и во исто време да прави еден куп рими и текстови со зборови кои почнуваат на V).
Книгата е многу добро напишана за темата што ја покрива, лично не ми се свиѓа затоа што едноставно сакам книги со херои, книги кои ќе ме остават со насмевка кога ќе ја завршам. Од друга страна пак исто сакам и книги како Fight Club и The Fighter, каде е претставена надолната спирала на карактерот и психата на главниот лик.
Јас пак сакам книги кои ќе ме отргнат од реалноста за кратко време![]()
Јас почнав да ја читам Fight Club и од тоа што ми беше премногу гадна ја оставив.

Секој си има различен вкус, но сепак не е мој тип книга.Јас пак ја прочитав во еден здив, плус целата ја прочитав со гласот на Edward Norton во главата![]()