Се стега слободниот визен режим за патување во ЕУ

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување
Ако ни ги вратат визите ќе треба на ромите да не им се дават пасоши,или да ги депортираме од државата онаму во Иднија, ауууу курац да одат сите до еден заради нив ако се заебаме ќе треба се што е ромско да запалиме..:tapp:

Па не знам дали се само Ромите али секако тие се голем дел од барателите но треба на гранциа кај нас поголеми контроли али и на границите при влез во ЕУ. Значи, дали носат доволно пари поред правилата, да се испитува каде ќе престојуваат ако идат само на гости и нормални дали имаат повратни карти. Ама и треба да се информираат тие граѓани, да им се каже дека на 0% од Македонија им признаваат азил итн. Само не ми е јасно оти од Јануари до Септември пак толку многу се покачи бројката на баратели.

Пет членки на ЕУ бараат воведување визи за Македонија

Германија, Белгија, Луксембург, Шведска и Холандија повторно ќе покренат процедура со која Македонија и Србија по кратка постапка би можеле да се симнат од белата шенген листа.
1911-czech.jpg
Германија, Белгија, Луксембург, Шведска и Холандија најавуваат дека на претстојниот самит на министрите за вантрешни работи и за правда на земјите членки на ЕУ кој ќе се одржи на 25 октомври, ќе бараат повторно да им се воведат визи на Македонија и Србија.
Европскиот експерт Александра Стигмајер за „Танјуг“ изјавил дека ниту една земја на ЕУ, па ни Германија, не може да го суспендира безвизниот режим, но сепак постои можност бидејќи државите во итна постапка да можат да „симнат“ од Шенген листата некои држави ако имаат наплив на азилиланти.

http://www.sitel.com.mk/pet-chlenki-na-eu-baraat-voveduvanje-vizi-za-makedonija

Zemjite clenki na EU imaat moznost da gi vratat navodnite azilanti po brza postapka. Zosto ja pravat celava "drama"? Plus, imaat azilanti od Afrika i Azija vo mnogu pogolem broj.

Ona sto zagrizuva e apsolutno servilnoto odnesuvanje na Makedonija i Srbija. Prtemierot na Srbija Ivica Dacic izjavi denes deka Srbija ke go plati trosokot za 10,000 lazni azilanti bidejki navodno toa e pomala cena otkolku da im go ukinat bezvizniot rezim.. Teuta Arifi i ne ja diskutiram, se znae nejzinata uloga vo Makedonija.

http://www.kurir-info.rs/dacic-srbija-ce-platiti-troskove-azilanata-clanak-459980

.

Мене чудно ми е ова со азилантиве.А дане се обидуваат индиректно овие од Брисел да ги уценуваат Мк и Срб,едните да попуштат во спорот со името,другиве да го признаат Косово??
Од Албанија и Босна нема лажни азиланти??

Така така таму кај што е битен интересот како во случајот со Романија и Бугарија кои се полни со роми азиланти, нема ни размислувања за укинување на визниот режим бидејќи тие се веќе рамо до рамо во ЕУ со Германија и Холандија. Таму кај што Европа нема интерес како во случајот со нас и Србија веќе со децении не уценува.

Мене чудно ми е ова со азилантиве.А дане се обидуваат индиректно овие од Брисел да ги уценуваат Мк и Срб,едните да попуштат во спорот со името,другиве да го признаат Косово??
Во овие базите им работат под полна пареа, за нив е неважно.А и потребни им се 9/11 пилоти и луѓе-пуканки од таму, за да ја продолжат својата вековна и праведна борба против тероризмот.

Тоа што некоj не информира коректно, не значи дека ги нема Албаниja, Босна и Црна Гора.
http://novinite.bg/articles/21881/S...-na-bezvizovoto-patuvane-na-Zapadnite-Balkani
6 држави (Белгиja, Луксембург, Франциjа Германиjа Австриjа и Холандиjа) барат воведуване на предпазна клауза за да можат да се воведуват визни ограничуваниjа.
--- надополнето: 15 октомври 2012 во 18:43 ---
Така така таму кај што е битен интересот како во случајот со Романија и Бугарија кои се полни со роми азиланти, нема ни размислувања за укинување на визниот режим бидејќи тие се веќе рамо до рамо во ЕУ со Германија и Холандија. Таму кај што Европа нема интерес како во случајот со нас и Србија веќе со децении не уценува.
Нема како да са азиланти,заштото имат европско државенство по силата на подпишаните договори за пристап во униjaта и има слободно движене на луге,стоки и капитали. Статутот на државjaните надвор от ЕУ и европските државjaни е различен. Различни са процедурите и по преминува не на границите, различни са процедурите почти за се.

Јас зборам зошто вашата држава влезе во Европа само заради интересот Европа да има каде да го фрла отпадот и да има корист политичка и геостратешка од вас. Вие со тоа ништо не добивте останавте исти. Таква корист од Македонија, Еврпа не гледа и затоа ситуацијата е ваква каква што е и нема да влеземе во следните 100 години.

Глупости, да не ги осиромашиме случајно. И сите 2 милиони да се отселиме со работна сила 950.000 а тоа е 2-2.5% од германското население. Комарец да се протне во увото на слонот. Ова е класична дискриминација, се забранува слободен проток на население и работна сила.

Вратиле не вратиле се исто ми е.И така не видов којзнае какви придобивки за Македонија од безвизниов режим.А и на крај краева го имаме Амди ќе каже црнец сум јас ме дискриминираат од ЕУ(расисти ова она) и пак се по старо ;)
„Јас сум Кока-Кола за вас“ :cuc:

Многу се нервирам што се лигават. Добро бе мајку му стара, ако воведуваш пак визи, воведи ги, што да ти кажам, а не сеа 3 месеци ќе се закануваат, па ќе дават и замараат со глупи муабети. Или дади последно предупредување и повлечи се или одма повлечи ги визите. Не можам да ги слушам. Заморантуси.

Мислам во секој случај би било неповолно доколку ги повлечат, реално полесно беше да се патува без визи, ако ништо друго бирократија се олеснува, ама аман више со повлекувањево на визиве. Или ќути си и трпи си или повлечи ги. Уште од дента кога ни го дадоа олеснувањето зборат дека размислуваат за повлекување. Напорни ми се више.

Вчера ја гледав изјавата на Дачиќ во врска со оваа наводна проблематика.
Малку беше саркастичен, но не можеш да бидеш сериозен по вакви изјави на дел од земји членки. Што е пак уште повеќе несериозно ова е одлука која треба да ја донесат сите земји членки на ЕУ, а не самоволна одлука на 6 држави.
Со тоа уште помалку треба да се земе сериозноста на заканите.
Според него ако некоја земја членка најде илегални имигранти од Србија, истата ќе ги подмири сите трошоци за депортирање на имигрантите само за да не осетата голем трошок земјите членки на ЕУ, додаде дека и навистина е смешна бројката на азиланти и нелегални емигранти од Србија за да се гледа на некој огромен проблем.
Кажа дека гледа можност за реципроцитет на визниот режим кон ЕУ ако во случај се донесе таква несериозна одлука.

Многу се нервирам што се лигават. Добро бе мајку му стара, ако воведуваш пак визи, воведи ги, што да ти кажам, а не сеа 3 месеци ќе се закануваат, па ќе дават и замараат со глупи муабети. Или дади последно предупредување и повлечи се или одма повлечи ги визите. Не можам да ги слушам. Заморантуси.

Мислам во секој случај би било неповолно доколку ги повлечат, реално полесно беше да се патува без визи, ако ништо друго бирократија се олеснува, ама аман више со повлекувањево на визиве. Или ќути си и трпи си или повлечи ги. Уште од дента кога ни го дадоа олеснувањето зборат дека размислуваат за повлекување. Напорни ми се више.

По правилно треба да се враќат визите повторно за Мкд затоа што нај многу имигранти во ЕУ после Авганистан има од Мкд..

По правилно треба да се враќат визите повторно за Мкд затоа што нај многу имигранти во ЕУ после Авганистан има од Мкд..
Статистички податоци со бројки ? не а ? епа ЌУТИ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom