Darling
High Value
Pi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Книгата прочитај уште подобра од филмот еАмерикански Психопат...дали сум таков....или фантазија...
FatherlandСите филмови кои сакав да ги наведам се веќе наведени, American History X i Donnie Darko, ама еден не е, жал ми е што не можам да се сетам на името. Ќе ја претворам на момент темата во „Барам филм не можам да го најдам“, една американска новинарка оди во Берлин по ВСВ, но во филмов фашистите победиле и цела германија е во тие обележја како и пола Европа која е под Германија. Истребувањето на Евреи, Роми итн. се државни тајни, кои оваа ќе ги дознае некако итн. Ако некој му текна нека ми каже обавезно.
Незнам како American Psycho ве натерал да размислувате со денови.. Што не ви излегло од глава, музиката од 80тите?
Мене филм кој ме има пореметено, со денови го мислев и друго немав пуштено а и немав реално желба е:
![]()
Koмплетен филм според мене, во секоја смисла. Ќе ме извини Ио што вака 2-3 реченици, ама ветувам ќе се вратам со други, сега ме мрзи.![]()
Е тој... It makes you thinkFatherland
Добро филмче. http://www.imdb.com/title/tt0109779/
http://en.wikipedia.org/wiki/Fatherland_(novel) книгата
The lives of the others
Покрај тоа шо долго време после гледањето бев под импресии од филмов како дел од европската кинематографија, ме замисли во поглед на бившиот систем шо беше и кај нас и во источна Германија, како и постапката на припадникот на штази полицијата кога спаси живот преку "невршење" на својата должност(што би постапил јас во таква ситуација за личноста шо беше класифцирана како предавник на нацијата).
не ти работи линкотТаква психоза, ретко се гледа...
![]()
Американски Психо е ремек дело!! Само пак ќе кажам мора прво да се прочита книгата за да се цени филмотНезнам како American Psycho ве натерал да размислувате со денови.. Што не ви излегло од глава, музиката од 80тите?
Мене филм кој ме има пореметено, со денови го мислев и друго немав пуштено а и немав реално желба е:
![]()
Koмплетен филм според мене, во секоја смисла. Ќе ме извини Ио што вака 2-3 реченици, ама ветувам ќе се вратам со други, сега ме мрзи.![]()
не ти работи линкот
и ти ли не научи дека од имдб не можеш слики да линкаш?