Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Дали Предраг пушти список вчера (Понеделник) по економија? Група маркетинг, н.т и е-бизнис?

Управувачко само на испит е на раскажување цели лекции.

Сигурни сте дека на испит Управувачко сметководство е на раскажување?????
--- надополнето: 16 октомври 2012 во 09:13 ---

Да не знае некој освен скриптата што ни ја даде еколошки менаџмент, што е друго за колоквиум? Има ли некоја книга во Либро и кои страни од неа требат плус, или даде уште некоја скрипта?

Некој од колегите ако може да ми каже дали од прашањата од Либро паѓаат по Макроекономија,Финансиски пазари и институции,Финансиско сметководство и Основи на менаџмент??

--- надополнето: 16 октомври 2012 во 09:13 ---
Да, испитот е на раскажување на три лекции.

Некој од колегите ако може да ми каже дали од прашањата од Либро паѓаат по Макроекономија,Финансиски пазари и институции,Финансиско сметководство и Основи на менаџмент??
Makroekonomija so sigurnost pagaat jas taka poloziv zaso vo ucebnik niso ne se razbira.

Макроекономија како што кажа погоре колешката се паќаат од либро прашањата...Кај нас ФПИ имаше по некое прашање од Либро, ФС појма немам од кај му беа извадени прашањата и вежбите, ужас невиден, а за Менаџмент нема што да се каже освен се напамет да се учи секоја набројуванка!

Колеги ај ве молам на кој му фали член за проектната по финансиски менаџмент, нека ме планира мене и нека ми пише лп. :)

Колеги ај ве молам кажете ми дали може Трговско право да се положи само од презентациите ?

Макроекономија се положува со прашањата од Либро и со домашните од професорот претходната година се сеќавам на прв имаше една задача и две прашања едно за доброволна невработеност и другото нешто исечок од весник да дадеш твое мислење

Економија на инвестиции од кој тип задачи се паѓаат за прв колоквиум??

Рече префесорот дека со асистентот ке сме решавале задачи следнава недела а и сигруно од домашниве ке се падне нешто:)

moze nekoj od postarite ako nemam kniga menadzment dali moze suklev problem da napravi i dali bez tie kejsovi moze da se pominee ??

Макроекономија се положува со прашањата од Либро и со домашните од професорот претходната година се сеќавам на прв имаше една задача и две прашања едно за доброволна невработеност и другото нешто исечок од весник да дадеш твое мислење

Рече префесорот дека со асистентот ке сме решавале задачи следнава недела а и сигруно од домашниве ке се падне нешто:)
Макро нека ги купат од книжарта на факултет, јас лани за малце ќе се сјебев со тие од Либро, на прв колоквиум сите прашања беа од скриптата од факултет, а од таа од Либро помалце паднаа.
А економија на инвестиции мислам дека вторник и среда ќе дава асистентот задачи, бидејќи во понеделник треба да ја завршиме седма тема. Би требало на колоквиум да има задача за инвестициониот мултипликатор, за амортизација и да се нацртаат инвестиционите фази. Од прилика ова би можело да се падне. Знам само дека за вториот колоквиум потешки биле задачите, бар така слушнав од постариве. :)
П.с. Дај нека ми каже некој до каде треба да се учи регионална економија за прв колоквиум и дали има нешто скратено?

Денес Драге даде задача по математика за 45 поени ? Да не се најде некој јунак да ја реши ?
Многу ме интересира ако имало таков некој. Мене искрено 3 живота малце ќе ми беа за да ја решам xD

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom