Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Многу нормално дека чоечки ќе се однесувам. Јас не сум човек кој сака на суров начин да одговара. Воедно не се замарам со проблеми кои ги немам лично јас, бидејќи со моите и онака никој не се замара :) Па така не би чувствувал потреба многу да размислувам и дејствувам за дете.
Да е мое би го прифатил, би му помогнал да живее убав живот. Но јас сум немоќен против бариерите на околината. Останува некаде да се снајдува и само/

Oва се твои зборови дека нема ништо лошо да им правиш на деца кои се лгб и дека на прво место го ставаш човечкото во себе. Ете, толку ли беше тешко? Ако вака се согласуваат бар 50% од припадниците на мак општеството има барем некоја надеж за подобрување.[/quote]
Но да не се сфатиме погрешно, јас сум традиционално човече кое ги почитува вредностите кои се поставени и истите би ги задржало бидејќи му е арно во животчето. Секој човек има живот. Секој човек го живее како што замислил. Секој човек мисли дека се ќе биде како што тој замислислил (одиме со претпоставка имам дете хетеро како мене) па од тука би сакал да се грижи за истото максимално. Плус јас сум верник, религијата не трпи вакви бракови. Животот нивни не ме интересира се додека не допрат до одредена врвка која е поврзана со мојот. Дотогаш кулирам и набљудувам странично.
п.с одам во хоризонтала

Колку и да е смешно има и такви случаи. Веќе ти реков за Јерг Хајдер. Не ми веруваш? Прогуглај.

Еве ти друг пример. Џеј Едгар Хувер.
Taka e decko, site se pederi na svetot, vo pravo si
I potoa mrmorecot ja vitkase cokoladata vo folija
Da, da, sekako
Ми се спие, а и имам една страшно добра книга за читање, па ќе ја напуштам конверзацијава. Утре, ако сакаш, пак.
Ajde dobra nok, tuka se slozuvame deka e za spienje vreme.

Па прашај го Нил Патрик Харис какво е чувството да се биде татко на 2 ќерки.

Доброооо,не ми давајте за пример личност од Холивуд,ќе си стојам на мојот став до крајот на животот...:love::love::love:[/quote]

Значи и да е славен и да не е ти ќе му седиш над глава оти тоа ти смета иако не прави никаков злочин? Oh well, тогаш нема проблем јас да ти седам над глава и да ти велам цел ден како задникот ти е голем од толку џанк храна.:D Чим можеш ти, можам и јас.

Но да не се сфатиме погрешно, јас сум традиционално човече кое ги почитува вредностите кои се поставени и истите би ги задржало бидејќи му е арно во животчето. Секој човек има живот. Секој човек го живее како што замислил. Секој човек мисли дека се ќе биде како што тој замислислил (одиме со претпоставка имам дете хетеро како мене) па од тука би сакал да се грижи за истото максимално. Плус јас сум верник, религијата не трпи вакви бракови. Животот нивни не ме интересира се додека не допрат до одредена врвка која е поврзана со мојот. Дотогаш кулирам и набљудувам странично.
п.с одам во хоризонтала

Истото го мислеле и робовладетелите во УСА во 19 век. (y)

Oва се твои зборови дека нема ништо лошо да им правиш на деца кои се лгб и дека на прво место го ставаш човечкото во себе. Ете, толку ли беше тешко? Ако вака се согласуваат бар 50% од припадниците на мак општеството има барем некоја надеж за подобрување.
п.с одам во хоризонтала[/quote]

Доволно фер, ако си искрен во тоа што го кажа за верата (љубов кон своите без оглед на се, мир и разбирање). Нормално, ако вистински ги следиш тие принципи.

Ако е религиски тогаш се согласувам. А ако е граѓански? Или пак ако има цивилна унија или вонбрачна заедница целосно изедначена со брачна?

Доброооо,не ми давајте за пример личност од Холивуд,ќе си стојам на мојот став до крајот на животот...:love::love::love:

Значи и да е славен и да не е ти ќе му седиш над глава оти тоа ти смета иако не прави никаков злочин? Oh well, тогаш нема проблем јас да ти седам над глава и да ти велам цел ден како задникот ти е голем од толку џанк храна.:D Чим можеш ти, можам и јас.[/quote]

Хахаха грешка си,јас на никој не му стојам на глава ниту пак сакам некој да ми стои на мене,краток ми е животов да се замарам за некој друг и да го убедувам или да го оспорувам што да прави,дали е злочин или не е,еднаш кажувам што мислам и тоа е тоа,мене не ми сметаат туѓите животи доколку јас не сум вмешана во нешто,искрено гајле ми е. Само се изјаснив што мислам за темава,а дали ќе имаат хомосексуалците деца или не,јас тука не одлучувам,само кажувам што мислам.

Ne, ne mislev deka nema da odat na zabaviste, tuku AKO odat i AKO se znae deka se homoseksualeci (t.e. zencinja, so zenski maniri), ke vidis togas tvoite teorii kako idat direktiva u voda, koga ke si igraat kur so nego SITE.
I nemoj taka da mi vikas "ti li? jas ne", toa glumenje ludilo po doma mozes. Ti kazuvam kako stojat rabotite, toa e vistina, toa SE slucuva, a inace moze da se lazeme tuka do utre i da vleguvame vo zamki kako na primer taa so zborot "normalno"
Aj eve edna zadaca, da si najdes sto znaci "normalno"
Pa posle eve use edna zadaca: Da otides vo BILO koe skolo (gradinka, zabaviste, fakultet)
Izberi 100 dusi od tepka i prasaj kolku se gej
I ke vidis sto znaci "normalno", odma ke ti stane jasno.
Pazi, stanuva zbor za seksualni nagoni tuka, ne za drugi karakteristiki (da ne pocnes so filozofija "abe znaes, sekoj e edinstven" i sl.)
A zaso toa glumenje ludilo ej, toa ne go razbiram?
Podobro ke se osekjas posle, pred spienje? "Ej im napisav na forum deka se e super- nema vrska sto go zemaat u gz `mazive`, sigurno neso mn dobro napraiv, kakva dobra liconst sum..bravo ej"
Ne, tuku mesto da im kazes kako sto navistina mislis (i SITE mislat) deka NE E KAKO STO TREBA nesto cim go zemaat u gz, maz so maz, zatoa vi se gadese slikata taa kaj degenite u vecer, ako bese tolku lepota, sto se gadevte? "ama znaes ne e za naslovna blablalbal" samo lagi
Priroden mehanizam e toa, odma e odvratno.
Ako ozbilno tolku se grizite, treba da im se pomogne nekako, daj boze se da im bide kako sto treba, ama i samite se nesrekni i sl. mislam deka i samite znaat deka neso ne e u red so niv (osven EPTEN bogatite, tie mozat da najdat drustvo sto ke im go cicaat za kes i vistinata ke ja ostavat vo pozadina, se dur imaat kes, posle i tie ke znaat deka neso ne e u red so niv...)
Postojano vikam "ne e u red so niv", zaso tuka samo baniraat luge sto imaat drug stav..osven prifakanje na se od zapad.
I ova so "drznuvanje" demek ako kazam svoj stav i toj ne e deka postuem u gz da go zemaat mazi, odma "sum se drznuval"
Pa ti sto se "drznuvas" isto taka? Jas nemam li pravo na stav? Da ne zboram deka najmalku 99 od 100 istoto go mislat, a samo lazat zaso taka se nauceni, demek "nemoj, ne bidi strog, itn"
Isto i za retardirani luge...i takvi nekoi pojavi
Na site im e zal, ama nikoj ne kazuva: deteto ti e udreno, dzabe e se, gospod presudi.
Stvarno e surovo, ama ne go pravi nevistinito. Steta, upm, ozbilno mi e krivo, ama sto da pravam? Da lazam samo za da ...sto? Za sto da lazam, aj, eve? Pa pofer e da im se POMOGNE nekako...vo taa nasoka da razvivame diskusija, ne so pusenje kur na paradi covece... i podrska u potpis i da se mislite deka ste neso liberali od 21 vek. (ili najjakite: "sve e zagovor, golemiot brat..." a toa go pisuva na forum, i site go citaat i razmenuvaat mislenja i sekoj pcue politiciari i sve.. ama pak bilo zagovor...evreite...)
Toa ne ti e za "drznuanje" a ova moevo bilo "drznuvanje"....vidi vidi, nov tip na liberali :) forumski :)

Сопствените ставови се одлична ствар и мора да се испоштуваат. По нив се препознаваме.
Ајде еве од мене една задача, најди овде што е нормално?
NTIA напиша:
Gi nema be, so koe lice kje dojdat pak na forumov?:)
Inache, Nikole Gruevski epten naroden chovek, blizok se gleda be, ko rodnina da ni e na site. Taka go osekjam posle sekoja izjava. Ne sum bil partiski opredelen (chitaj: PARTISKI), ali ako imashe "licno-vski" opredelbi, gruevski numero uno. A isto taka cenam ili-ili, ne ramnodushnost koga s eraboti za drzhava.

Ова е само дел од емоциите изразени кон ист пол има десетици цитати во страст напишани.
Ајде сега да дефинираме што е нормално, ти спаѓаш во нормални, а јас во ненормална така МОП?:)

Кај забегавте бе сите?
Од гејоњ бракови, до посвојуваање деца, до Нил Патрик Харис Џиновиќ,а никој ништо посебно не кажа.

Конечно, некој споемна Содома и Гомора.
Знае некој конкретно зошто е терминот содомизација? Што се случило со Содома и Гомора?

Падот на цивилизациите се случувал по одредени неприродни текови и застранувања.

Бунтувајте се колку сакате, ама падот отпочнува, за природата да си ги доведе потоа работите на своето место.
И Рим, Египет, Маите, Инките, паднале од "варварите" кои биле "неписмени", не верувале во "соодветните либерални божества", не се ебеле во шупак, биле "нецивилизирани". Така што, полека, рипкајте, скокајте, кој сака на таклабаси, кој вуна да гнете, падот ќе се случи, потоа и бракови и мракови џабе, потомор ќе има.

Кај муслиманите има: Inshallah.

Кај нас е малкуцка поинаку, ама сетики исто значи.

Гејоњ бракој, ЈОК!

Нејсе, куп страници се испишале, многу доцна легнувате, се бесполезите пред компјутерот, денот потоа ви минува непроспан :)
А никој конкретно не даде предлог, објаснение, туку се закатанчивте да си ги мерите кому му е поголем или посаглам, со поспани реторики кои никаде не водат конкретно.
Некој спомена едно, друг друго, а сите едно исто: апологетите дека так требит, нејќезите, дека не требит.

А никој не се запраша, од каде и зошто сето тоа потекнува, кога веќе се избега од главниот момент на темата кој е веројатно исцрпен.

Некој спомена дека е битка за гласови.
Е не е. Ниту владеачката, вечно да си владее, ниту комуњарите клети не ги бркаат "двесте илјади" гласвои на Кочевци.
Ниту е услов и предуслов за ЕУ. Ниту е важно што Франција сака да укине дезигнација татко-мајка, туку родител со цифриче. Ниту што Њујорк не паднал иако им се потоморија кулите пред единаесет години.
Ниту е важнмо што Гадафи попил цефка во шупак.

Важно е што за тричетворица во државава нема да има промени, ни сега, ни подоцна.
Може да има евентуално пред самиот пад на цивилизацијата каква што ја познаваме.
Добро е што не сме "напредни" како другите. Тоа и не спасувало низ вековите, од секогаш.
Ненапредноста.
Кога се ќе се испотомори, малкуцка правоверни ќе останат to repopulate, дел од нив ќе се во Македонија.

Почна од малку, ќе заврши на многу.

Затоа и нема геј бракови кај на с да има. Девијантностите, ретко се толерирале.
Кога поповите забегувале, ќотек јаделе. Сега мина времето на ќотекот (дали?).
Но, не е минато времето на разумот.
Разумот вели: НЕ! Не за геј бракови!

Следствено, среќа наша.

Кој не верува, реков погоре: Inshallah. Или по рисјански: Бог е велик, негова ќе биде волјата.

Инаку: доброутро до сите гејоњ, лезбачоњ и сите здрави и прави нормални македонци!
Со нови сили во нови препирки и дискусии :pos::tapp:

Специјален поздрав до Леандра(y):). Не ја опставивме да дремне кутрата:oops:. Со писанија неспана остана. Срам да ни е.

Прво, ЛОЛ за првата реченица, се изнасмеав :D

Ај сеа озбилно. Ја како атеист (пошто нит се крстам, нит се молам) како би реагирала во тој момент на исчекување додека детето ми ја открива својата (и уште еднаш) својата сексуална определба?
Муабетот ми е дека превише религиозни моменти имаш во постовите. Не дека е тоа лошо, верник си и твое право си е да си ги интерпретираш работите на најприфатлив начин за тебе. Јасно ми е дека со тоа што сум ја атеист кај тебе во глава дополнително се влошува мислењето за мене, али среќа шо не ми е гајле, па можам да го кажам и следново : нашите ставови се дијаметрално спротивни од причина што уверувањата ни се исто такви и веројатно е дека на многу малце теми би успеале да се сложиме за нешто. Твое мислење е дека хомосексуалците не би требало да добијат право на брак или на посвојување деца. Добро. Моето е спротивно. Пак добро.
Реалноста е дека ќе добијат... кад-тад
Ми се спие, а и имам една страшно добра книга за читање, па ќе ја напуштам конверзацијава. Утре, ако сакаш, пак.
Прво, ЛОЛ за првата реченица, ти плачеш, не се смееш, сваќаш во каков измет си паднат/а. Сваќаш колку е тежок патот по кој си тргнат/а. Тежок е и бесмислен. Во потргага по нешто ново и интересно си испаднал/а од колосек. Тежок е животот кога нема кој да те насочи, многу рано ти се отворила вратата на пеколот. Жал ми е. Само ти плукај и потсмевај се на Господ, далеку ќе стигнеш. Секојдневни растројства и испади само ја навестуваат смртта. Верниците живеат во душевен мир. Тие незнаат да посегнат по седативи, дроги, алкохол. Човекот кој се моли секојдневно за мир и спасение вие го нарекувате заостанат, конзервативен, наивен, прост и незнам уште како! Побожниот човек знае да го цени тоа што е од Бога дадено, знае кои му се мајка и татко, и кои ќе му бидат на неговото дете. Сите сме свесни за да се создаде детето дека се потребни мајка и татко, а вие се спротивставувате на природата, не на природата туку лични него, на детето. Некој спомна дека можел да направи дете негово да му родела жена, и потоа тоа дете да си го гледале со партнерот :facepalm: . Зошто? Зошто да му го скратиш на детето тоа што е дадено од Господ? Зошто да не си ги одгледаш своите деца заедно со нивната мајка? Зошто толку сакате да посвојувате деца? Народот дава цели богатста и купови пари за да се излечи, да може да има свои деца, а вие со сила се правите болни. Верујте дека овие разврати нема уште долго да ги има на земјава.

Лицемерие на велико... Некој да ти зборува за Бог, дека е просветлен, дека оди по „правилниот“ пат, а во исто време збори за пениси во потпис.
Хипокрит кој го спомнува Бог (кој според митологијата учи на разбирање и прифаќање на различното), а во исто време е хомофобичен и неможе да прифати дека некој се однесува различно од неговите ограничени размислувања.

Лицемерие на велико... Некој да ти зборува за Бог, дека е просветлен, дека оди по „правилниот“ пат, а во исто време збори за пениси во потпис.
Хипокрит кој го спомнува Бог (кој според митологијата учи на разбирање и прифаќање на различното), а во исто време е хомофобичен и неможе да прифати дека некој се однесува различно од неговите ограничени размислувања.

Хипокрит беше оној докторот :pos::pos::pos: , на кого му се колнат докторите или беше Хипократ:pos::pos:?
Чисто онака, спортски, бидејќи е на темата.
Кој е тој Бог според митологијата на Хипокрит? Зарем Хипокрит се занимавал со митологија и богови? Мислам, повеќе од сите во тоа време?

Нејсе, сериозно. Кога ќе научите дека не секој одговор треба да ви содржи: хомофобија, хомомразија, хипокризија, ограничено размислување?

Бедно ви звучи апологетизмот на хомосексологијата.
Не велам хомосексуалност, бидејќи тука, вие се трудите да ја подигнете на ниво на организирана религија.

Сега, не знам конкретно членот со пенисите во потпис што мисли, но, кога се генерализира:
не се мразат педери и лезбофки, туку се бара начин да им се помогне, баш затоа што се однесуваат поинаку.
Наполеон беше примерот? И тие луѓе се однесуваат поинаку. Но не парадираат, се лечат.

Полека. Со аргументи, издржани. не со празна реторика.

И покрај големите пари и притисоци во САД врз децата и наставниците во школите, врз медицинскиот персонал и во институциите под закани, се повеќе држави даваат предлог да се заштити традиционалниот нормален брак меѓу маж и жена.

7 more states say no to ‘gay marriage’
To date, in 27 states where a constitutional amendment to protect traditional marriage has been proposed, voters have adopted it, with Arizona’s outcome pending.
“Americans clearly don’t want same-sex ‘marriage,’” he said. “Marriage is a national issue and the national results speak for themselves. Poll and national poll shows Americans want marriage defined as one man and one woman.”

Впрочем поимот/институцијата брак е воведен токму како легална нормална заедница помеѓу маж и жена. Сепак притисоците се големи, парите се огромни па се чини дека народот низ светот не оти сака туку оти дел под инситуционални и правни закани, дел не може вечно да се бори со тие богати здруженија...ќе потклекне.
Заради некои дискусии каде едини примери се самохрани родители и кои сметаат дека хетероскесуалните бракови се сведуваат главно на самохрани родители :confused: еве нешто за се поголемиот број разводи на бракови од ист пол во Америка

"We have 34 [gay divorce] cases right now in the office, compared to 150 [heterosexual] divorce cases,” says Raoul Felder, a New York divorce lawyer who has handled numerous high-profile breakups including Rudy Giuliani’s split from his wife of 18 years, Donna Hanover, while he was mayor of New York. Felder’s growing case file did not yet include couples who’d wed in New York starting last June; instead they are couples who’d married in other states, like Massachusetts. With New York divorce law requiring marriages to be “irretrievably broken" for at least six months before couples can file for a no-fault divorce (which is itself relatively new in New York state, adopted only in 2010), cases like Des' and Katie's will be some of the earliest to come down the pike. Felder added that gay divorces are currently "filtering down at a faster rate than heterosexual divorces.”

Лурц, лажат бе клетите амери, по знаат тие, затуцани, заостанати, ограничени хомофоби.

Ок господине дрвен адвокат... На многу луѓе овде од форумот им треба лечење па не гледам дека нив им е забрането да се размножуваат и да стапуваат во брак.
И ве молам во иднина не спомнувајте Бог само за да ви држи вода вашата дискусија. И не знам да постои божја заповед Не биди педер, може како 11 да ја поставиме.

п.с. Навистина се обиде да ми го подметнеш Хипократ? Lame, very lame.... :love:

Конечно, некој споемна Содома и Гомора.
Знае некој конкретно зошто е терминот содомизација? Што се случило со Содома и Гомора?

.

Содома и Гомора
Во дамнешни времиња, некаде околу територијата на Мртвото Море, си постоеле две шик местенца со име Содома и Гомора, пандани на денешниот Лас Вегас. Преданијата велат дека таму, главниот двигател во животот на локалните мештани им била забавата, неконвенционалниот секс, психотропните сусптанци, целодневното опивање, односно ексцесивниот хедонизам и постоело само едно правило “ Што и да се случи во Содома и Гомора останува во Содома и Гомора”. Значи, овие слободоумни, ексцентрични визионери, гаеле изразито субверзивни перспективи за животот, кои што имале тенденција да ги уриваат укочените и арбитрарно импонирани стереотипи и морални начела од страна на богот Јахве, преку максимално и недвосмислено ползување на мноштвото вариетети на овоземни сладострастија.
Овој начин на моделирање и владеење со растегливата вештина наречена морал, бил прифатен и практикуван од сите, освен од еден намќорест, но послушен и поддан Богомолец наречен Лот, на кого оргазмичната џева му ја попречувала поладневната дремка, и истовремено го ставала во опасност воспитувањето, на неговите две малолетни ќерки. Па така, еден ден, на Богомолецот му пукнал филмот, и целиот напизден, со накострешена шишка и клевета на умот, главеечки јурнал низ вратата од својот дом и се упатил некаде, на некое рандеву со богот Јахве. Кога пристигнал таму, Богомолецот, со насолзени очи почнал да рецитира трогателна приказна за која најдобро сведочеле неговите подочњаци, и ги обвинил блудниците од Содома и Гомора за ерес, како и за нарушување на јавниот ред и мир. Јахве сочуствувал со ненаспаниот човек, и пратил два негови “bottom bitch” ангели во извидници. Ангелите со денови биле натрескани, трипале, пиеле висококвалитетно вино, жестоко се копулирале и оргирале, па откако се отрезниле, и го доставиле извештајот за лудиот провод до Јахве, овој полудел од љубомора, и го иницирал својот мортал комбат мод, скоро апгрејдуван со ново и уште по засштрашувачко фаталити, и со епска деструктивност успеал да ги пепелоса сите, освен добриот кодош Лот, жена му и двете ќерки. Како и да е, жена му не доживеала во иста телесна конзистенција, да ја почувствува целосната полнота на божјата “милозлива добрина” и набргу била разнесена на ситни парчиња, поради тоа што некоја фрактална структура на фотон, од боженствениот огномет се прилепила за нејзиниот вид, што дополнително го напенисило, и онака нервозниот Бог.
После бомбастичниот настан, Богомолецот Лот, сега ужалостен вдовец, со неговите две ќерки, се сместил да живее во некоја зафрлена пештера, далеку од спомените, втемелени во прашината што останала од градовите на гревот, Содома и Гомора. Но, овој убитачно-јебитачен кластерфак, не застанува тука, туку продолжува и се продлабочува, со настаните кои следат постфестум, во пештерата. Имено, девојките отсечени од било какви машки сексуални намери, своите ориентации ги насочиле кон својот сопствен татко(или таткото во недостиг на мастурбација со женско тело се ориентирал кон дефлорација и обесчестување на сопствените ќерки), и така тие заедно отпочнале серија од инцестоидно-спермести баханалии, кои подоцна вродиле со растечки тандем плодови, во утробата на ќерките, сега идни мајки. Јахве почнал да ракоплеска, од целото тоа гревовно упориште на безбожништвото, развратот и блудот, на крајот сепак се изродила нова искра на надеж, пример кој понатаму треба да ни го осветлува патот кон вистинските вредности, љубовта, традицијата, семејството, доброто, моралното, чедното, кон Бога. И така, сите си продолжиле да си живеат среќно, весело и морално исполнето, со благословот од Богот Јахве, додека едноставно не престанале да си живеат.
Прекрасна, морално вдахновувачка приказна, која на еден доста концизен и илустративен начин, меѓу другите сакрални работи, ни го доловува и суштинското значење на божјата заповед “Љуби го ближниот свој”, извадена од омиленото бајковидно дело на подвидот хомо-сапиенс-ретардус.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom