Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Крај краева замисли си сценава : Зимска вечер, седнати покрај каминот таткото и мајката(другиот татко или не знам како да го крстам) и чучнато до нив детенцето. На тоа апаратчето познато како Ди-ВИ-Ди пуштен филмот http://www.imdb.com/title/tt1045772/ и си уживкаат. Колку убаФко :icon_lol:

Number of homosexuals is steadily increasing,although their pregnancy tests are always Negative.
Од потпис на еден член.

Е арно де, ние сме заостанати малку. Мојана на 5 ме праша, не на три, али исто е.

Па коа се куропецате со ,,психолошки,, размислувања за децата, би требало да знаеш, дека 3 и 5, се огромна разлика.

Ија зачудувачки искрено да ти кажам ... али како и да е рано е нема клима у државава за такво нешто ...
Рано е и јас го велам тоа. Па ние пред десет години не ни разговаравме за хомосексуалност тоа беше табу тема. Денес речиси сите разговараат, од една страна добро е што се исфрли на површина и јавно да се дебатира за неа. Понатаму ќе се појават контактни емисии во кои ќе се разменуваат ставови, па периодот на „отварање“ на јавни личности до моментот на прифаќање и ставање на законска рамка.
Сите земји ги прележале фазиве, никаде не било преку ноќ. Се разбира ние сме назад во се и кај нас ќе помине во наредните десет години.

Се прашувам истите тие кои сега велат браво, дали утре ќе ракоплескаат на законот или ќе глумат изненадени од каде толкава поддршка за него?:)
Некој нов Спиро (па може и истиов) ќе предложи закон, тие што сега го поддржуваат ќе го пцујат (ама пак, кога ќе треба да се гласа на избори ќе го поддржат бидејќи тогаш ќе има нов побитен непријател, па хомосексуалците ќе бидат небитни), а хомосексуалците и нивните поддржувачи ќе бидат среќни бидејќи го „победиле“ системот и благодарни на Спиро.

Спиро ќе биде среќен бидејќи ги извеслал сите во пакет. :D

Па коа се куропецате со ,,психолошки,, размислувања за децата, би требало да знаеш, дека 3 и 5, се огромна разлика.
Исто е во смисол дека прашуваат и дома, а ако не им се одговори дома, некој надвор, вонка, ќе им каже. треба да се внимава, најранливи се тогаш на негативни инфлуенции (влијанија)
--- надополнето: 15 октомври 2012 во 22:22 ---
Некој нов Спиро (па може и истиов) ќе предложи закон, тие што сега го поддржуваат ќе го пцујат (ама пак, кога ќе треба да се гласа на избори ќе го поддржат бидејќи тогаш ќе има нов побитен непријател, па хомосексуалците ќе бидат небитни), а хомосексуалците и нивните поддржувачи ќе бидат среќни бидејќи го „победиле“ системот и благодарни на Спиро.

Спиро ќе биде среќен бидејќи ги извеслал сите во пакет. :D

Шпире е ВеМеРо, нема закон од Шпире.

Друг, можеби, Шпире, не.

Шпире е ВеМеРо, нема закон од Шпире.

Друг, можеби, Шпире, не.
Спиро едно време не можеше да го замисли Грујо, па сега му е министер во Влада, Грујо едно време не можеше да го свари Аљи, па сега му е коаљиционен партнер, најдобар од сите досега. Времето (интересот) чуда прави, не биди толку сигурен. За овој мандат што го тера сега, нема закон да, за идни мандати не би се кладел.

Спиро едно време не можеше да го замисли Грујо, па сега му е министер во Влада, Грујо едно време не можеше да го свари Аљи, па сега му е коаљиционен партнер, најдобар од сите досега. Времето (интересот) чуда прави, не биди толку сигурен. За овој мандат што го тера сега, нема закон да, за идни мандати не би се кладел.

Не знам, дуњава е чудна, сешто трпи.

Го видов писмово и ми се виде интересно...Добро чупево има 14 години за разлика од некои овде.
The ducks will get you in the end.

letter.jpeg

Тhe ducks rule!

Дејчево е како: Д. А. со So Long, and Thanks for All the Fish

--- надополнето: 15 октомври 2012 во 23:55 ---

TheMayor напиша:
ДК....излегувам саботата,бев во еден кафич со рок музиче и се поднапивме малку....потоа одам во дискотека и гледам кинези.​
Тријам очи, гледам уште еднаш, гледам пак кинези.​
А си викам добро е, не сум пијан. И се подзамислив малку вака:​
Чудна работа бе, во Охрид дошле да студираат дури од Кина. Што нација ќе беше тоа, светот го потопија 100 миљарди се напраја ако не и пичкиљарда.... сите заедно да скокнат во еден исти момент земјотрес ќе направат 6ка по рихтер... ако ни дојдат само едно мало нас македонциве ќе не окупираат ито до Солун со се краците се ќе биде нивно...или ако се истепаат 2 фамилии ќе има 300 000 повредени у пичку мотор.​
Си реков заеби кинезите те дефокусираат земи си пијачка...па уште една...па уште една, и знаеш што.​
Од што сум се испијанал саботата, неделата разбрав дека сум фатил женска.... Митко се викат.​

И книезите биле криви, не само патките и шатките.

Тие нема да му го отежнат туку вие ќе му го отежните со важите размислувања.

Ние? јас сигурно нема, не сум таков тип,ама кај и да е дали е во МК или на друго место ќе има заебанции со него и ќе биде обележано во тоа биди сигурен,не су воопшто конзервативна ама не ме убедувај дека е убаво да се одгледуваат деца во такви заедници

Како тоа психички ќе ги растројат малите деца?
Тастко ми ми купи точак.
Татко ми ми купи компјутер.
Татко м и ми купи мотор.
Татко ми ми купи кола.
А што ти купи мајкати?
:tapp::tapp::tapp::tapp:

Тастко ми ми купи точак.
Татко ми ми купи компјутер.
Татко м и ми купи мотор.
Татко ми ми купи кола.
А што ти купи мајкати?
:tapp::tapp::tapp::tapp:

И? Кое растројство се добива од ситуацијава? Шизофренија, можда? Биполарност, параноја? Anything?

Не се нервирај де.. Неможе во Македонија сега за сега, но ќе дојде и тоа време кога ќе може и хомосексуалци да си посвојуваат деца. Трпение спасение :)
ЗА ЕДНО 2-3 МИЛЕНИУМА,АКО ПРЕТХОДНО НЕ ВЕ УНИШТАТ
--- надополнето: 16 октомври 2012 во 01:12 ---
И? Кое растројство се добива од ситуацијава? Шизофренија, можда? Биполарност, параноја? Anything?
Ќе си играат курташак со него нормалните деца,па или ќе скокне од некоја зграда или ќе заврши во лудница

Ние? јас сигурно нема, не сум таков тип,ама кај и да е дали е во МК или на друго место ќе има заебанции со него и ќе биде обележано во тоа биди сигурен,не су воопшто конзервативна ама не ме убедувај дека е убаво да се одгледуваат деца во такви заедници

Зашто да не те убедува? Со кои докажани факти располагаш ти за да твоето мислење се сфати како конечни и правилно? Пример, јас сум секогаш волна да ве сослушам да кажете кои лоши последици ќе настапат, вие некако, сите сте уверени,а никој да каже конкретно зошто сте уверени
--- надополнето: 16 октомври 2012 во 01:16 ---
--- надополнето: 16 октомври 2012 во 01:12 ---

Ќе си играат курташак со него нормалните деца,па или ќе скокне од некоја зграда или ќе заврши во лудница

Абе, научете да ги разликувате термините прво. Психичко растројство е едно, сосема друго е ако син ти го малтретира тоа дете до тој степен да истото изврши самоубиство. И пак ќе прашам, како гејовите ќе ги растројат децата? Нели син ти и ти заедно со него ќе го доведете до работ на некоја зграда? Од играње курташак тоа, не од друго.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom