Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Свети русија нема да го спречи овој процес. На Русија се ќе и се удри еден ден од глава. Секој кој и да писне против тој режим е убиен или отстранет. Парадите ги забранија во наредните 100 години. Музичката група ја струпаа зад решетки. Моронизам на куб.
Процесот на правата на хомосексуалците нема да сопре што и да направат некои диктатори. Во Македонија постојат геј луѓе, живеат во заедница и имаат деца. Вие сакате или несакате да го прифатите тоа они постојат и ќе постојат. Брак како заедница е само за правна регулација. Нема потреба од брак како форма, ќе биде цивилна унија. Никој нема да го спречи тоа. Ќе разговараме на темава за десет години кога од ова место ќе изразам честитки.
А колку геј и би луѓе има во Македонија вие само може да замислите. Acme Inc.; нели одстрана ти се чини како да живееме во паралелни светови? :)
:) Ќе се смени и тоа со време...Инаку има секаде вакви луѓе само некаде во поголем некаде во помал број. Само иронично е тие што толку плачат за Животниот стандард и обожаваат да се споредуваат со некој земји не сакаат сега да се споредат со нив.:confused:
Едно сеуште не ми е јасно и најверојатно никогаш нема да го сватам што кур нив ги засега тоа...Ми изгледа само чиста злоба и омраза на некој да му наштедат а тој не ми штети на нив се разбира освен тоа што знаат дека постои...што најверојатно предизвикува ментална траума кај нив.

Друже, на кои хентаија се палиш? Ова искрено, од еден аниме побратим до друг.

Затоа што е против традицијата која со векови се негува на ова тло ,против моралните вредности во ова опшество ! Затоа што бракот е заедница од еден маж и една жена , преку која се се формира семејство и создава потомство . Сега јасно ти е ?!

Чии морални вредности? На вистинската античка Македонија или затуцаната православна?

Друже, на кои хентаија се палиш? Ова искрено, од еден аниме побратим до друг.

Чии морални вредности? На вистинската античка Македонија или затуцаната православна?

Православна Македонија не е затуцана.
Да не била таква, ни тебе немаше да те има.

Нешто да не беше одамна труло во Данска? А бе еден енглез бајаги одамна пиша дека Данцка има трулеж...ете до кај ојт поболуење од муфла од трулеж, ако понекад се пра и пеницилин од муфла, ама не од таков трулеж
--- надополнето: 15 октомври 2012 во 18:16 ---
Од

данцка само водкана, ама и таа не е оригинал Данска.

Данска, Норвешка, Германија, Шведска, Холандија, Шпанија, Франција. Се труло до труло. Ете ги скапуваат, само ние со 200 евра месечна, скапа струја, бедно здравство, пропали наталитет, масовна емиграција на трулиот запад а сега и на трулиот исток (Кина, Кореја, Јапонија), само ние сме совршени.

Немирниот Вечер продолжува со својата геј рубрика и во утрешниот број.
156692_10151236420579879_1385314631_n.jpg

СОНК смета дека со легализација на геј бракови ќе опадне наталитетот. Со тоа се согласува и Владата. Таа смета дека хомосексуалците треба да се венчаат по традиционални норми, да изродат потомство и во исто време можат скришно да водат паралелен живот. Толку од традицијата. Од утрешните теми како што може да видиме од насловната се е тука само Бранко фали, ама го заменува Рада. Некој очигледно им чепна по болни теми на Илинденска штом толку се загреаа околу ова. Не е да се спречи пред да се случи, туку е вадење чисто газе за кога ќе се случи.
А за пензионерите, сметам дека повеќе сакаат уште еден слободен ден за да се прочешаат по младо женско тело во преполн автобус отколку што им е дојдено до било што друго во државава.

На оние каде што педер е врзан и е присилен да е*ава девојка. :icon_lol:

Е па имам лоша вест за тебе. Чим се палиш на тие (сигурно и на rape и tentacle) бог ќе не испрати во вечен пекол оти дркаме на дводимензионални типки (типци во твој случај) и на тој начин сме пореметени до коске. Така рекле христијаните, а чим библијата е 100% точна искористи си што имаш од животот. YOLO.

Е па имам лоша вест за тебе. Чим се палиш на тие (сигурно и на rape и tentacle) бог ќе не испрати во вечен пекол оти дркаме на дводимензионални типки (типци во твој случај) и на тој начин сме пореметени до коске. Така рекле христијаните, а чим библијата е 100% точна искористи си што имаш од животот. YOLO.

Е ова не го земам за валиден одоговор. :icon_lol:

Откаде знаеш можеби сум атеист?
Или можеби не сум христијанин,а сум муслиман?
Гррр модераторката рече два-три пати да не се меша религија со хомосексуалност.. :sick:

Православна Македонија не е затуцана.
Да не била таква, ни тебе немаше да те има.

Православна Македонија во споредба со античката вистинска Македонија е пиче и ништо повеќе.

Античка вистинска Македонија- Филип, Александар, пола Азија под македонска власт, борба до крај против Рим (еден Рим, кој е втора најголема империј во свет се плашел кога нивните лидери требало да војуваат со нашите предци).

Православна македонија- византиски блоуџаб, српски блоуџаб, турски блоуџаб, па колективен српско-грчко-бугарски блоуџаб. Еве сега и рамковен блоуџаб. Првославна Македонија е најголемиот пасивен педер/жиголо на Балканот, сакам античка Македонија да се врати, таа е вистинската Македонија, не оваа што Грујо и Бранко ми ја презентираат.

Одите вон тема во религија, а ова нема допирни точки со религија. И атеисти исто се против вакви бракови. Ако веќе збориме за затуцаност, православните затуцани македонци биле оние кои барем пробувале да формираат своја држава, колнејќи се врз Библијата камата и револверот, кои се крстеле пред секоја акција. Али тоа биле други времиња, тоа е за други теми. Сега пробуваме да сме ин, омаловажувајќи ги сите вери без исклучок, конзервативните и традиционални сфаќања, не пазејќи притоа дека токму тие држави на кои им се восхитуваат либералците својот подем го доживеале токму во време кога верата била закон, кога конзерватизмот бил највлијателен и понатаму низ историјата кога дискриминирајќи ги сите други раси и народи, ги злоупотребувале и користеле како колонии, приграбувајќи богатства за илјада години.
Истите тие држави сега ни продаваат чесност, антидискриминација, либералност.

:) Ќе се смени и тоа со време...Инаку има секаде вакви луѓе само некаде во поголем некаде во помал број. Само иронично е тие што толку плачат за Животниот стандард и обожаваат да се споредуваат со некој земји не сакаат сега да се споредат со нив.:confused:
Едно сеуште не ми е јасно и најверојатно никогаш нема да го сватам што кур нив ги засега тоа...Ми изгледа само чиста злоба и омраза на некој да му наштедат а тој не ми штети на нив се разбира освен тоа што знаат дека постои...што најверојатно предизвикува ментална траума кај нив.

Знам дека ќе се смени. Се ќе си дојде на свое место.
Иронично е што сега плукаат по хомосексуалци, а завидуваат на земји кои што го имаат сето тоа регулирано. Или плукаат по хомосексуалци, а Албанците Хасан Приштина им го местат пред двор. Мислам дека цела негативна енергија ја канализираат врз вакви групи, затоа и сум против масовни собири на дискриминирани групи, оти од немоќта да се справат со своите проблеми, егзистенцијални, политички и религиозни маваат по најслабата алка. Мажишта бре! Ќе ги натепам! Ту јакиов маж кого ќе натепа! Мускул до мускул, омраза до омраза и нема на кого удри по различните од себе, ќе градиме патријахално општество, абе ајде не ме смеј. Општеството пред очи ти се растура како кула од карти ти мускули најде да покажуваш на маргинализирани групи.
Не ги засега, ги туркаат конзервативниот филм пред туѓ двор оти својот им е нечист. Чиста немоќ за решавања на важни и битни прашања.

Е ова не го земам за валиден одоговор. :icon_lol:

Откаде знаеш можеби сум атеист?
Или можеби не сум христијанин,а сум муслиман?
Гррр модераторката рече два-три пати да не се меша религија со хомосексуалност.. :sick:

Е па и да си и да не си јас и ти сме пореметени, на пример американските републиканци не ставаат во ист кош со педерите оти со анимеа шириме терор и лошо влијание и нормално бараат лек за нас и да ги забранат аниемеата оти го ништат здравиот христијански дух. Што викаш, дали се во право?

Православна Македонија во споредба со античката вистинска Македонија е пиче и ништо повеќе.

Античка вистинска Македонија- Филип, Александар, пола Азија под македонска власт, борба до крај против Рим (еден Рим, кој е втора најголема империј во свет се плашел кога нивните лидери требало да војуваат со нашите предци).

Православна македонија- византиски блоуџаб, српски блоуџаб, турски блоуџаб, па колективен српско-грчко-бугарски блоуџаб. Еве сега и рамковен блоуџаб. Првославна Македонија е најголемиот пасивен педер/жиголо на Балканот, сакам античка Македонија да се врати, таа е вистинската Македонија, не оваа што Грујо и Бранко ми ја презентираат.

Македонија е една и вечна, а православието, под јаремот на сите горенаведени очувало традиција, идентитет, јазик, писменост и култура.
Бранко, шогоебам, Груевски барем се труди да води правилно и со ум да не се заборавиме кои сме и што сме, што ни се случува секојдневно под икс притисоци и присили. Сме опстоиле и ќе опстоиме.

Но тоа е друга тема за дискусија, отвори таква и ќе полемизираме.

Тука се дискутира за друга работа.
--- надополнето: 15 октомври 2012 во 19:24 ---
Одите вон тема во религија, а ова нема допирни точки со религија. И атеисти исто се против вакви бракови. Ако веќе збориме за затуцаност, православните затуцани македонци биле оние кои барем пробувале да формираат своја држава, колнејќи се врз Библијата камата и револверот, кои се крстеле пред секоја акција. Али тоа биле други времиња, тоа е за други теми. Сега пробуваме да сме ин, омаловажувајќи ги сите вери без исклучок, конзервативните и традиционални сфаќања, не пазејќи притоа дека токму тие држави на кои им се восхитуваат либералците својот подем го доживеале токму во време кога верата била закон, кога конзерватизмот бил највлијателен и понатаму низ историјата кога дискриминирајќи ги сите други раси и народи, ги злоупотребувале и користеле како колонии, приграбувајќи богатства за илјада години.
Истите тие држави сега ни продаваат чесност, антидискриминација, либералност.

Има врска, но да не ве напињам.

Можда, во есенцијата..., али нејќу да сум ти причина тебе или некому за бан мешајќи религии. На нишан сме ние "хомофобите" :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom