Шкорпион
Corvus oculum corvi non eruit?
Што не им чини на социолозите и психолозите во Македонија?
Кои се поарни? Само од земјите каде благонаклонето гледаат на болестите?
Па со оглед на бисерите кои успеав да се фатам да ги читам на некои наши социолози и психолози, особено во дестката литература, специфично за сексуалното образование, тогаш - ДА, НЕ ЧИНАТ

Така да, се што имаат таквите да кажат е помножено со нула. Проблемчич?

Имаше напишано:кој е антигеј бракој од кајгана ела на ферка?
Не, туку имав пишано каде се движам тој период. КОј и да е од овие што лаат, ако толку им сметало можеше лесно да ми каже. Не ги има сто души кои се шетаат прегрнати по градов
Инакu Гарфилд (Дивајдер де), и M.O.P.
Тука ве чекав, гении мои. Да ми просерете што не чинело со македонските социолози... Мајка ми е дипломиран социолог. Така да имам пристап и до постара и понова литература, и дневници и анализи кои ги прави она со колегите, белешки од RL форуми кај што идела, семинари итн.
Затоа, не туку ми млатете празна слама со некоја си рандом статија на нетов, зошто имам со што да настапам против.
Мајка ми ми кажа дека лично држела анти-геј ставови иако литературата што ја имала не го подржувала тоа, но како социолог, се барало од неа да биде непристрасна. Што значи, не е толку до литературата (иако до одреден процент може да биде), туку на веќе формираните ставови кон одредени прашања, на кои литературата, или делови од неа може да се стават на страна, и да се формира лично мислење или став, кое ќе се сервира како општо-прифатено.
Значи, сега знаеме што не чини и каде лежи проблемот. Ве молам, во идни дискусии, воздржете се од мешање на македонските социолози во ова прашање, во ред?
И не ми е јасно, каква врска имаат македонските социолози со геј браковите? Да не планираат да ги анализираат социјалните динамики меѓу геј паровите?