Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не сум обврзана да ти одговорам, но во тој случај одговорност имаат двајцата пак.Не знам дали веќе те прашаа, ама ајде, едно бонус:
Што ако е плодот резултат на силување?
Не сум обврзана да ти одговорам, но во тој случај одговорност имаат двајцата пак.
Но, ако е силувана значи детето не е посакувано барем не од женската страна, така да во тој случај го оправдувам абортусот ако не сака мајката да го задржи детето, иако овие се ретки случаеви и се ептен непосакувани, не сакам никому да се случат.
Ајмо про-лајфери!
![]()
Има во егзодус многу поубави и попаметни закони:Егзодус 21 повлекува јасна линија на разграничување меѓу убоство на личност и фетус.
Егзодус 21:12, на пример, вели:
Whoever strikes a person mortally shall be put to death. If it was not premeditated, but came about by an act of God, then I will appoint for you a place to which the killer may flee.Егзодус 21:22 вели:
When people who are fighting injure a pregnant woman so that there is a miscarriage, and yet no further harm follows, the one responsible shall be fined what the woman's husband demands, paying as much as the judges determine.Со други зборови, убиство на личност вон матката повлекува смртна казна или егзил/изгон, додека убиството на фетусот е казниво парично, и тоа доколку е без согласност на мајката. Во Егзодус никаде не стои казна за жена која го чини изборот да ја прекине по своја воља бременоста. Такуѓере, нема никаква конотација за казна во таков дадне случај во Библијата другаде.
Мене ми е најинтересно, како тоа маживе се зазборувале за абортус
Дечки жал ми е, ама баш никад нема да треба да ја донесете таа одлука. Можеби би биле прашани за мислење, не и за одлука![]()
Мене ми е најинтересно тоа што машкиот пол е најсилен на темата за абортус, а никогаш не се прашувани нит пак можат некако да реагираат кога жената ќе одлучи да абортира, а сите знаеме како се зачнува, така да знаеме дека и машкото игра голема улога... Значи ако машкото сака дете жената не, одлуката си ја зима жената во свои раце и си тера како нејзе и одговара, додека кога се роди дете сакал неќел таткото мора да плаќа за детето... Закон се жениве бе))) Мажи и нивно мислење само кога е зорт.
Мажите треба да бидат прашани за мислење, но не и за одлука.
Инаку, само неверојатна глупача може да присили некого да плаќа за детето кое тој не го сака.
Друга е ситуацијата ако намерно го направиле. Но користам заштита со некого, значи јасно е дека не сака, во најмала рака, тој дете, и после го раѓам и му викам - е на, сеа или жени ме или плаќај.
Никој никому нема право да наметнува родителство.
Исчекувањето на бебето треба да биде најубава, а не најлоша работа.
Се ЌиНи кондом, се праи дете, тој невработен, пишман студент, таа такуѓере.
Мораат да родат...кутро дете.
Не, избор треба да имаат. оти инаку деца оставени во дом ќе има премногу, а ни Спиро ни Груевски нема да можат да ги супраат со станови.
Дете треба да се сака да се роди. Се друго е фудулак.